Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Почетник сум... и не те разбирам

незнам точно колку ти е матна сликата и што сакаш да направиш. ама за пример оди во Image>> adjustments >> brightness and contrast
и во filter >> sharpen

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Ќе може некој да ми ја направи сликава или да ми ја објасни постапката како се прави работам во фотошоп али почетник сум сеуште па....
Сакам оваа слика да остане каква што е но пред него да се стави американско знаме како гори....Фала.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Незнам кој бараше слика без позадина ама знам дека беше во првите 30 поста... па еве ја сликата
(не е нешто посебно но пробав и успеав :kesa: )

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Незнам кој бараше слика без позадина ама знам дека беше во првите 30 поста... па еве ја сликата
(не е нешто посебно но пробав и успеав :kesa: )
СТЕНСИЛ!!!
не ви е арно
!санџоку

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Па како што реков, почетник сум во ФОТОШОП

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Па како што реков, почетник сум во ФОТОШОП
тоа не го побива фактот дека немоеш да го разликуваш зборот “стенсил“ од “слика без позадина“....не треба знаење од фотошоп за ова.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
добро ама требаат живци :pos2: ти се свиѓа ?

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Ќе може некој да ми ја направи сликава или да ми ја објасни постапката како се прави работам во фотошоп али почетник сум сеуште па....
Сакам оваа слика да остане каква што е но пред него да се стави американско знаме како гори....Фала.

Kolku plakas za usluga :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Kolku plakas za usluga :)
Ти давам добра репутација.:pos2::baeh:Дај помагај жити се:wink:Иначе ако можеш да ми кажеш ако не се наплаќа и ова :vozbud:како да ставам слика во нечие око или една слика да вметнам во друга....:helou:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Едит: Се снајдов и за двете! Занемарете....Или ај да не ми се смеете ќе ги дилитнам :pipi:

Е сега еве ја мојата прва изработка колку за проба:

Од ова:

ова:

Сега како да направам на краевите да не се познава толку дека е сечено. Инаку прво го обележав Пандев во Quick Mask Mode(целото негово тело црвено), ја избришав позадината и ставив нова! Како да ги замаглам краевите?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ice_Hendrix од кога ќе ја изрежиш сликата и ќе ја прилепиш на друга позадина земи ја гумичката но таа да биде замаглена од околу ( незнам дали ќе ме сватиш но во овој ком. нема фотошоп, и не ми текнува точното име на ефектот) и помини по рабовите на режената слика.
Потоа доведи ги и двете слики (lauer) до иста острина или замагленост и зачувај ја потоа сликата во една.

btw
Колку и да се трудиш да не изгледа како монтажа, сликата е ептен воочлива :)

Kajgana Shop

На врв Bottom