Ајде мажи, настапете на сцена!

• Креатор на темата Креатор на темата virgо
  • Време на започнување Време на започнување
Најчестото мое прашање: Што сакаат, а што мразат мажите кај нас жените?????:pipi:

Повеќето мажи се затворени и очекуваат жената да чита мисли, но нели е потешко да се игра на претпоставки, отколку отворено да се зборува ( нормално дека треба да се има понекоја мистерија, токму и таа е причината што подолгата врска може да ја одржи т.е.да се разбива монотонијата ), но за главните карактерни особини што се сака , а што не, треба отворено да се зборува на тој начин да се внесе поголема хармонија во врската маж- жена....Дали сум во право!!! Ве поздравувам сите и ви посакувам убава вечер.
E претпоставките и извртување на муабети колку ме нервираат и вадат од контакт.... шојма бре да претпоставуваш, тие се фактите, колку и да е некој затворен... Прашај побогу наместо да лупаш со глата в ѕид.

Шо сакаат мажите.... тешко е да се генерализира, и хомосексуалците се мажи, па сакаат мажи. Така да генерализацијата не фаќа ич. А ако почниме индивидуално да дробиме кој шо сака, се вртиме кон темата вашиот идеален партнер.

Мразам женски што се како се вели со ,,дигнат нос,, или ,,тврд орев,, на пример кога ќе пријдеш непозната женска во кафиќ или диско (патем знаеме дека сите имаат различни смисла за хумор) и кога ќе запознаам а таа пак ништо не ја интересира што кажувам и потоа ја баталев си губам време во меѓувреме некој друг непознат тип и пријде на истата женска а таа се смее или се кикоти без везе а таа го батали него и после пак со него со некакви муабети и се смее и кикоти.
Е сега тука се работи за манири а не за смисла за хумор зашто смислата за хумор е клучна за заведување и додворување но одкако ќе запознаеме личноста што ја интересира и каква е,а не првиот впечаток е погрешна најчесто женските
погрешно заклучува во прв па дури и втор впечаток.Затоа сакам женски како личност што има карактер и добри манири и да бидат фини со сите машки па дури и како квазимодо,а женската ќе заслужи почит и има право да прифати или да одбие друштво тоа е нејзино право.

Нема што да мразам, се ми е исчистено, испеглано, испрано, ручекот кога треба е на маса...немам замерки :toe:

Ќе бидам најискрен од сите тука.
Сакам кога ќе видам некоја негде, било каде, да и пријдам да и кажам, сакам да те изебам во овој момент на најблиската скриена локација...она д ами се насмевне и да ми каже ајде онде има грмушка....ако се сите вакви, ондах сите карактерни особини се проголтуваат.
Али една колешка ми викаше ...и после...оп ќе се разбудиш , баш така. :pos:

Не може да читаме мисли?!
Хееееј, збори за себе :)

Ја па мислев дека машките сакаат ВЈ од женските, ама добро е да се прочитаат и други ставови :)

Искрено? Можда е до перидов или незнам шо...Ама преку курс ми е веќе од читање на женски умови. Фатила у глаата, си крипта секој збор шо ке го каже и ај иди после дешифрирај го ти, коа не си жена! Па и ако не го сфатиш тоа шо ти го кажала - глуп си или пак полошо - не ја разбираш. Врвот на се - ако ти, како маж, си директен, не си интересен. Епа џенцки, ама ич не е интересно коа ве дешифрираме. Сакаш - неќеш. ТОЛКУ! Сеа ке се избаци некој со реплика - Абе љубовни игри блаблабла...Шо ке ми се предигри коа секогаш сексот е најбитен. Така и тука. Батали "предигрите" и ако си за "секс" - кажи си. Досадно ќе е така?

Ја да сум била машко, би мразел кога женско ќе ми го постави прашањево :/

Пример кога дечко ми или другар, пријател/ка каже што најмногу му смета,ако е во ред, радо би се потрудила да ја сменам таа „лоша“ карактерна особина.

Само што факт е дека луѓето не се менуваат само така. Да беше овоа точно сите ќе се мажевме/женевме за првиот/та кој ке ни се свиѓа физички, а после карактерите ке си ги смениме како ни одговоара.
Кога бираме партнер секогаш се гледа дали збирот од неговите/нејзините позитивни карактеристике е поголем од збирот на негативните карактериски(под услов да може да ги прифатиме), затоа просечно менуваме 7-10 партнери/ки пред да се стави прстен на рака.

Сакам.
Без лажеше, искрени и самодовербата да преовладува многу. Ако сака да сака, а не да наоѓа причини. Во љубовта, ја појќе би сакал без она правилото ''машкото прво треба"' или ''зошто не ти текна ти требаше ''. Не не, онака опуштено, и без стегање, без правила по љубезно е, кој дојде до прв до израз или било што, секој да може да прави а не се да се чека на машкото. Нормално дека има работи кои се специфични за машкото да прави и ке ги прави.
Нејкам мрзливи, сакам позитивни и некако забавни личности. :)

Ханзо, батка, се лажеш. Не сакаме само к*р. К*р може човек да си купи. Оноа што не може да се купи е мозок. Еве и нешто што иде во тој прилог-натерај ја девојка ти да рашири нозе а ти постави и прашање на ВАГИНАТА. Чисто сумњам дека нешто ќе ти одговори. Знам од лично искуство дека никад не сум чула глас од еден к*р. Ме сфаќаш, треба со некого да напраиш и муабет во животот.
И да ти го дешифрирам "во ред"-коа ќе го слушнеш ова од девојката, тоа значи дека неколку дена, отприлика до една недела (може и повеќе) ќе бидеш на посно.

:toe:
Можеби нема да му одговори али ако има пица ко јама сигурно ќе чуе глас...ехо...од прашањето...:pos::pos::pos:

--- надополнето ---

Фино си кажав јас, не сум во заблуда. Едно што е заедничко за сите мажи кое го сакаат кај жените е вагината. Па некои сакаат муабет за да стигнат до таа вагина, некои друго, варијации. Множества и подмножества, разбираш. Него, ништо не ми дешифрира со ова, постењето е директна последица, мене ме интересираат запчаниците и пружините.

Свиѓа ми се како размислуваш... Жена е уствари само украс око пичке... а јас ги сакам средени избричени.....:drk:

Сите мажи сакат БЈ,а и дават на женскиве значи АКО ЗЕМАШ МОРА ДА ДАВАШ. п.с мразам кога жените се праваат демек не им се сака......:drk:

Ја ценам жени.
Жени домаќимки.
Здрави, работливи, вредни.
Дома нишо да не фали. Сабајле појадок, на пладне ручек, по ручек кафе, благо ракија, навечер вечера. Додека мажот јади таа на штрек и како сокол да гледа да не затреба што и без и да се речи да скокне по оцет, сол, буковска... Ко ќе стане мажо да се раскрене и расфати, па може и таа да јаде. Колку душа и сака. Гостин ко ќе дојде да покаже дека е тоа куќа домаќинска а мажот дека знае како да ја води. Без прашање уста не отвара а послуќување се да има, ракија, вино, мезе, салата, кафе.... Куќата чиста, сметемна, кошули прани и преглани. Да знае кокошка сама да заколе искуби и исчисти за супа. Околу куќа бавча да одржава. Кога оди со домаќино на панаѓур ил в црква ил в град да си биде скромна. Зад домаќинот на чекор два и поглед право во домаќинот. Нема застануење и зврење по излози. Надвор од куќата добар ден да вели и толку. И то само со мајка и татко и и браќата. Друго повеќе не познава, другарки брачеди тетки стрини - не! Пари в раце никако. Шо треба ќе каже ќе се купи. За поголеми светци и нова година може и таа да седне на маса па и чавче ракија ил вино да се напие. Или негде на свадба. Али цело време поглед од мажот и да не симнува!. Ко ќе стани мажот - станува и таа. Капење мазнење со усул. еднаш два пати месецо - доста е. Шминки кармини парфеми... не! Мешање во машки муабети и разговори - не! давање совети и мислења - дома кај татка и!

Значи да не должам, сакам жени онака како господ ги создаде. За да му удоволат на мажот

ПС
И да крепи ќотек. Многу м нервираат жени кои после два шамари припаѓаат.
да не треба и нозете да ти ги мие и водата да ја пие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom