Ајде малку реално согледување...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако Rymz одговорил за да исправи грешка во изложување на опис на нашето општество тогаш е во ред. Доколку реагирал бидејки повеќе е лојален кон друга држава отколку кон својата тогаш... Јеби га, не го обвинувам бидејки пропагандната машинерија и кај нив е мошне активна и влијателна.

Како и да е, заслужува пофалба бидејки и тој наспрема повеќето вас е реален.

Е, за разлика од другите, ти не си даваш себеси за право за да процениш што уствари сум сакал да кажам. Благоречено не етикетираш. Чудно. Грото тоа само го прават.

Примерот беше даден како шамар за да се видиме реално каде сме. Секогаш односот ни е дека другите се гомна, ние сме најдобри, а кога нас ќе не третираат како гомна, тогаш ние сме гревчиња што чекаме господ да не спаси. Што ако господ не постои и требало сами да се спасиме?

Дивиде ет импере, баш така. Во држава како што требаше да се случи 2001ва за во уставот да се упише дека сме мултиетничка држава, замисли тие уште од Илинден сакале да направат мултиетничка држава...ако добро памтам така и си пишуваше "албанци, бугари, срби, вакви такви, за Македонија"

А во 21ви век, каде што треба да имаме поотворени очи, пореални согледувања, ние ги обвинуваме другите.

Ме иритираше делот каде негираше дечкото дека Бугарија се пред нас. Наводно по бугарските села не било убаво. Тоа му било репер дека во Бугарија уствари не е добро.

Голема работа бе...ме боли стап, ама важно бугарчето ако не му е добро во село, ќе си отиде во Лондон, ќе работи како таксист 18 саати, 2 саати ќе спие, и 4 саати ќе ни се курчи на нас на форум како он уствари пие кафе на Пикадили. Реалноста е таа, а нас, тоа не ни се може. Ете затоа бугарите се понапред од нас.

Да не ги земам пример Албанија, за да не ме нападне некој демек ја бранам Албанија.

Факт е дека во Албанија било катастрофа порано. Исто е и факт дека за 2 години ја ископаа ЦЕЛА Тирана и градат нови поквалитетни патишта...

Кај нас ако го ископаат Скопје, веднаш ќе пљукаме по владата. Јебига, македонче...Балканска болест.

Дали некои луѓе кои биле на власт и ја воделе државата гледаат дека нивниот народ гладува, а тие се расфрлаат со луксузни патувања, вили, дворци, палати, тутунски комбинати, барови, станови,"дебели" сметки во странски банки...?

Е, за разлика од другите, ти не си даваш себеси за право за да процениш што уствари сум сакал да кажам. Благоречено не етикетираш. Чудно. Грото тоа само го прават.

Примерот беше даден како шамар за да се видиме реално каде сме. Секогаш односот ни е дека другите се гомна, ние сме најдобри, а кога нас ќе не третираат како гомна, тогаш ние сме гревчиња што чекаме господ да не спаси. Што ако господ не постои и требало сами да се спасиме?

Дивиде ет импере, баш така. Во држава како што требаше да се случи 2001ва за во уставот да се упише дека сме мултиетничка држава, замисли тие уште од Илинден сакале да направат мултиетничка држава...ако добро памтам така и си пишуваше "албанци, бугари, срби, вакви такви, за Македонија"

А во 21ви век, каде што треба да имаме поотворени очи, пореални согледувања, ние ги обвинуваме другите.

Ме иритираше делот каде негираше дечкото дека Бугарија се пред нас. Наводно по бугарските села не било убаво. Тоа му било репер дека во Бугарија уствари не е добро.

Голема работа бе...ме боли стап, ама важно бугарчето ако не му е добро во село, ќе си отиде во Лондон, ќе работи како таксист 18 саати, 2 саати ќе спие, и 4 саати ќе ни се курчи на нас на форум како он уствари пие кафе на Пикадили. Реалноста е таа, а нас, тоа не ни се може. Ете затоа бугарите се понапред од нас.

Да не ги земам пример Албанија, за да не ме нападне некој демек ја бранам Албанија.

Факт е дека во Албанија било катастрофа порано. Исто е и факт дека за 2 години ја ископаа ЦЕЛА Тирана и градат нови поквалитетни патишта...

Кај нас ако го ископаат Скопје, веднаш ќе пљукаме по владата. Јебига, македонче...Балканска болест.

Прво, за да си знаеш и да нема забуна.
Кога си ја направивме самостојна Македонија ние требаше да бидеме мултикултурна држава. Батките, тогашни „авторитети“ увидоа дека мултикултура е всушност граѓански концепт кај што секој е првин граѓанин, индивидуа, личност кој плаќа данок и ги финансира институциите на заедничкото живеење па потоа е тоа што сака да биде. Значи граѓанинот е се` и над се`.
Со мултикултурата ќе немаше потреба од закон за јазици, знамиња и што ти не бидејки граѓанинот плаќа за услугите и тој има апсолутно право да си побара каква услуга тој ќе посака по системот муштеријата е секогаш во право. Со граѓанскиот концепт политичарите стануваат слуги на народот, односно граѓанинот, а не обратно.
Кога го увидоа тоа тогашните ни авторитети почнаа пропагандна кампања каде што се фрлаше со дрва и камења по мултикултурното општество и населението ја голтна јадицата како гладен клен. Се почна со барања, од незнаење и индоктринираност, да се бара мултиетничко општество, а ова не значи ништо друго освен колективизам. Пикање во трла на овци и казнување на секоја индивидуа која не се сложува со концептот на покорност кон главниот водач (овчар) кој ти е назначен. Така сега си го имаме ова, што и да е ама сигурно не е живот на слободни граѓани во демократско општество.
Тоа што сега го гледаш наоколу не е ништо друго освен производ на тогашни, но и сегашни пропагандни активности. Значи мнозинството во едното, но и во другото трло не се ништо друго освен производи на џоа економскиот сектор, пропагандно производство. Личности не се туку роботи кои повторуваат тоа што ним им е директно или индиректно кажано, а им одговара бидејки во самото трло, трлото е поделено на повеќе трла и овците се настрвени да се караат меѓусебе покажувајки лојалност кон сопственото трло напаѓајки го соседното трло. Ова не е само албанци против македонци туку македонци против македонци, албанци против албанци, роми против роми итн. Вака батките си обезбедија рој слепи следбеници и се апсолутно заштитени на своите позиции, а наслението ќе се плаши еден од друг.
Накратко, тоа тие тоа.

Се надевам дека сум доволно јасен, ако не... Знаеш веќе.

Дали некои луѓекои биле на власт и ја воделе државата гледаат дека нивниот народ гладува, а тие се расфрлаат со луксузни патувања, вили, дворци, палати, тутунски комбинати, барови,станови,"дебели" сметки во странски банки...?

Bratot,
Ај сега, откако те пофалив, не си расипувај петката.:nenene: :helou:
Не очекувај политичар да се грижи за твојата среќа. Потрагата по сопствената среќа е лично твоја и само твоја обврска и одговорност.
Не влегувај во замката (трлото) каде што политичарот ти е претставен како замена за Господ.
Постои една смешна дефиниција за политичарите која гласи:
„Политичар е човек кој го создава проблемот па потоа се јавува како решавач на создадениот проблем.“

За жал, кај нас, ова не е смешна дефиниција туку реалност со која сме, без избор, принудени да живееме бидејки тешко се наоѓаат индивидуи кои се спремни да се соочат со глупостите во нашето општество и да ги решаваат, повторно бидејки, ако еден преземе иницијатива ќе се најдат стотици критизери кои напаѓајки ја твојата иницијатива ќе се прават паметни иако немаат своја, подобра.

Поздрав:helou:

Она што ти го преточи во дефиниција за политичарот мојот коментар погоре го отсликува нивното чувство на одговорност кон народот кој им ја доверил власта.

Пак се сведува на народот, мене, тебе, сите ние, да понесеме одговорност кога ќе гласаме за истите тие политичари.

Твојата среќа никогаш неможе да биде целосна без нашата заедничка.
Освен ако не си политичар :)

Она што ти го преточи во дефиниција за политичарот мојот коментар погоре го отсликува нивното чувство на одговорност кон народот кој им ја доверил власта.

Пак се сведува на народот, мене, тебе, сите ние, да понесеме одговорност кога ќе гласаме за истите тие политичари.

Ne treba DA GI GLASAME Brat-ot..... treba da gi UNAJMUVAME, za da gi rabotat onie raboti za koi nie nemame vreme, pa zatoa ke gi plakame da go srabotuvaat toa, na nacin za koj ke odlucime nie.
Ako ne raboti dobro ...dobiva KLOCA U DUPE kako i sekoj koj e NAJMEN da svrsi nekoja rabota, a se pokazuva deka ne go biva , ili ne saka ili e mrzliv..ili....ednostavno NE E INTERESEN...:)

Ne treba DA GI GLASAME Brat-ot..... treba da gi UNAJMUVAME, za da gi rabotat onie raboti za koi nie nemame vreme, pa zatoa ke gi plakame da go srabotuvaat toa, na nacin za koj ke odlucime nie.
Ako ne raboti dobro ...dobiva KLOCA U DUPE kako i sekoj koj e NAJMEN da svrsi nekoja rabota, a se pokazuva deka ne go biva , ili ne saka ili e mrzliv..ili....ednostavno NE E INTERESEN...:)

Ееее,ама комуњарското во себе многумина овде на форумот никако не можат да го заборават.Се чукаат во гради како “Големи Македонци“ а гласањето со познат исход им е на прво место.Се сеќавам дека само ТИТО имаше поголем рејтинг од Гвујо на овие простори во современава историја.Разликата е во тоа што денес оваа состојба некој не сакаат да ја наречат “едноумие“.

Добро бе ти уште мислиш да џафкаш по делот политика на форумов со твоите невозможни и апсурдни глупости..... па чекај бе дете чекај малце..

Е сеа глеам ти така поттикнат од Бучко...со неговото Европа,Европа,Европа си станал далекувид...ај мајката изглеа оти ти ја продолжиле членската книшка во плавите...па затоа сега си "пообјективен"...
И да ти дополнам...дека Бугарија,Романија,Албанија и други земји кои што влегоа периодов во НАТО и ЕУ немаат никаква врска со исполнување на условите за членство....туку се знае дека тие се стратешка цел...како прво излегуваат на море а како второ не смее да им се допушти на русите пред американците да постават бази во овие земји!!!!

Ај сеа пробај да го исчиташ цел форум политика пред да тресеш вакви детски муабети на кои само јас се најдов будала да ти реплицирам!!!:tapp:

Епа Македонац, Јас моите лични ставови и мислења ги градам исклучиво по мое сопствено убедување и видување. Тешко тебе ако твоите ставови се темелат само на овој форум, на собранискиот канал (како што прочитав погоре) или можеби на колумните на Латас, но таму Јас ништо не ти можам, тоа си е твое убедување, продолжи да живееш во имагинарен свет.

Тој што напаѓа една те иста опција во случајов нека биде маж и нека понуди алтернатива?

СДС? или Тупурко мејби хехе
:drk:

1. Tupurko ??? hehehehe pa ti ne znaes li deka Grujo e negov kadar. Rasprasj se od kade dojde vo dpmne
2. Temava trebala da nosi naslov "ajde malku propaganda od stabot na Dpmne"

Добра логика!
Сепак има една маана. Политичарот е олицетворение на желбите и страстите на мнозинството. Доколку мнозинството побарува овчар или бог тогаш тој ќе се понуди себеси како нивен избавител. Доколку мнозинството побарува несметана потрага по сопствената среќа тогаш тој ќе се појави како овозможувач и промотор на посакуваните процеси.

Можеби си заборавил, има една изрека која гласи:
„Каков народ, таква власт!!!“

Како ќе бараш одговорно однесување на политичарот кога огромен процент од населението си ја избегнува сопствената одговорност на секој чекор?
Како ќе бараш сериозен политичар кога мнозинството од населението не е сериозно. Повеќе се наклонети кон забава (леб и игри) и површно гледање на нештата отколку суштинско решавање на проблемите. Само е потребно да спомнеш нешто суштинско и ќе добиеш одговори во стилот:
1. Ај не филозофирај.
2. Маани политика, кажи дали си е*бнал нешто?
3. Што се правиш паметен и други безброј начини како да си ја избегнат сопствената одговорност за проблемите во општеството.

Можеби треба да го препрочиташ постот на Бетончо каде што укажува, на свој начин, дека политичарот работи за нас, а не обратно.
Патем, да спомнам, дека повеќето од луѓето побаруваат татковска фигура која ќе се грижи за нив како да се мали деца (повторно избегнување на сопствената одговорност).

Мал е процентот на човеци во нашето општество кои побаруваат решавач на проблемите. Затоа слаткоречивоста (лагата) е попривлечна отколку вистината.

Еве, еден доказ.
Јас ќе излезам и ќе бидам слаткоречив и ќе велам: Ќе ве вработам, Ќе ви донесам странски инвестиции, Ќе ви асфалтирам улици, Ќе ве внесам во ЕУ и НАТО, Ќе ве заштитам и Ќе ве хранам.

Ти излези со изложување на суштинско решавање на нашите проблеми со: Ќе ви обезбедам самите да заработите според сопствените можности, Ќе обезбедам атмосфера каде што доброволната соработка нема да биде изиграна од мешетари, Ќе работам на одржување и заштита на вашето право за несметана потрага по сопствената среќа и Ќе ја бранам вашата слобода да одлучувате како самите ќе живеете според вашите лични аршини.

Ај сега кажи за кој ќе гласа мнозинството од населението!!!
За татковската фигура која ќе нуди лежи лебу да те јадам одговор на проблемите или Личноста која ќе овозможи несметана потрага по сопствената среќа на индивидуата.

Патем, мнозинството од населението и не знае што навистина содржи и како се практикува неотуѓивото право на несметана потрага по сопствената среќа. Ниту прави разлика помеѓу слобода и дозвола, а камоли разликата помеѓу право и желба.

Добра логика!
Сепак има една маана. Политичарот е олицетворение на желбите и страстите на мнозинството. Доколку мнозинството побарува овчар или бог тогаш тој ќе се понуди себеси како нивен избавител. Доколку мнозинството побарува несметана потрага по сопствената среќа тогаш тој ќе се појави како овозможувач и промотор на посакуваните процеси.

Можеби си заборавил, има една изрека која гласи:
„Каков народ, таква власт!!!“

Како ќе бараш одговорно однесување на политичарот кога огромен процент од населението си ја избегнува сопствената одговорност на секој чекор?
Како ќе бараш сериозен политичар кога мнозинството од населението не е сериозно. Повеќе се наклонети кон забава (леб и игри) и површно гледање на нештата отколку суштинско решавање на проблемите. Само е потребно да спомнеш нешто суштинско и ќе добиеш одговори во стилот:
1. Ај не филозофирај.
2. Маани политика, кажи дали си е*бнал нешто?
3. Што се правиш паметен и други безброј начини како да си ја избегнат сопствената одговорност за проблемите во општеството.

Можеби треба да го препрочиташ постот на Бетончо каде што укажува, на свој начин, дека политичарот работи за нас, а не обратно.
Патем, да спомнам, дека повеќето од луѓето побаруваат татковска фигура која ќе се грижи за нив како да се мали деца (повторно избегнување на сопствената одговорност).

Мал е процентот на човеци во нашето општество кои побаруваат решавач на проблемите. Затоа слаткоречивоста (лагата) е попривлечна отколку вистината.

Еве, еден доказ.
Јас ќе излезам и ќе бидам слаткоречив и ќе велам: Ќе ве вработам, Ќе ви донесам странски инвестиции, Ќе ви асфалтирам улици, Ќе ве внесам во ЕУ и НАТО, Ќе ве заштитам и Ќе ве хранам.

Ти излези со изложување на суштинско решавање на нашите проблеми со: Ќе ви обезбедам самите да заработите според сопствените можности, Ќе обезбедам атмосфера каде што доброволната соработка нема да биде изиграна од мешетари, Ќе работам на одржување и заштита на вашето право за несметана потрага по сопствената среќа и Ќе ја бранам вашата слобода да одлучувате како самите ќе живеете според вашите лични аршини.

Ај сега кажи за кој ќе гласа мнозинството од населението!!!
За татковската фигура која ќе нуди лежи лебу да те јадам одговор на проблемите или Личноста која ќе овозможи несметана потрага по сопствената среќа на индивидуата.

Патем, мнозинството од населението и не знае што навистина содржи и како се практикува неотуѓивото право на несметана потрага по сопствената среќа. Ниту прави разлика помеѓу слобода и дозвола, а камоли разликата помеѓу право и желба.

Сакаш да речеш дека оној политичар што го практикува “Капиталот“ на Маркс во своите кампањи,стекнува голем рејтинг иако добро знае дека тоа е само една идеалистичка книга со обемни димензии,во која практично стои нешто што веќе секому е јасно дека е неизводливо.

Јас пак денеска сум расположен за заебавање на овци од таборот (читај булукот) на ДПМНЕ.

Би сакал да им го честитам паѓањето на владата
(или самораспуштањето-ако така повеќе милуваат-за мене си е еписибир)
:vozbud::toe::kesa:
и да им посакам од трета да успеат веќе еднаш да истераат еден целосен мандат од четири год. за да може на тенане со факти и без изговори да процениме колку од `100-те чекори) ги изоделе.

У исто време им го честитам денешниов убав ден со песната:
Pada vlada
Jaa tee pratim u ruci mi strela
Cas te vidim, cas nestanes
Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti ...

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada

Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada

Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada,
PADA VLADA !
:pos::pos::pos:

Многу понатамошни успеси кои што со кадри како Протогеров,Милошовски,Бонева,Доста Димовска,она татарот од национален институт и слични `НЕМИНОВНО ЌЕ СЛЕДАТ` :pos2::kesa::kesa::kesa:
ви пожелува Зеко...
и пее:
КУКАЛА НАМ МАТИ.
п.с Само што `сакав` да извадам членска од ДПМНЕ еј...
Али не може на ред да стигнам у.п.м.
Па то гужва другари....не може да стигнам.
А и сликарот не ми работи.
Шала на страна...
дур не ги оканете тие бугарите од партија...
и јас и вероватно уште многу други што слично размислуваат...
НЕМАМЕ РАБОТА ТАМУ.

Јас пак денеска сум расположен за заебавање на овци од таборот (читај булукот) на ДПМНЕ.

Би сакал да им го честитам паѓањето на владата
(или самораспуштањето-ако така повеќе милуваат-за мене си е еписибир)
:vozbud::toe::kesa:
и да им посакам од трета да успеат веќе еднаш да истераат еден целосен мандат од четири год. за да може на тенане со факти и без изговори да процениме колку од `100-те чекори) ги изоделе.

У исто време им го честитам денешниов убав ден со песната:
Pada vlada
Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada

Senka ti je belaaa ...

Jedne noci, tamne noci
Bez meseca ja cu tebe
Sresti dragi ubicu te
Kao zeca ...

Pada zvezda padalica
Pada soko siva ptica
Pada osmeh sa mog lica
I sneg pada pre bozica

Pada covek posle pica
Pada dusa od umora
I noc padne kad je zora

Pada pada pada pada
Sta to pada pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada
Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti

Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada, pada vlada
Pada pada pada pada
Sta to pada, pada vlada

Vec su mnoge pale vlasti
Pa ces i ti dragi pasti
Pada pada pada pada
Pada pada pada pada

Sta to pada,
PADA VLADA !
:pos::pos::pos:

Многу понатамошни успеси кои што со кадри како Протогеров,Милошовски,Бонева,Доста Димовска,она татарот од национален институт и слични `НЕМИНОВНО ЌЕ СЛЕДАТ` :pos2::kesa::kesa::kesa:
ви пожелува Зеко...
и пее:
КУКАЛА НАМ МАТИ.
п.с Само што `сакав` да извадам членска од ДПМНЕ еј...
Али не може на ред да стигнам у.п.м.
Па то гужва другари....не може да стигнам.
А и сликарот не ми работи.
Шала на страна...
дур не ги оканете тие бугарите од партија...
и јас и вероватно уште многу други што слично размислуваат...
НЕМАМЕ РАБОТА ТАМУ.

Abe slobodno glasaj si za SDSM, tamo site glavni se cincari, srbi (srbomani) ili karakacani (grkofili traki ili cergari grci). Tie ni donesoa prosperitet na drzavava 1993-1998 i 2002-2006 i so takov uspeh pak zasluzuvaat da bidat izbrani. I veruvajj mi, so niv vednas vleguvame vo NATO, zosto vednas ke ne prekrstat vo novomakedonci:cug::cug:

Беа тие моменти на сплотеност и единство... :helou: али ко ти јебе Македонију.

0YW0VS412189-02.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom