Ајде малку реално согледување...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Таман си е работата, дали подобро живееме сега во Ерата на Вмро или кога беше времето на СДСМ? Да ви кажам право исто си живеам, а и мојте дома исто (ај јас имам 18). Само шо оваа влада крева прашина за секој потег, аман доста е со медиумски кампањи. Ама и да ви кажам право во нашата држава, народот сме си криви, секој е политички засегнат, оптоварени со тоа што прават овие што направиле овие. На телевизија пушти у 5 вести у 6 вести, у 7 Велија на Тв, у 7 и 30 националците се уклучуваат, абе од 5 ко ќе фатиш до 11 се има вести, и како јаготка на шлагот, во 00:00 на Сител има 24 часа. Абе у друга држава надвор од балканот, особено оние западните, ного го интересире што направиле, си работат, си ги чекаат големите плати и си уживаат.

Опозицијата се уништи самата себе,а со тоа ја уништува и државата.
Со ваква опозиција било која власт би станала арогантна и трома...:toe:

E prvpa gleam opozicija da unisti nekoja drzava, ova kje treba da se zapise vo nekoja enciklopedija. :pos2::pos2:

особено оние западните, ного го интересире што направиле, си работат, си ги чекаат големите плати и си уживаат.

Уште типична македонска заблуда :)

На работа 80% од времето го поминуваат на кафе муабет, си доаѓаат до 14-15, бабите им готват ручек,перат,чистат и им ги гледаат децата додека они шетаат секоја вечер, кафичите и клубовите им се преполни, се прибираат накај 2-3 дома и сабајле во 8 на работа , до 10 се мрцварат и расонуваат,од 12 до 14 оговараат.

Realno kazano vo momentot edinstven logicen izbor na eden Makedonec vo Makedonija e Nikola Gruevski (tzn VMROto).. ne samo sto konecno Makedonija trgna malku napred tuku opozicijata (SDSM) e koj pogolem lopov i propalica so i eden slep covek ke vi kaze so IQ 90.. Neglasanjeto isto ne ide u obzir, DUI+DPA i taka imat mnogu glasovi + nekoj moze da vi otkrade glasot.

Site drugi analizi se irelevantni vo ovoj moment. Za 4 godini moze da se vide dali pak ke VMRO ili situacijata ke bara drug naslednik.

Уште типична македонска заблуда :)

На работа 80% од времето го поминуваат на кафе муабет, си доаѓаат до 14-15, бабите им готват ручек,перат,чистат и им ги гледаат децата додека они шетаат секоја вечер, кафичите и клубовите им се преполни, се прибираат накај 2-3 дома и сабајле во 8 на работа , до 10 се мрцварат и расонуваат,од 12 до 14 оговараат.

Грешка си, можеби не толку колку нас, ама работат (ова 80% си претерал), а замисли поголеми плати имаат, па и ние имаме баби (сега Бог да чува од лошо). Па и ние имаме кафичи и дискотеки, а и пак мислам дека си грешка, не се секоја вечер низ такви место, а и да оние посериозните, повеќе се по вечери во ресторани со семејството, и ич уво не го боли што направил овој од власта. Таму власта им овозможува таков живот, а овде народот и овозможува таков живот на влсата.

Ало Струмичанец.. ного слабо конташ?

Само за надвор си ти :smir:

Имам едно прашање што е тоа реално согледувањЕ?:nesvest:

E prvpa gleam opozicija da unisti nekoja drzava, ova kje treba da se zapise vo nekoja enciklopedija. :pos2::pos2:
Ти кажа братот...земи енциклопедија,вака испаѓаш глупав.:toe:
Го викам ова дека може меѓу другото да ни се повторат некои работи од времето кога СДСМ владееја без опозиција,самоволие и анархија,грабежи и сл....
За силна држава,здрава и силна опозиција е must have!
И сега шо праиме?ВМРО ќе тепа на избори не оти е премногу јак,туку оти СДСМ е мизерија.Пред два месеци ја напишаа првата програма во историјата на партијата!!!!!!
А беа на власт!
Поздрав до тебе и не ми реплицирај ако немаш што здраво да кажеш.:helou:

sekernarada.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom