Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ако може некој од поискусните фотошопџии да ми помогне или всушност да ми каже дали воопшто на некој магичен начин може да се тргне мрежава од сликава и да се гледа она што навистина треба да се гледа::vozbud:
1748710687_06022010_1.jpg

Како се смалува големината на сликата?

Се разбира дека може. Само што јас нема да ти направам туку ќе кажам како да направиш ќе ти зема време малце но тоа е :)
Ќе користиш:
Lasso Tool-ќе селектираш дел од лицето, ќе направиш дупликат од селекцијата, потоа Edıt>Transform>Flip Horizontal. Истата техника можеш да ја користиш и во делот позади тие камењата каде што има пак мрежа. Ако имаш проблеми сo сликата не се совпаѓа убаво, пробај да ја ротираш сликата и за краевите за да а се совпаѓат убаво со сликата користи Layer Mask.Ако не знаеш што е тоа гуглај.

vgh05f.png

оваа техниката горе што кажав се користи за такви делови што имаат детали многу и едноставно со други алатки ќе зема многу време и нема да изгледа толку убаво.

А за други делови како дрвото,тревата,камењата итн ќе користиш Clone stamp Tool и Patch Tool.
Тоа се тие алатки што ќе ти ја олеснат работата и убаво, придодно ќе ти изгледа сликата.

Еве што направив на неколку места само, ме мрзи:)

2qk8js4.jpg

--- надополнето ---

Како се смалува големината на сликата?
Image>Image Size

Еве што успеав да направам. Не е совршено ама како за почетник мислам добро е:
2131535594_06072010_1.jpg

Еве што успеав да направам. Не е совршено ама како за почетник мислам добро е:
2131535594_06072010_1.jpg

Si trebal i datata da ja trgnesh i malce fokus da i dadesh na slikata na zhivotinjata :) mislam kje dolovish ona shto sakash, ogradava uspeshno si ja trgnal.

--- надополнето ---

Content aware fill - cs5 feature
select-> hit "delete" button -> select content aware fill -> hit ok
voila

Sakash da mi kazesh deka CS5 ima opcija koja pozadinata ja popolnuva sam, ne treba da ja ja klonirash ili neshto slichno, samo selektirash objekt i brishe?!

Si trebal i datata da ja trgnesh i malce fokus da i dadesh na slikata na zhivotinjata :) mislam kje dolovish ona shto sakash, ogradava uspeshno si ja trgnal.

--- надополнето ---

Sakash da mi kazesh deka CS5 ima opcija koja pozadinata ja popolnuva sam, ne treba da ja ja klonirash ili neshto slichno, samo selektirash objekt i brishe?!

Yep... разгледај го клипчево, 5 мин. е, се ќе ти се разјасни и ќе те зачуди :)

И дедоми работи фотошоп али се откажа:D Шала на страна сеа на лаптопот ставив виндоус 7 и успешно се инсталира и иконата коа ја стајв на декстоп ова ми го покажува
http://img508.imageshack.us/i/fotosop.png/

После ја вратив во фолдерот кај што е инсталацијата и ми го покажува ова
http://img194.imageshack.us/i/fotosoperor.png/

Стискам трипати ок и ми го пушта а после коа го укључува ми го покажува ова
http://img30.imageshack.us/i/stopa.png/

И се гаси...решение?Пробав со преинсталација пак истото....

Пробај од друга торентара да го превземеЖ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom