Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Може мала помош :) на сликава ако сака некој ..да остане само кругов со се' тие израстоците горе десно и долу лево. Фала. (ќе има "а да се потрудеше сам" коментари, ама не сум од мој компјутер, а ми треба набрзинка)
Прегледај го приврзокот 65920

лошо е напраено има бел аутлајн ама тоа е набрзина у онлајн едитор.
ме мрзи да палам фотошоп.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867

лошо е напраено има бел аутлајн ама тоа е набрзина у онлајн едитор.
ме мрзи да палам фотошоп.
Плус па ако не ти пали фотошопт ке треба да викаш комшии да буткаат :)

Член од
24 декември 2011
Мислења
38
Поени од реакции
17
Член од
7 јуни 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ve molam za pomos? Treba da napisam nekolku poznati makedonski izreki od makedonskiot narot, no na kraj koga ke ja zacuvam slikata taa da bide vo kruzna forma a ne vo forma na cetiriagolnik......kako mozam toa najlesno da go napravam??

Член од
7 јуни 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ve molam za pomos? Treba da napisam nekolku poznati makedonski izreki od makedonskiot narot, no na kraj koga ke ja zacuvam slikata taa da bide vo kruzna forma a ne vo forma na cetiriagolnik......kako mozam toa najlesno da go napravam?? bitno slikite mora da mi se zacuvani kako jpg format

Член од
25 мај 2013
Мислења
115
Поени од реакции
68
Правиш само круг и во него пишуваш што сакаш. Позадината мора да ти биде во боја штом сакаш да биде .jpg

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
www.picmonkey.com

Еве ти страница каде што можеш тоа да го средиш :)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ve molam za pomos? Treba da napisam nekolku poznati makedonski izreki od makedonskiot narot, no na kraj koga ke ja zacuvam slikata taa da bide vo kruzna forma a ne vo forma na cetiriagolnik......kako mozam toa najlesno da go napravam?? bitno slikite mora da mi se zacuvani kako jpg format

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.722
Поени од реакции
21.270
јако некорисен одговор ;)
ако сакаш да постигнеш вакво нешто , треба во фотошоп да направиш нов леер и да си направиш кружна форма а позадината да ја избришеш за да добиеш транспарентност а потоа фајлот да го зачуваш фо PSD GIF PNG или TIFF. не постои друг начин да добиеш кружна форма а не поготово JPG формат зашто кога имаш транспарентна позадина истата ја претвора во бела при што секогаш ќе добиваш квадрат!!!!

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
јако некорисен одговор ;)

А твојот не само што не е корисен туку и неупотреблив. Му ја пратив сликата во пнг, и може веднаш да пишува во кругот, ако не му одговара бојата ке му ја сменам, ако мора да биде во јпг ке си ја зачува во јпг и тоа е тоа.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.722
Поени од реакции
21.270
А твојот не само што не е корисен туку и неупотреблив. Му ја пратив сликата во пнг, и може веднаш да пишува во кругот, ако не му одговара бојата ке му ја сменам, ако мора да биде во јпг ке си ја зачува во јпг и тоа е тоа.
друже се гледа дека врска немаш фотошоп така да те молам не пишувај во темава !!! си му пратил слика на која може да пишува, па зар он ти побара слика па уште и плава со флеки од страна за да пишува на нејзе... а и уште ако ја зачува како јпг хахахаха !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom