Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
DuFFy напиша:p.s. Ficoto e moja kreacija malce e amatersko more malce poveke ama so da pravis
Colors: Reds (Cyan: -17, Magenta:-4, Yellow:+17)
Colors: Yellows (Cyan: -74, Magenta:+58, Yellow:+21)
Colors: Whites (Cyan: -100, Magenta:-9, Yellow:+3)
Colors: Yellows (Cyan: +31, Magenta:-100, Yellow:-100)
Colors: Blues (Cyan: -80, Magenta:-100, Yellow:-54)
Colors: Whites (Cyan: -100, Magenta:-28, Yellow:-26)
Colors: Reds (Cyan: +1, Magenta:+7, Yellow:+30)
Colors: Yellows (Cyan: -100, Magenta:-100, Yellow:-21)
Colors: Greens (Cyan: -100, Magenta:+100, Yellow:-100, Black:+100)
Colors: Cyans (Cyan: -67, Magenta:-64, Yellow:-100)
Colors: Blues (Cyan: -73, Magenta:+53, Yellow:+67)
Colors: Whites (Cyan: 0, Magenta:0, Yellow:-4)
Channel: RGB (Input levels: 0 / 0,62 / 173)
Channel: Red (Input levels: 61 / 1,18 / 255)
Shadows: Color levels (-17,+9,+11)
Midtones: Color levels (-13,+26,+44)
Highlights: Color levels (-8,+20,+29)
Подеси го layer opacity на 68% и обој го ирисот со бело.
Shadows: Color levels (+6,-9,+9)
Midtones: Color levels (-5,-1,+4)
Highlights: Color levels (+9,+4,-1)
Shadows: Color levels (+6,+1,-9)
Midtones: Color levels (+8,-3,-5)
Highlights: Color levels (0,0,0)
Amount: 131%
Radius: 0,4 pixels
Threshold: 7 pixels
Најважно е да не се изгуби кожната текстура. Ако не користите patch tool за „бришење“ на дамките, тогаш лицето ќе изгледа премногу пластично и вештачко.Андроник напиша:Чистење на кожата
Најпрвин ќе ги тргнеме најголемите дамки со patch toolset to source. Кружете околу дамките со одење кон чистите делови од кожата со исти кожен тон. Многу е важно да не се изгуби кожната текстура. Потоа користи ја clone tool со hardness 0%. Четка со големина од 40 px е сосем доволна за оваа фотографија. Со ова исто ќе ги тргнеме и сенките кои ги има под очите и околу носот. Потоа ја користиме dodge tool
со low expusure за да ги осветлиме некои делчиња од длабоките сенки. Сега земете ја lasso tool со feather од 10-14 и селектирајте го челото, брадата и образите. Копирајте ги селектираните работи во нов layer. Потоа уклучете smart blur![]()
Андроник напиша:Меѓутоа ова не важи за секого. На пример, многу пати сум се обидел да го разубавам Princ и не сум успеал.
Dejan] напиша:Dechki seto ubvavo, ama ke ve zamolam slikite da ne gi stavate vaka direktno na forumot oti nekogash internetot u centralna Makedonija znae da ja tupi, plus pominat e i limitot na transfer
Jas bi sakal da ostavite nekoi strani zza Photoshop...