- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Ако Rymz одговорил за да исправи грешка во изложување на опис на нашето општество тогаш е во ред. Доколку реагирал бидејки повеќе е лојален кон друга држава отколку кон својата тогаш... Јеби га, не го обвинувам бидејки пропагандната машинерија и кај нив е мошне активна и влијателна.
Како и да е, заслужува пофалба бидејки и тој наспрема повеќето вас е реален.
Е, за разлика од другите, ти не си даваш себеси за право за да процениш што уствари сум сакал да кажам. Благоречено не етикетираш. Чудно. Грото тоа само го прават.
Примерот беше даден како шамар за да се видиме реално каде сме. Секогаш односот ни е дека другите се гомна, ние сме најдобри, а кога нас ќе не третираат како гомна, тогаш ние сме гревчиња што чекаме господ да не спаси. Што ако господ не постои и требало сами да се спасиме?
Дивиде ет импере, баш така. Во држава како што требаше да се случи 2001ва за во уставот да се упише дека сме мултиетничка држава, замисли тие уште од Илинден сакале да направат мултиетничка држава...ако добро памтам така и си пишуваше "албанци, бугари, срби, вакви такви, за Македонија"
А во 21ви век, каде што треба да имаме поотворени очи, пореални согледувања, ние ги обвинуваме другите.
Ме иритираше делот каде негираше дечкото дека Бугарија се пред нас. Наводно по бугарските села не било убаво. Тоа му било репер дека во Бугарија уствари не е добро.
Голема работа бе...ме боли стап, ама важно бугарчето ако не му е добро во село, ќе си отиде во Лондон, ќе работи како таксист 18 саати, 2 саати ќе спие, и 4 саати ќе ни се курчи на нас на форум како он уствари пие кафе на Пикадили. Реалноста е таа, а нас, тоа не ни се може. Ете затоа бугарите се понапред од нас.
Да не ги земам пример Албанија, за да не ме нападне некој демек ја бранам Албанија.
Факт е дека во Албанија било катастрофа порано. Исто е и факт дека за 2 години ја ископаа ЦЕЛА Тирана и градат нови поквалитетни патишта...
Кај нас ако го ископаат Скопје, веднаш ќе пљукаме по владата. Јебига, македонче...Балканска болест.