Ајмо работа за писмени и неписмени!

• Креатор на темата Креатор на темата acetetovo
  • Време на започнување Време на започнување
Пример:
еве ти пример,го образложив и во една слична ваква тема
„Албански мозоци во Македонска влада“(треба и да се спој)
имињата се дадени за Пример и во оваа тема.Истите тие се примени по ваков конкурс,а колку се писмени незнам.
---------------
Пример: те ставам сега за пример,конкурираш таму во влада,по еден ваков конкурс наменет само за ѕивраши.
Ти си магистер со 10,0 во дадената-бараната струка,
ама те одбиваат,примат од овие неписмениве ѕивраши
и што ќе правиш-(јас го поминав тој пат) ништо.
можда и ќе успее да се бутна на сила, но ќе го чекаат на пенал, тоа е маката. и пак ќе биде слободно местото и пак ќе влезе тој за кого е наменето. СРАЊЕ!!!
да одоговрам на некои прашање од претходно. без врски сум вработен и секогаш, ама бАШ СЕКОГАШ помагам кога можам. зошто? CARMA IS A BITCH!!! верувам во карма, односно дека со арно - арно ќе ти се врати.
друго, ...... ни на крај памет не ми е (во моментов додека сум јак, а се надевам до крај на животот ќе бидам јак) да аплицирам во државна администрација. а сум помислувал. сум помислувал да ја голтнам гордоста и направам се што треба да савам леб на маса. но имав среќа.
затоа ги сваќам сите, и партиските војничиња кои за корка леб им ги лижат кондурите на големците, и леандра и газдите и негаздите и сите останати.
ако даде господ (за повеќе од леб на маса, него и банани да има), и среќа малку ќе си најдам раб и надвор од мкд.

Малку е што имаме 150 000 администрација па уште 260 рамковни вработување на луѓе што убивааа колеа ,масакрираа, тепаа, палеа ни фалеаИ до сега имав цврст став дека треба пола јаввна администрација да се скрати, околу 70 000 и околу 30% од државните агенции, служби бла бла да се укинат, денес сме 21 век и компјутерите за тоа се измислени место да работат 5 души на една работа како пред 30 години да може еден сам да работи не за 5 туку за 10 души. Ако се направат тие 2 работи се избрка пола јавна администрација и се укинат 30% од државни служби. Меѓу 400 и 500 милиони евра на годишно ниво ќе се ослободат. Со тие пари може да се намали акцизата за гориво за 50%! да се намали ДДВ од 18 на 10% , да се намали здравственото и пензинското осигуравање за неколку % што сега го плаќаат компанниите. И остатокот што ќе остане да се искористи за правење на хидро електрани. И да се забрза гасификацијата и да се направи побрзо пругата кон Бугарија. За 4 години тоа се 2 милијарди евра. и повисок животен стандард, поголема ликвидност кај компаниите и граѓаните. И стапки на раст на БДП над 6% на годишно ниво. Да првите 1-2 години невработеноста ќе се искачи на околу 40% , но кога компаниите ќе имаат поглеми профити и работа поголема во Македонската економија , за рок од 4-5 години невработеноста ќе падне на под 25% зошто приватниот сектор побрзо ќе се развива и ќе има потреба од нови вработување зошто со тоа кратење ќе им намалат трошоците и ќе им се зголеми конкуретноста како во Македонија така и на странските пазари. А да и кај општините треба да се направи убав рез секоја општина треба да подобри бизнис клима и да дава некој олеснување за компаниите што ќе инвестираат кај нив а не со тие пари да пикаат јавни службеници. Општините треба да се грижат за локалниот економски развој , а не се владата да прави.А тука другите општини можат да учат од општина Илинден , а делумно и од општина Струмица како се прави тоа.
ти зборуваш за тоа како треба да биде,во некое идеално општество........си помислил дека истите тие вработувања во администрација се ГЛАСОВИ на владеачката партија и дека со тоа се оддолжуваат еден према друг партија/војник - војник/партија

да,треба да се учи од општина струмица,како се гради и кради истовремено - немој да идеализираш некој те молам
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 16:23 ---
Пример:
еве ти пример,го образложив и во една слична ваква тема
„Албански мозоци во Македонска влада“(треба и да се спој)
имињата се дадени за Пример и во оваа тема.Истите тие се примени по ваков конкурс,а колку се писмени незнам.
---------------
Пример: те ставам сега за пример,конкурираш таму во влада,по еден ваков конкурс наменет само за ѕивраши.
Ти си магистер со 10,0 во дадената-бараната струка,
ама те одбиваат,примат од овие неписмениве ѕивраши
и што ќе правиш-(јас го поминав тој пат) ништо.
сега се буниш ?? а кога се прекројуваше Ѕставот на РМ каде беше Македонскиот народ да стани и кажи дали се согласува со тоа ?? секако дека иднината е пред нас,уште има време за промени......

На темава не зборувавме за вработување и огласи на државна администрација, иако тоа всушност и е темата. Ако си заборавила за што зборувавме, врати се на претходните коментари и уште еднаш препрочитај ги, немам намера јас да те потсетувам.
П.С. Ако сакаш да бидеш до толку цепидлака, тогаш не сум ниту Сасе, туку Sase_Ohrid
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 15:38 ---

Очигледно е дека воопшто не знаеш кои се професии спаѓаат во “државен апартат“ и државна администрација.

Незнам Сасе објасни ми кој каде и колку влегува.
п.с.Прво се цепиш, после не ти одговара. Биди маж бе Сасе.

Незнам Сасе објасни ми кој каде и колку влегува.
п.с.Прво се цепиш, после не ти одговара. Биди маж бе Сасе.
Ми се чини дека воопшто немаш контакт со она што го зборуваш! „кој, каде и колку влегува“??? Што се „цепам“ (што и да ти значи тоа) и што не ми одговара??? И за што не сум маж??? Муабетиве ти се.....

Ми се чини дека воопшто немаш контакт со она што го зборуваш! „кој, каде и колку влегува“??? Што се „цепам“ (што и да ти значи тоа) и што не ми одговара??? И за што не сум маж??? Муабетиве ти се.....
Глеј ракомет и не напињај без потреба у превод.

1.ти зборуваш за тоа како треба да биде,во некое идеално општество........си помислил дека истите тие вработувања во администрација се ГЛАСОВИ на владеачката партија и дека со тоа се оддолжуваат еден према друг партија/војник - војник/партија

2.да,треба да се учи од општина струмица,како се гради и кради истовремено - немој да идеализираш некој те молам
1.Пазарната економија не ја разбирам како спортски натпревар во вработување на партиски војници. тука како место каде што треба да има најмлаку трошоци за водење бизнис и што помалку непотребна бирократија кој го кочат или успоруваат бизнисот. Партиите се тука да понудат економски програми и да се натпреваруваат во кој има подобар економски концепт и кадар квалитетен да ги спроведе истите. Тоа е тоа.
2. Реков треба да учат од општина Илинден, а делумно и од општина Струмица. (читај меѓу редови). А зошто баш општина Илинден затоа што е единствена општина каде што ако сакаш да инвестираш да отвориш бизнис доволно е само да извадиш пари да купиш место, понатака општината ти ги брка сите останати бирократии и се замара со други комунални работи. Затоа општина илинден доживува бум во изградба на бизниси од микро , мали и средни претпријатија. Тој си ја сфатил што му е работа како градоначалник. А општина Струмица ја ставив во делумно баш зошто делумно ги прават работите П.С еве зошто ја спомнувам општина Илинден (те молам одвој 5-10 минути погледај ги линковите се ќе ти стане јасно) ;
Во општина Илинден се градат 110 инвестициски објекти

http://kapital.mk/mk/makedonija/90354/vo_opshtina_ilinden_se_gradat_110_investiciski_objekti.aspx

ОПШТИНА ИЛИНДЕН - ВАША ИДНА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ И ДОМУВАЊЕ
https://www.youtube.com/watch?v=qBXpBqFkWKs

Холандска инвестиција за нови 180 работни места во општина Илинден

http://kapital.mk/mk/makedonija/882...vi_180_rabotni_mesta_vo_opshtina_ilinden.aspx

Отворен „Интер Мол“ во општина Илинден

http://faktor.mk/archives/11362

Пекабеско отвори нов производствено-логистички центар за месо и сувомеснати производи

http://24vesti.com.mk/„pekabesko“-otvora-nov-pogon-vo-opshtina-ilinden

Инаку ова се само инвестиции од последните 3-4 месеци, е вака треба да се управува со една општина затоа напишав зошто треба да учат од општина Илинден , а дека од општина Струмица делумно. А кога ќе видиш колку индустриски и други објекти се изградени од приватниот сектор во општина Илинден општина Струмица изгледа зафрканција. Е тоа е градоначалник што знае како се прави и развива локална економија. вакви 10 градоначалници да има Македонија ќе биде многу подобро место за отварање бизнис. Затоа ти реков читај меѓу редови. А од сите градоначалници најмалце е експониран. Ако за мене урбано Скопско дете до пред 5-10 години Илинден во мојата перцепција беше градско-селска општина со луѓе што немаат елементарна инфраструктура, сега во мојата перцепција ова е општина што е за мене атрактива за водење на бизнис и општина за респект, ретко нешто ги надминува моите очекување но ова општина и те како. Ако сум роден и живеам во општина Карпош една од најурбаните и најбогати општиини во Скопје па и цела Македонија, сепак пак ќе кажам секоја чест:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom