многу се нервирам кога поставувам некои глупи прашања, ама кога си "begginer" со фотошопов, шо да прајш, па мораш некаде помош да бараш.ZIKS напиша:како да дуплирам два лејери, како на пример во ова што го спуштив од scout не го пишува тоа, па сакав да прашам.
Па дајте де барем да пробаме Чисто нека е од образовна и забавна цел[MkD]Scout напиша:Еми ок е де..Како и да е ..не верувам дека ке има напредок..
Десен клик на лејерот и Duplicate Layer.ZIKS напиша:многу се нервирам кога поставувам некои глупи прашања, ама кога си "begginer" со фотошопов, шо да прајш, па мораш некаде помош да бараш.
пробав така, немојт, ги истајв двете слики, и на едната прам Duplicate Layer, ама несакат, зато и прашвам.naum_spaseski напиша:Десен клик на лејерот и Duplicate Layer.
А пробај Layer->Duplicate Layer. Иначе не знам шо е проблемот, кај мене успешно е се. Изгледа не прајш нешо ко шо требит.ZIKS напиша:пробав така, немојт, ги истајв двете слики, и на едната прам Duplicate Layer, ама несакат, зато и прашвам.
ми кажа Scout ( ШЕФОТ ) па немат проблем повеќе за туторијали.naum_spaseski напиша:А пробај Layer->Duplicate Layer. Иначе не знам шо е проблемот, кај мене успешно е се. Изгледа не прајш нешо ко шо требит.
Па кажи што направи, кај била грешката, да не прави некој друг исти вакви грешки во иднина, ок?ZIKS напиша:ми кажа Scout ( ШЕФОТ ) па немат проблем повеќе за туторијали.
П.С. [Mkd]Scout
требало да биде селектиран лејерот каде што требало да ја поставам сликата, па со copy - paste си дојде сликата.naum_spaseski напиша:Па кажи што направи, кај била грешката, да не прави некој друг исти вакви грешки во иднина, ок?