GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Агностици, атеисти, верски фанатици, атлетичари, озрачени, напатени, ебени, дупени...
Кога ќе умрете ќе видите дали има или нема, ебате!
е па кога ќе видиш ти не се замараш со ништо и кога ќе умреш ќе видиш што има и како има, па нели тоа автоматски не те прави агностик? прочитај ги постовите, можеби и ќе се најдеш
Да го искривиме патчево малце, иако ќе го оставам главниот знак кој вели “АГНОСТИЦИЗАМ 30км“.За да кажеш НЕ ЗНАМ пред себеси и пред светот, треба мадиња богами, и тоа биковски :wink:
не ми пречи тоа за етикетата, тоа сум и нема потреба зашто да се кријамАбе зашо мораш да си лепиш етикета?
Биди ништо,кул е
Едноставно истражувај и дознавај,не мора да значи дека со тоа стануваш ова или она.
Нема агностици на форумов. Во претходниве 3 страници, сите се докажувате што сте и зошто сте или не сте тоа и со тоа автоматски се замарате, само овој пат не е теист vs. атеист, туку агностик vs. others. Нели беше краток животот за вакви дискусии?![]()
Ова. Агностицизмот не е незамарање, баш напротив, претставува далеку поголемо замарање по господовото прашање отколку оние другите што веќе донеле цврст став и се наоѓаат некаде на двете екстреми, преку субјективно филтрирање на аргументите и затворање очи кај ќе им се присака.Не да не се замараш, тоа не е агностик, тоа е неверник, или во најдобар случај, незаинтересиран човек.
Имаме голема одбивност кон признавање некомпетентност, зарем не. Етикетичарската офанзива е само резултат на тоа.Етикетите „немање мадиња“, „педерска работа“ и сличните на нив погрешно се упатени кон агностичките убедувања. За да кажеш НЕ ЗНАМ пред себеси и пред светот, треба мадиња богами, и тоа биковски :wink: