Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
во png формат ми ја сејфуваше сликата кога ја симнав
Во ред е но ти сигурно ја отвараш преку Windows picture and fax viewer и затоа ти ја кажува белата позадина, но кога ќе ја ставиш на нет ќе го немаш тој проблем :wink: еве ти ја сликата но ти барав skype за да можеме подобро да се разбериме ако нешто друго ти требаше... btw јас па немам msn :)

Знае некој да ми објасни како на фотошоп да ја направам сликата само со линии...не како со молив боена или слично онака обично ко по боенките што сте :))))

Знае некој да ми објасни како на фотошоп да ја направам сликата само со линии...не како со молив боена или слично онака обично ко по боенките што сте :))))

Хмм... незнам дали добро те разбрав... али пробај вака:

Отвори некоја слика во фотошоп, иди во Filter > Filter Galery и тука пробај ги опциите... види дали некоја опција е таа што ја бараш.

Хмм... незнам дали добро те разбрав... али пробај вака:

Отвори некоја слика во фотошоп, иди во Filter > Filter Galery и тука пробај ги опциите... види дали некоја опција е таа што ја бараш.

Има што се блиску до така како што сакам ама со ни една не успева :toe:

Еве пример
coloring_tom1.jpg

Само да си правам мои слики:)

Во корел пеинтер мислам дека има ваков филтер само што јас не го користам па не можам точно да ти кажам.

Cego-90 уклучи се на Skype ќе ти пратам еден туторијал

Еве нешто од мене со еден другар што правевме...Не е нешто посебно...

gtaivlogokk7.jpg

zamarkoslikickacopyzj1.jpg

Ми се случи пред неколку месеци истиов проблем со Photoshop, па не помагаше ништо, дури и деинсталирање и повторно инсталирање, па тогаш морав формат да правам, пошто друго чаре не најдов. И денес пак истото, а за да се спасам од мачната постапка, пред да форматирам да прашам дали некој го имал истиот проблем и дали нашол чаре. Еве за што се работи.

Значи нејќе да кропа. Всушност сака, ама само без зададени пропорции (димензии) на кропот (а тоа не ми врши работа). Ако му ставам димензии, вика can't crop because the scratch disks are full. Ват д фак се скреч дискс? Чаре?

Ми се случи пред неколку месеци истиов проблем со Photoshop, па не помагаше ништо, дури и деинсталирање и повторно инсталирање, па тогаш морав формат да правам, пошто друго чаре не најдов. И денес пак истото, а за да се спасам од мачната постапка, пред да форматирам да прашам дали некој го имал истиот проблем и дали нашол чаре. Еве за што се работи.

Значи нејќе да кропа. Всушност сака, ама само без зададени пропорции (димензии) на кропот (а тоа не ми врши работа). Ако му ставам димензии, вика can't crop because the scratch disks are full. Ват д фак се скреч дискс? Чаре?

Според тој проблем кој ти го јавувало ѕирнав на Google, ама немаше некое соодветно чаре :/
Барај на Google такашто во Google Search Bar-от ќе го напишеш еророт или дел од еророт кој ти го јавува па ваљда ќе налеташ на некој што имал таков проблем и што му го решиле :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom