Ајвар

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Напраивме и ќе јадемеее :) Со топло лепче , со сиренце уф уф :):)

Мњам! Го обожавам!!

Кај мене дома ретко се прави таква работа,па ако имам среќа да фрли некој некоја тегла “странично’’ јадам,ако не..ништо! :(

Инаку и јас имам забележано дека им е мака на луѓето и од година во година се помалце време имаат или ги мрзи, шо не е уба работа.

kaj nas sekoja godina se pravi kakva mrza, kakvi bakraci ....... toa e obavezitelno. najubav e koga se vadi od tavata, MmMmmMm mi potekoa ligi

Обожавам ајвар да јадам. Едноставно...мх мх....Со сирење на леб. Му нема рамни

Е коа бев мала, добро сега не баш мала - пред некоја година, ми праеја ајвар. И многу го јадев. Али откако се заседав овде инс Скопјето, некако слабо. И го одјадов. Тука ни прај некој ајвар, ни нишо. Како да нема традиција. Некогаш за ќеиф ќе си купам од Веро или од Рамстор една тегла колку да ми помини меракот и толку. Ајвар се јаде дури си помал:wink:

нема ништо подобро од ајвар бе, ама ако не сте пробале, измешајте го малку со мајонез,ептен е вкусно а ако при рака имате и кисели краставички
бре бре

Леле колку само ИЧ не сакам ајвар:(
Сите ми се чудат - најубаво било ова она, ама кога не ми се свиѓа :toe:
У живот еднаш до двапати дали имам пробано ајвар онака од инает. Една кришка со сила и после :pov:

AAAA nekni sum smajstoriv 30 tegli! Mh mh hm, 1/3 se veke potrosheni! Leleeee, za grevota!:kesa:

Auuu mi stojat oste nekoja tegla od lani, a u sabota ke praam, taze taze :) ke prakam po posta koj saka? :)

Ајвар и сирење аууу која комбинација....ми се пријаде мхм..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom