Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам една слика и сакам да го сменам текстот на сликата ама врска немам како да го направам тоа,во фотошоп може? еве ја сликата ако ви значи нештоLilliana_01_121.jpg

Знам дека темава е за Фотошоп али областите се сродни така да тука ќе прашам....ИМА ЛИ НЕКОЈ ОВДЕ КОЈ Е МАЈСТОР ВО ИЛУСТРАТОР? АМА БАШ МАЈСТОР?

Знам дека темава е за Фотошоп али областите се сродни така да тука ќе прашам....ИМА ЛИ НЕКОЈ ОВДЕ КОЈ Е МАЈСТОР ВО ИЛУСТРАТОР? АМА БАШ МАЈСТОР?
Е офтопик е. А чим е офтопик - да не ја шириме работата. Пиши одма шо ти треба.

Дали може некој да постира еден или повеќе линкови со добри Photoshop Video туторијали за текстови и уредување на фотографии?! Фала однапред :)

Дали може некој да постира еден или повеќе линкови со добри Photoshop Video туторијали за текстови и уредување на фотографии?! Фала однапред :)
А да го прашаш YouTube, тој најдобро се разбира од овие работи :)

57_0.jpg

Глеате у средина како му е фацата... како да напраам од обична слика (рецимо од мене) да ја донесам до тоа? Црно бело... и вака да изгледа, како да е цртана.

Untitled_zpsb348b1fc.jpg

Ми се издеси нешо, ми ги снема 80% од алатките што беа од десна страна. Може некако одеднаш под дифолт да ги стаам, или морам поединечно да ги вадам? Ако е второто, кажете што све имаше, пошо не го знам до толку...

Најгоре десно селектирано ти е Painting, одбери essentials иди windows > workspace и исто од таму тоа што сакаш и можеш да ресетираш на дифолт.

57_0.jpg

Глеате у средина како му е фацата... како да напраам од обична слика (рецимо од мене) да ја донесам до тоа? Црно бело... и вака да изгледа, како да е цртана.

Абе прво барајте Гоогле па после идете овде :) Ова ваљда е постигнато со некои ефекти во Фотошоп или уште полошо правено е trace од фотографија во Илустратор :)

Black and white, curves, levels , exposure
Со овие ефекти може, само треба да се комбинираат добро за да се постигне таков изглед

Пред 1 саат имаше огномет во Прилеп за 11-ти, па сликав од балкон и со помош на фотошоп ете го крајниот резултат ;)

Fireworks-11.png

Здраво, ми треба програма и туторијал со кој би можел да осветлам/избистрам видео снимка или пак некој туторијал за фотошоп.
За што се работи,на еден мој другар продавницата му беше ограбена но во вечерно време и не се гледа многу добро,па доколку би можело да се осветли снимката,продавницата се наога во мало место па по облеката би се приметило кој е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom