Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
attachment.php

1zc22o0.jpg

Ova e so blur napraeno ? i so cetka ..

да ве прашав нешто зашто јас не можам да сечам некои делови
пр името мое и сакам да го исечам да нема бојата значи да се гледа позадината
али нешто ме зафркава па да не знаете зашто не можам да сечам пробав со сите опции и несака

да ве прашав нешто зашто јас не можам да сечам некои делови
пр името мое и сакам да го исечам да нема бојата значи да се гледа позадината
али нешто ме зафркава па да не знаете зашто не можам да сечам пробав со сите опции и несака
па зачувај у .png формат..и ако ставаш у аватар или потпис прво ти сам намали у фотошоп и стави зш автоматското намалување на форумот додава бела позадина:XD:

Вака.. имам една мобла, ми треба информација од Професионална Личност што се разбира со Лаптопи и Фотошоп...
Да ми каже Кој лаптоп од сега што се на пазар е Добар за ефтини пари, значи графичката да е добра нели.. ке биде најдобар за Фотошоп, само за тоа да му служи...
Оти ме напна Другаров, дај бе дај бе, најди ми аман веке... дечкото сака за 20-25000 да земе Лаптоп, само за Фотошоп, уметник бил.. а не се разбира со Лаптопи...
така да чекам одговор со Марка на Лаптоп...
фала унапред...

Вака.. имам една мобла, ми треба информација од Професионална Личност што се разбира со Лаптопи и Фотошоп...
Да ми каже Кој лаптоп од сега што се на пазар е Добар за ефтини пари, значи графичката да е добра нели.. ке биде најдобар за Фотошоп, само за тоа да му служи...
Оти ме напна Другаров, дај бе дај бе, најди ми аман веке... дечкото сака за 20-25000 да земе Лаптоп, само за Фотошоп, уметник бил.. а не се разбира со Лаптопи...
фала унапред...

Друже, не сум професионалец ама... ако сака лап топ само за фотошоп за професионална работа... тоа е малце лоша комбинација башка и 20-25.000 се премалце. Обично за професионална работа се купува компјутер со што појака конфигурација (особено графичката) и што поголем монитор (Сето ова е прилично скапо).

А ако му е за хоби и слично, ондак може да помине и со послаба конфигурација и немора до толку да обрнува внимание на конфигурацијата да биде „прикладна“ за фотошоп.

Како и да е, ова е само мое мислење, можеби некој друг поинаку мисли :toe:

фала унапред...
За лап топ искрено не знам, ма да еден човек кој го гледав како објаснуваше некои работи за photoshop cs4, ситуацијата е следнава:
Потребни ти се барем 2GB рам, а препорачливо е 4.
Потребна ти е и добра графичка - гледај да е од 9000 и нагоре ако е geforce... Сепак, човекот имаше 3 партиции со по над 200 гига на секоја, па можеби претерувал. Инаку, јас работам со 2GB рам, и доста солидно работи. Така да, тоа главно ти треба.

254yb6s.jpg

ми треба мала услуга, немам фотошоп,а и незнам да работам... ми треба,позадината од плава да се смени во црна,и тоа ТИГАР да го нема... значи само главата на тигарот да остане со тие молњите и црна позадина... ке ми направи некој???

email]

ми треба мала услуга, немам фотошоп,а и незнам да работам... ми треба,позадината од плава да се смени во црна,и тоа ТИГАР да го нема... значи само главата на тигарот да остане со тие молњите и црна позадина... ке ми направи некој???

a2d7wj.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom