Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Како да го најдам кодот на бојата? Доколку го знам ќе биде полесно. Само ќе го впишам и ќе обојам.

Како да го најдам кодот на бојата? Доколку го знам ќе биде полесно. Само ќе го впишам и ќе обојам.
Со еyedropper tool. На (I) копчето ти е. Стискаш, се одбира бојата од лево како foreground color, стискаш прв клик на коцкичката со бојата и читаш кодот :)

Едно мое дело: :)
arsenald.jpg

Шо ќе кажете?

Едно мое дело: :)
arsenald.jpg

Шо ќе кажете?
Интересен апстрактен дел следен по туториал - со што не би можело да се каже дека тоа е твое дело.
И си можел да напраиш боље работа со сечењето.
8/10 реализација
3/10 креативност

Интересен апстрактен дел следен по туториал - со што не би можело да се каже дека тоа е твое дело.
И си можел да напраиш боље работа со сечењето.
8/10 реализација
3/10 креативност

Не е од туторијал. Сеа ќе ти кажам како го правих:
Со ногу тенка четка го обоих, и после ставих блур, и у нов layer со бела боја ишкртах нешто, и радиал блур. И то :)

--- надополнето ---

Фотошоп не е толку тешка програма па туторијали да гледам.

--- надополнето ---

А за сечењето, не приметив оти има бело од страните. Во пнг ја симнах сликата.

Не е од туторијал. Сеа ќе ти кажам како го правих:
Со ногу тенка четка го обоих, и после ставих блур, и у нов layer со бела боја ишкртах нешто, и радиал блур. И то :)

--- надополнето ---

Фотошоп не е толку тешка програма па туторијали да гледам.

--- надополнето ---

А за сечењето, не приметив оти има бело од страните. Во пнг ја симнах сликата.
Ха :)
Океј, не мора да се правдаш.
Научи да прифаќаш критика.

Planet and Moon.jpg

Си признавам следено по туторијал ама со измени по моја желба :)

Nekoj efekt kako ,,ogledalo,, za tekst pod tekstot da se preliva ako znae nekoj neka pise :vozbud:

Копирај го layerот дека ти е текстот со ctrl + J, и новиот layer го изврти вертикално, и помести го надолу. И можеш со маск да го избришеш малку одоздоле, или со гумата.

Копирај го layerот дека ти е текстот со ctrl + J, и новиот layer го изврти вертикално, и помести го надолу. И можеш со маск да го избришеш малку одоздоле, или со гумата.
Napraiv taka sea za sea e dobro :) Fala !

before:
105e.jpg

after:
105yv.jpg

Не е по туториал. Давајте коментари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom