concrete
alte Esel
Зар не гледаш дека е генетски модифициран бе,како помислуваш да го јадеш,ќе ти пораснат пердуви.:smir:
ABC...na sto be ti rabotis???sto koristis kako gorivo, mazivo??? kakvi toa domati glockas???

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зар не гледаш дека е генетски модифициран бе,како помислуваш да го јадеш,ќе ти пораснат пердуви.:smir:
:pos2::pos2:ABC...na sto be ti rabotis???sto koristis kako gorivo, mazivo??? kakvi toa domati glockas???![]()
:pos2::pos2:
Стварно АБЦ што јадеш? Домашни?
Инаку за генетски модифицирани...тој збор е генерално земен да ги плаши луѓето пошто секој хибрид е генетски модифициран, а и домашните или диви сорти (не домати, сите производи) подлегнуваат на постојана генетска модификација. Но едно е природна, друго е вештачка модифицирана храна и...разлика има и кај хибридите хибрид од кои сорти...со кои особини, а хибридите патем се одамна во употреба-многу децении наназад така да сите до еден јадеме хибридна храна.
Тоа ти е исто како на етикета на зејтин од сончоглед кога пишува без холестерол WTF... па сончогледот ниту има холестерол...ама како добар мамец кај неинформираните...функционира :wink:
Btw јабучарот е автохтона сорта домат...така да хормонски модификации или не знам какви денешницава што ги прават, нема.
Малку чудно е што секогаш во екот на берба и откуп, секогаш овој период ќе се заангажира министерството. Наместо напролет кога може комотно да се ангажира, исценка за субвенции...стихијна активност која не би требало да е такваВо меѓувреме, вратите за извоз остануваат отворени и веќе има заинтересирани странски откупувачи.
А, министерот за земјоделство Димовски, пред Владата ќе поднесе предлог субвенцијата наместо по килограм да биде по хектар, за субвенција да земат и лозарите што грозјето ќе го дадат на странските трговци.
Btw јабучарот е автохтона сорта домат...така да хормонски модификации или не знам какви денешницава што ги прават, нема.
Не се тие домашни интродуцирани сорти?Мала корекција - автохтона популација. Сорта е друга биолошка категорија.:smir:
Не се тие домашни интродуцирани сорти?
Мада...цвеќароградинарство немам учено, ова ми е претпоставка, а башка 20 години вон земјоделие чуда прават од моето сеќавање за поими![]()
Хаха, да. Нека се вариетети, подвидови...битно да се вкусни. А не денеска се з. со гумени домати...као гумени бомбони, јакнеш вилица...хм, кога мене ме праќаат на пазар ете што бива :wink:
Лошо е што на пазариве нема декларации, не знам дал е тоа можно да се воведе кај нас.
Малку чудно е што секогаш во екот на берба и откуп, секогаш овој период ќе се заангажира министерството. Наместо напролет кога може комотно да се ангажира, исценка за субвенции...стихијна активност која не би требало да е таква
Додуша сирот, на тв не знаеше да каже 2 збора за рибниот фонд во Охридско езеро, но тоа е, судба :wink:
Хехе, као површина на езеро, поарно да не се бранува, фино изгледа, мирно...бајка нели:smir:. Пошто секое бранување носи бран кој удира на брегот и ја носи енергијата на тој бран назад-ова некој физичар би знаел како да го нарече...инаку воглавно секое ефектуирање носи и контраефект. Дури и да не носи, сепак подобро е така, да се изживурка мандатот, без главоболки...во смисол зошто да работам кога и вака плата (и некои други бенефиции) ми иде.................навистина бе....до сега толку години не видов ни еден асален политичар, со култура, став, концепт......добро бе, до толку ли сме народ за никаде, или сите оние ЗА НЕКАДЕ ..се веќе во тоа НЕКАДЕ, останале само такви политикантски лигуши????
Или се работи за неверојатен конформизам на народов, спремен да изгуби и глава од насилни кретени , ама ни со прст да мрдне да се ангажира да го смени тоа...
Зависат многу работи за вкусноста на доматот, прво сортата од пазар ако го купиш има да ти дадат од тој што е со жила и има вкус на тиква, друго дали е растен под најлон или на сонце, првиот има вкус на пластика, потоа ѓубривото, подобар вкус имаат тие со арско отколку со вештачко.Абе домат си е домат ебаго,важно е да биде вкусен а големината е најмалку битна,барем за мене.![]()
Зависат многу работи за вкусноста на доматот, прво сортата од пазар ако го купиш има да ти дадат од тој што е со жила и има вкус на тиква, друго дали е растен под најлон или на сонце, првиот има вкус на пластика, потоа ѓубривото, подобар вкус имаат тие со арско отколку со вештачко.