Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еден обид со вектор, слика од пријател :))
i2oxf8.jpg
Ако веќе сакаш да правиш векторски портрети, батали фотошопот :) Уклучич илустратор и прави ги со mesh tool ;) веруј....треба време премногу али ефектот е поише од јебање

Ако веќе сакаш да правиш векторски портрети, батали фотошопот :) Уклучич илустратор и прави ги со mesh tool ;) веруј....треба време премногу али ефектот е поише од јебање
Па со illustrator пробав. Pen tool e pain in the ass со фотошоп. А за mesh tool читав низ нет одкако направив сликава....и стварно треба многу време да се научи убаво..ама ок не планирам да се замарам многу но колку да се знае малце учам....како хоби ми е :D

Па со illustrator пробав. Pen tool e pain in the ass со фотошоп. А за mesh tool читав низ нет одкако направив сликава....и стварно треба многу време да се научи убаво..ама ок не планирам да се замарам многу но колку да се знае малце учам....како хоби ми е :D
Совет за илустратор и mesh tool
Правиш два леера, на горниот ја ставаш сликата со опасити 50%, го заклучуваш леерот и на долниот леер почињаш да црташ со меш тулот. Најјака фора е шо секоја точка шо ќе ја одредиш ќе и зададеш боја иста ко на фотографијата. Е сеа ќе работиш едно три четири дена на сликата ама затоа на крај ќе бидеш ко Cris Vector

Ако може некој да ми ја направи сликава без тоа белото.
И со големина за аватар.
safe_image.php

ако може една молба до вие шо барате по фотошопот... у кратки црти: направете го аватаров да изгледа подобро :D
да биде поосветлен, поистакнат, поубаво да се познава нешто а у..

ќе ви бидам многу благодарен
untitl1308583070.jpg

ако може една молба до вие шо барате по фотошопот... у кратки црти: направете го аватаров да изгледа подобро :D
да биде поосветлен, поистакнат, поубаво да се познава нешто а у..
ќе ви бидам многу благодарен

2.jpg

фала многу но веќе во меѓувреме некој друг ја нашол сликата убаво дотерана и си ја залепил на аватар.. сега тапа ми е да ја користам :/
извини ако ти одзема многу време
Пукај го :D

како беше пример на некоја слика што е да се направи побистра, побела.. :)
незнам дали ме сфаќате.. али би требало .. :Д

како беше пример на некоја слика што е да се направи побистра, побела.. :)
незнам дали ме сфаќате.. али би требало .. :Д
Мислиш на осветлување? Image-Adjustments-Brightness/Contrast.

Еве некој мои дела изработени на фотошоп кои може да ги најдете тука..почетник сум но се трудам ве молам за ваше мислење:ROFLMAO:
https://sites.google.com/site/ivandimension/

и штотуку завршив текстура на еден нож во комбинација со 3д студио мах

knife_11.jpg

Attachments

• Knife.jpg
    Knife.jpg
    371,8 KB · Прегледи: 1
Aј за 15ти роденден ќе ти го изрежам 5ката на цеде.

Немој не се мачи! го имам али ме јебе нешто 3д-то

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom