Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како мислиш "нека има легитимитет" ? Да биде формирана едногласно во собрание? Да има подршка од народот? Да си ја врши работата во рамка на договореното?
Мислев на тоа дека ниту една одлука не им се почитува.
Реално Сдсм ако сакал нешто да направи требало да знае дека предлозите на СЈО ќе бидат одбивани во судот.
Реално вака само се ствара фама пред народот. Што се не кажуваа на почетокот. Све дека ќе испоапсат ама денес ништо.

А пари богами по 2-3000 евра месечно и не се малку.
Поарно нека ја дадат на странци работава. Тие барем ќе завршат нешто.

Мислев на тоа дека ниту една одлука не им се почитува.
Реално Сдсм ако сакал нешто да направи требало да знае дека предлозите на СЈО ќе бидат одбивани во судот.
Реално вака само се ствара фама пред народот. Што се не кажуваа на почетокот. Све дека ќе испоапсат ама денес ништо.

А пари богами по 2-3000 евра месечно и не се малку.
Поарно нека ја дадат на странци работава. Тие барем ќе завршат нешто.
Јасно ти е дека има започнато процеси на суд? Дали воопшто си запознает со активностите кое едно обвинителство може да ги превземе и конкретно оние кои СЈО ги превзема? Случајно да не си му рода на Ѓорѓија?

Јасно ти е дека има започнато процеси на суд? Дали воопшто си запознает со активностите кое едно обвинителство може да ги превземе и конкретно оние кои СЈО ги превзема? Случајно да не си му рода на Ѓорѓија?
prvo
koja e taa budala sto prifakja 18meseci rok na SJO pa posle kenjka i bara dopolnuvanje na zakonite za prodolzuvanje na rokovite
uabo kaza goran sdk. za obicni gragjani rokot na zastaruvanje e 10 godini, za politicarite e 18meseci(kolku sto trae SJO)
vtoro
koja e taa budala sto znae kako se odnesuva mvro i 101 pat ocekuva mvro da se odnesuva poinaku?
kako bese definicijata za glupost? da dobies 100 pati ist rezultat i 101 pat da ocekuvas porazlicen. a.k.a. sdsm
znaci ili se retardirani(a ne se) ili kako sto vika talat,ova e ujdurma na sdsm-dpmne. nesto sto se navestuvase use od `dogovorot` megju 4te a usvari bese dogovorot megju sdsm-dpmne nadvor od tie pregovori letoto.mnoooogu naednas nekako zaev `sfati` deka site uslovi za izbori se ispolneti(a ne se) i use od letoto povtoruva 11ti dekemvri pa 11ti dekemvri
sea najnovo da vidime dali sdsm i dpmne kje napravat kako i do sega,da se dogovorat i da go prekrsat izborniot zakonik.
izgleda do sega,sekogas koga sdsm-dpmne se dogovaraat,nekoj zakon biduva prekrsen.

@lans договорот од Пржино е компромис, дали мислиш дека сите барања на опозицијата и Ван Хојте фирерот така лесно ќе ги прифати и самоиницијативно ќе замине во затвор. Вака како што стојат работите нема да имаме стабилна влада и после изборите, како и да е позицијата на ВМРО ќе биде ептен ослабната со што ќе се отвори пат сите овие забелешки како и оние од извештајот на Прибе преку закони да поминат во парламентот па да видиме тогаш како работи СЈО во судниците.

@lans договорот од Пржино е компромис, дали мислиш дека сите барања на опозицијата и Ван Хојте фирерот така лесно ќе ги прифати и самоиницијативно ќе замине во затвор. Вака како што стојат работите нема да имаме стабилна влада и после изборите, како и да е позицијата на ВМРО ќе биде ептен ослабната со што ќе се отвори пат сите овие забелешки како и оние од извештајот на Прибе преку закони да поминат во парламентот па да видиме тогаш како работи СЈО во судниците.
samo da imate vo perspektiva
han poraca deka mora da ima izbori na 11ti dekemvri za da se vrati sostojbata kako pred 2 godini.
jesus, kako da pred 2 godini bese sve super vo drzavava. pred 2 godini, mvro bea neprikosnoveni.

Добро утро,сфатифте дека договорот од пржино е фасада гипс картон исто ко ск 2014 и се друго а народот овца за стрижење.Затоа овие црвениве криминалци пак ќе останат на власт
А от кога го зборам ја ова

Ама не,вие се праите паметни се знаете,другите шо мислат различно от вас се глупи,тупи и неупотребливи

pogolem amater od tebe nema
se pletkas kaj sto ne ti e mesto za ustavnost
a osnovni zakoni ne poznavas i gi krsis
kriminalec se najde da go brani ustavot. kaj otide svetov
Пријави ме. Инаку очекувај да си уапсен заради непријавување на криминалец.
Јас не се плеткам, туку вие кои немате одговор, па детски одговори читам.[DOUBLEPOST=1476688075][/DOUBLEPOST]
Што имам врска јас? Јас за ова не сум пишувал. Ти да не си му рода на Кунта Кинте?

Последно уредено:
Пријави ме. Инаку очекувај да си уапсен заради непријавување на криминалец.
Јас не се плеткам, туку вие кои немате одговор, па детски одговори читам.[DOUBLEPOST=1476688075][/DOUBLEPOST]
Што имам врска јас? Јас за ова не сум пишувал. Ти да не си му рода на Кунта Кинте?
O torko eden
Prvo mumlas nesto za ustavnost, ne ti projde poso ustavot go imas videno samo vo izlog na knizarnica.
Posle mumlas nesto za kriminali,a samiot imas prekrseno zakon poso si noob
Sea nesto si dodavas na vaznost so "detski muabeti.."
Ja sfakjam deka e ponedelnik i deka samo sto ti pocna smena 8 saati lizenje shupaci za mvro
Ama daj bar napij se kafe,osvesti se pred da pocne da tropas zeleni.

O torko eden
Prvo mumlas nesto za ustavnost, ne ti projde poso ustavot go imas videno samo vo izlog na knizarnica.
Posle mumlas nesto za kriminali,a samiot imas prekrseno zakon poso si noob
Sea nesto si dodavas na vaznost so "detski muabeti.."
Ja sfakjam deka e ponedelnik i deka samo sto ti pocna smena 8 saati lizenje shupaci za mvro
Ama daj bar napij se kafe,osvesti se pred da pocne da tropas zeleni.
О мамлаз еден, јас повеќе пати го цитирав уставот, ама никој не одговори аргументирано, туку со дебилни одговори. А ти не знаеш ни да гугнеш, не па да одговориш. Само дремеш овде јадејќи трици, без ништо конструктивно да издебатираш. Зарем сите во вашиот штаб сте вакви? Па како сакате да добиете избори? По цели денови киснете овде, немате друго што да правите во животот, па трескате глупости овде.
Ме пријави ли за мојот криминал? Побрзај оти ќе бидеш обвинет за непријавување на криминал. Или немаш одговор за ова? Или што би рекле модерно, за тебе е „ту мач“ да разбереш што ти пишувам?

Многу. Исто колку што СЈО е сериозна институција. :D

Смешно е МВРО да зборува за институции. Едноставно е пресмешно, откако ги урнисаа сите можни и неможни институции во државата. Дали има нешто покомично од ЈО со Зврле на чело, или од Уставниот Суд?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom