Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
VinDiesel.jpg

eve edna slika od snimanjeto na "A Man A Part"

originalot e tuka
http://imdb.com/gallery/ss/0266465/Ss/0266465/ama_3518.jpg?path=gallery&path_key=0266465

па послесно е на тебе пушкана да ја стаиш одколку на него твојата глава :):)

DuFFy напиша:
па послесно е на тебе пушкана да ја стаиш одколку на него твојата глава :):)

pa ne mi beshe to fintata polesno da pominam , tuku poteshko za da naucam , ... a i plus to teloto mi trebashe tro muskul da imam... heheh :) :)

A ke moze nekoj da mi kaze od kade da si go simnam programov?(Adobe Photoshop)

Зависи која верзија ја бараш Adobe Photoshop CS 29.0 можеш да ја симнеш овде.

Абе зашо стаи линк ме тераш да ја симнам верзиава сеа (зашо јас имам фотошот 7 :( ) :):):):)

Абе DuFFy јас ги имам и двете верзии, симни ја и оваа не е на одмет. Подобра е :)

Здраво момци и девојки. Имам ситно проблемче со ПС. Кога кропувам последниот пиксел пред крајот на сликата ми е блед/faded. Знае некој како да го избегнам тоа а да неморам да ставам Guidelines па да правам снеп на нив.

Благодарам, Skull@

Пробај Skull@.
Немам ПС тука и не ми текнува што може да е проблемот и како да го поправиш, ама она со guidelines ми изгледа на добра идеја :)

Работи со гајдлајнсот, ама ептен е пимплање да го првиш тоа секогаш кога сакаш да кропуваш :icon_conf

btw, Кај си да ти пратам ПС :DDD

Поздрав, S@

Help :)

Imam problemi so PhotShopot :) Koga i da probam da upotrebam nekoja alatka mi se pojavuva sledniov tekst: Could not use the type tool because the scratch discs are full.Pomagajte...

Pasha напиша:
Imam problemi so PhotShopot :) Koga i da probam da upotrebam nekoja alatka mi se pojavuva sledniov tekst: Could not use the type tool because the scratch discs are full.Pomagajte...

Imas disk i podelen ti e na particii taka?Sigurno particijata C: ti e prepolna i imas dosta malku mesto. Photoshop zavzema dosta na rabotnata memorija i zavzema od memorijata na hard diskot koga nema poveke rabotna memorija skladira memorija na hardot. Probaj ova: Otvori Photoshop pa odi vo Edit pa vo Prefernces i odberi Plugin & Scratch discs. Vo Stratch disk vo First odberi particija D:\ Pa Ok, zatvori Photoshop i povtorno otvori i probaj pak dali ke ti go javi istiot problem.

Само што сакав да го напишам истото. Пробај со ова, ако не работи ке бараме друго чаре :D

Skull@

Fala decki.Sega raboti kako sto treba.Inaku za mene bese pomosta.Nemav napraeno user pa morav da pratam post od kaj Pasha.Sepak sega si naprajv :P

Ej почетник сум на Adobe photoshop само кажете ми како во Image ready се праи анимациа така што кога ке ја снимиме да ти ја отвара - а на мене ми покажува Drawing Failed а анимацијата само еднаш јаа прикажува кога ја правам - не се повторува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom