Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Super izgleda, samo ti fali cela slika, odnosno ti falat rezbite i kaj bukvite. Vaka izgleda ili ko da se nalepeni bukvite na drvoto, ili losa foto montaza :)

super , ama vaka bi bilo podobro

CarvedText.jpg

Eeej pasha вака е подобро, барав позадина исто како оваа ама неможев да најдам, ако можеш и ако сакаш стави туторијал па да пробам да направам како твоето :)

еве нов туторијал со текст ефект

Прв чекор: Отворете нов документ со било која големина и одберете било кој фонт за текстот

14cz1.jpg

Втор чекор: Со десен клик врз layer-от одберете Blending options и наместете ги како на сликиве

28vd.jpg

37pg.jpg

47ua1.jpg

Треба да добиете нешто вака:

54kr.jpg

Трет чекор: Направете дупликат на text layer-от па clear layer-styles и стиснете CTRL+I

69vi.jpg

74zp.jpg

Четврти чекор: Одете Filter->Texture->Grain и наместете ги сетинзите вака

90jq.jpg

Петти чекор: Сега одете Filter->Noise->Add Noise и наместете како на сликата

107tt.jpg

Шести чекор: Сменете го blending-mode на overlay и селектирајте го текстот , претиснете CTRL+I, па потоа Delate на Noise layer-от

119lc1.jpg

И финалниот продукт:

129vp.jpg

super tutorial walker_girl , naskoro kje go probam i kje go vidite mojot rezultat.. :)

dexterche, mislam od struga si ti. aj ko ke idas ohrid ako go imas Photoshop donesi mi go da go instaliram. posle ovie 16 strani dobiv zelba da ucam photoshop.
P.S. aj dotogas naprajte mi nekoj potpis kaj so ke pisuva FANTOM
najdobriot dobiva zelenko

Ако веќе си ги разгледал сите 16 страни требало да забележиш дека имам ставено линк за download на Аdobe Photoshop.
А за потпис еве ти направив слично на моето, па ти види си дали ти се допаѓa
fantom4ij.gif

walker_girl напиша:
Ако веќе си ги разгледал сите 16 страни требало да забележиш дека имам ставено линк за download на Аdobe Photoshop.
А за потпис еве ти направив слично на моето, па ти види си дали ти се допаѓa
fantom4ij.gif

ubavo e, si go zedov, ama ne go stavam sa potpis.
a za link imam, ama 380 MB e i posle ke go ebam netot, baven ke mi e mnogu.
zatoa go pobarav od dexterche, poblisku e moze na cd da mi go dajt
tnx anyway

Fantom_oh напиша:
dexterche, mislam od struga si ti. aj ko ke idas ohrid ako go imas Photoshop donesi mi go da go instaliram. posle ovie 16 strani dobiv zelba da ucam photoshop.
P.S. aj dotogas naprajte mi nekoj potpis kaj so ke pisuva FANTOM
najdobriot dobiva zelenko
Spusti go od http://www.adobe.com i pobaraj crack, it's simple:toe:
Downloads>Trial downloads i pobarajgo tamu

deXterche напиша:
Spusti go od http://www.adobe.com i pobaraj crack, it's simple:toe:
Downloads>Trial downloads i pobarajgo tamu

ne me razbra, imam link, ama 380 MB e a imam limit na netot, 4 GB. Taka mn brzo ke go sjebam. zato ti go baram na cd. go imas? ako go imas kazi koga idas Ohrid ili izrezi go i prati go po posta. aj pls edvaj cekam da probam od ovie stvarive so gi prajte :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Abe spusti go, ne go imam na CD, a setup-ot go nemam na komjuter

deXterche напиша:
Abe spusti go, ne go imam na CD, a setup-ot go nemam na komjuter
ako nemas limit na netot, spusti go ti i izrezi mi go na cd, ke ti platam. aj pls
mn sakam da imam photoshop sto poskoro za pobrzo da naucam

ne mora dexterche, koj i da go ima setapot za photoshop na cd neka mi go prati po posta.

го спуштив Фотошоп, сеа само сериалот ми фали.
Кој го има нека го прати на пп

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom