Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Едно време и јас го имав истиот проблем, провери дали имаш 3 процеси кои се викаат iexplore.exe, ако имаш 3 процеси такви сите изгасни ги, или пак иди у Run и пиши msconfig и во прозорот кој ќе ти се појави иди у делот на startup и изгасни го процесот iexplore.exe и рестарирај го компјутерот и ќе можеш да инсталираш фотошоп (е сеа не сум сигурен дали и на виста е сто како на ИксПе, ама мислам дека е исто).
imam dva procesi iexplore.exe.Koga ke go izgasam edniot posle 1-2 sekundi avtomacki pak mi se uklucuva.A toa sto mi kaza za u Run go nema iexplore.exe

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
imam dva procesi iexplore.exe.Koga ke go izgasam edniot posle 1-2 sekundi avtomacki pak mi se uklucuva.A toa sto mi kaza za u Run go nema iexplore.exe
Хмм... незнам друже, најверојатно имаш активни процеси кои автоматски го активираат iexplore.exe процесот, треба да најдеш да ги изгаснеш таквите процеси заедно со iexplore.exe за да можеш да инсталираш фотошоп. Да не чепкаш да не направиш беља, ако си во можност викни некој што се разбира повеќе во компјутери мислам дека би можел да се снајде.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Тоа може и да е некој вирус кој го уклучува експлорерот.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Форумов некако не ми дава простор за други страни:)
Претежно го проверувам мејлот на mail.live.com, одам на on.net.mk, на сајтовите на нашите дневни весници, facebook.com исто така, manutd.com, youtube.com и се разбира kajgana.com:)

S

SSS-Stolica

Гостин
kajgana.com
youtube.com
manutd.com
idividi.com.mk
tocka.com.mk
sport.com.mk
тие се топ 6 што ги посетувам

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Ќе може некој да ми направи потпис. Да пишува Sacansi* со ракописни букви да нема позадина, и буквите да бидат како боите на WIndows логото. Да светат како што имав јас пред некое време таков аватар:
. АКо може некој да ми направи. Фала. :smir:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Sacansi дане мислеше вака?
Е вака нешто само буквите да бидат накосени и како да се потпишал некој да се и да има како одблесок од буквите(повеќе да светат). Ако ме разбираш. И да биде помало, како за на потпис. Фала btw, ценам што си се потрудил :)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Е вака нешто само буквите да бидат накосени и како да се потпишал некој да се и да има како одблесок од буквите(повеќе да светат). Ако ме разбираш. И да биде помало, како за на потпис. Фала btw, ценам што си се потрудил :)
Вака може или сакаш уште повеќе да го дотерам :wink:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Вака може или сакаш уште повеќе да го дотерам :wink:
Ок е, ке го ставам во потпис. :) Фала:)

Еее ама зошто е бела позадината?

Или ако може буквите да бидат како потписот на Atpokalipo. И да светат нели повеќе, боите добри се. И кога ке ја ставам на потпис да нема бела позадина.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ок е, ке го ставам во потпис. :) Фала:)

Еее ама зошто е бела позадината?

Или ако може буквите да бидат како потписот на Atpokalipo. И да светат нели повеќе, боите добри се. И кога ке ја ставам на потпис да нема бела позадина.
За тоа што позадината ти ја дава бела, сигурно е тоа што кога ја симнуваш ја симнуваш во jpeg формат,треба во png да ја симниш за да нема позадина, а инаку за тоа ако сакаше буквите да бидат како на Apokalipto требаше да кажеш тогаш на почетокот полесно ќе беше за правење,сега пак да почнувам од почеток....:wink: и за последното што сакаш да имаат поголем одблесок ќе гледам да направам нешто до вечер ако имам време и ќе ти ја пратам на skype полесно е да не објавувам овде по 3 ти пат :smir:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
За тоа што позадината ти ја дава бела, сигурно е тоа што кога ја симнуваш ја симнуваш во jpeg формат,треба во png да ја симниш за да нема позадина, а инаку за тоа ако сакаше буквите да бидат како на Apokalipto требаше да кажеш тогаш на почетокот полесно ќе беше за правење,сега пак да почнувам од почеток....:wink: и за последното што сакаш да имаат поголем одблесок ќе гледам да направам нешто до вечер ако имам време и ќе ти ја пратам на skype полесно е да не објавувам овде по 3 ти пат :smir:
во png формат ми ја сејфуваше сликата кога ја симнав

Kajgana Shop

На врв Bottom