A
ateist
Гостин
Адам и Ева ја одбиле (отврлиле) дадената им Љубов и Милост БОЖЈА поради желбата да бидат еднакви како БОГА и со тоа се казниле самите себеси!
Баш таа Љубов и Милост се отелотворила во ИСУС за да ги спаси сите луѓе!
Кој пат ќе го одиме (одбериме) ние: Адамовиот или Христовиот?
јас цело време тоа што го зборам и го поткрепувам со цитати
а ти - вие држите политички говори
де ај повикај се на цитат каде тоа адам и Ева посакале да бидат Еднакви со бог
халуцинирате ...ПА ВИЕ БЕ НИТУ НА ОЧИТЕ НЕ СИ ВЕРУЕТЕ
Адам и Ева НИКОГАШ НЕ ГО ОТФРЛИЛЕ БОГ ....ниту посакале да бидат еднакви со Бог
каде тоа го прочитавте де ај малце ПОВИКАЈТЕ СЕ НА ЦИТАТИ
ТВРДЕЊАТА ПОТКРЕПЕТЕ ГИ СО КОНКРЕТНИ ДОКАЗИ
А НЕ СО ПОЛИТИЧКИ КАКОФОНИИ
..
.
е глеј ме мене..........
Римјаните 8 – ред 8 ....Имено Созданието ( Личноста Адам ) и беше потчинето на СУЕТАТА , НЕДОБРОВОЛНО , туку поради Бог кој го потчини (Адама)....
(значи бог злонамерно го создал несовршен а не како што 17 века лажат религии дека бил совршен та ете отпаднал )
2 Коринќаните 5 – ред 17 ...И така ако некој е во Христос ТОЈ Е НОВО
СОЗДАНИЕ .... (Нова Личност =Христос = Антисуетна Личност Комунист Анархист Самоуправен Човек = Бесмртна Личност )
1 Коринќаните 15 - ред 22 ..Зошто како што сите умираат во Адам така и во Христос сите ќе оживеат
Галатите 5 – ред 1 ..Христос –(безсуетната личност ) не ослободи да бидеме слободни = безсуетни ..
.
.
ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .
Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството
.
.
ЕТЕ АДАМ БИЛ СОЗДАДЕН СУЕТЕН ....НИКОГАШ НЕ БИЛ СОВРШЕН...
ЕТЕ ДОКАЖАВ ДЕКА :
1 ) НЕ БИЛ СОВРШЕН
2) НЕМАЛО ОТПАЃАЊЕ
3) НЕБИЛ ВОЗГОРДЕАН
4) НЕСЕ СМЕТАЛ ЗА ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ САКАЛ ДА БИДЕ ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ ИМАЛ ТАКВИ АМБИЦИИ...........НИКОГАШ........
туку Бог го створил Адам злонамерно несовршен поради кладба
Сатана Ѓаол претходно му Гарантирал на Бог дека сите нови Созданија - Личности што Бог ќе ги створи он- сатана ЌЕ ГИ ПРЕЛАЖЕ ПО СУЕТА..да бидат Суетни
.
Бог му ја исполнил желбата на сатаната...............