- Член од
- 14 мај 2010
- Мислења
- 112
- Поени од реакции
- 20
Како да го најдам кодот на бојата? Доколку го знам ќе биде полесно. Само ќе го впишам и ќе обојам.
Со еyedropper tool. На (I) копчето ти е. Стискаш, се одбира бојата од лево како foreground color, стискаш прв клик на коцкичката со бојата и читаш кодотКако да го најдам кодот на бојата? Доколку го знам ќе биде полесно. Само ќе го впишам и ќе обојам.
Интересен апстрактен дел следен по туториал - со што не би можело да се каже дека тоа е твое дело.Едно мое дело:
Шо ќе кажете?
Не е од туторијал. Сеа ќе ти кажам како го правих:Интересен апстрактен дел следен по туториал - со што не би можело да се каже дека тоа е твое дело.
И си можел да напраиш боље работа со сечењето.
8/10 реализација
3/10 креативност
ХаНе е од туторијал. Сеа ќе ти кажам како го правих:
Со ногу тенка четка го обоих, и после ставих блур, и у нов layer со бела боја ишкртах нешто, и радиал блур. И то
--- надополнето ---
Фотошоп не е толку тешка програма па туторијали да гледам.
--- надополнето ---
А за сечењето, не приметив оти има бело од страните. Во пнг ја симнах сликата.
Прифаќам критика, ама кажувам ти оти не е од туториал.Ха
Океј, не мора да се правдаш.
Научи да прифаќаш критика.
Simply perfect! )Едно мое дело:
Шо ќе кажете?
Копирај го layerот дека ти е текстот со ctrl + J, и новиот layer го изврти вертикално, и помести го надолу. И можеш со маск да го избришеш малку одоздоле, или со гумата.Nekoj efekt kako ,,ogledalo,, za tekst pod tekstot da se preliva ako znae nekoj neka pise
Napraiv taka sea za sea e dobro Fala !Копирај го layerот дека ти е текстот со ctrl + J, и новиот layer го изврти вертикално, и помести го надолу. И можеш со маск да го избришеш малку одоздоле, или со гумата.