Адамовиот Грев

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Адам и Ева ја одбиле (отврлиле) дадената им Љубов и Милост БОЖЈА поради желбата да бидат еднакви како БОГА и со тоа се казниле самите себеси!

Баш таа Љубов и Милост се отелотворила во ИСУС за да ги спаси сите луѓе!

Кој пат ќе го одиме (одбериме) ние: Адамовиот или Христовиот?

јас цело време тоа што го зборам и го поткрепувам со цитати

а ти - вие држите политички говори

де ај повикај се на цитат каде тоа адам и Ева посакале да бидат Еднакви со бог

халуцинирате ...ПА ВИЕ БЕ НИТУ НА ОЧИТЕ НЕ СИ ВЕРУЕТЕ

Адам и Ева НИКОГАШ НЕ ГО ОТФРЛИЛЕ БОГ ....ниту посакале да бидат еднакви со Бог

каде тоа го прочитавте де ај малце ПОВИКАЈТЕ СЕ НА ЦИТАТИ
ТВРДЕЊАТА ПОТКРЕПЕТЕ ГИ СО КОНКРЕТНИ ДОКАЗИ
А НЕ СО ПОЛИТИЧКИ КАКОФОНИИ
..
.
е глеј ме мене..........

Римјаните 8 – ред 8 ....Имено Созданието ( Личноста Адам ) и беше потчинето на СУЕТАТА , НЕДОБРОВОЛНО , туку поради Бог кој го потчини (Адама)....
(значи бог злонамерно го создал несовршен а не како што 17 века лажат религии дека бил совршен та ете отпаднал )

2 Коринќаните 5 – ред 17 ...И така ако некој е во Христос ТОЈ Е НОВО
СОЗДАНИЕ .... (Нова Личност =Христос = Антисуетна Личност Комунист Анархист Самоуправен Човек = Бесмртна Личност )

1 Коринќаните 15 - ред 22 ..Зошто како што сите умираат во Адам така и во Христос сите ќе оживеат

Галатите 5 – ред 1 ..Христос –(безсуетната личност ) не ослободи да бидеме слободни = безсуетни ..
.
.

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството
.
.
ЕТЕ АДАМ БИЛ СОЗДАДЕН СУЕТЕН ....НИКОГАШ НЕ БИЛ СОВРШЕН...

ЕТЕ ДОКАЖАВ ДЕКА :
1 ) НЕ БИЛ СОВРШЕН
2) НЕМАЛО ОТПАЃАЊЕ
3) НЕБИЛ ВОЗГОРДЕАН
4) НЕСЕ СМЕТАЛ ЗА ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ САКАЛ ДА БИДЕ ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ ИМАЛ ТАКВИ АМБИЦИИ...........НИКОГАШ........

туку Бог го створил Адам злонамерно несовршен поради кладба
Сатана Ѓаол претходно му Гарантирал на Бог дека сите нови Созданија - Личности што Бог ќе ги створи он- сатана ЌЕ ГИ ПРЕЛАЖЕ ПО СУЕТА..да бидат Суетни
.
Бог му ја исполнил желбата на сатаната...............

Зошто се замарате со прикаски за мали деца?
Не е важна приказната, не е важен Адам или Ева, не е важен дедо Ное или неговата арка, не е важен Соломон, единствено што е важно е поуката која треба да се извлече од таму.
Доста веќе со овие детски муабети, иако сум атеист, ја сум ја прочитал Библијата и мислам дека тоа е поучна книга од која можат многу работи да се научат (не дека не можат на друго место да се научат, али ајде).

Шо си губите време да си ндокажувате еден на друг кој му е поголем и запомнете ја оваа одлична поука:

Arguing on the Internet is same as running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded!

Зошто се замарате со прикаски за мали деца?
...

Дали ХРИСТОС е за тебе приказна ?

Запомни:

ВИСТИНАТА е како песничка
ВИСТИНАТА е како сказна
Кој на неа и се противи
Самиот си нанесува казна!

ВИСТИНАТА е како песничка
ВИСТИНАТА е како сказна
Кој на неа и се противи
Самиот си нанесува казна!

Јас ја знам онаа

Среде соба високо елката ни стои
и ја красат играчки во 1000 бои
ЕЕЕЕЕЛКОО ЕЛЛЛКО ПОРАСНИ УШТЕ 2-3 ПЕДИ
за да може Дедо Мраз дарови да реди.

Дедо мраз е некој светец, Нели?

Зборуваме за смоквата, сознанието и љубовта на оваа тема а стигнавме кај елката. Во ред е. Нема проблем!

Мојот единствен син, пред нова година ми рецитираше една песна за елката, сознанието, ...

Еве ти ја подарувам и на тебе, а ти преведија и ако најкасно на 7-от стих не ти светнат лампионите , тогаш и јас неможам да ти помогнам.

Лека ноќ

http://musicanet.org/robokopp/Lieder/ichlagun.html

Од Немачки песни ги знам Ерика, Лили Марлен, Ихт хат ајне камераде и Панзерлид.
Тие ми се од немачкиот репертоар.

Него дали е дедо мраз светец?

Од Немачки песни ги знам Ерика, Лили Марлен, Ихт хат ајне камераде и Панзерлид.
Тие ми се од немачкиот репертоар.

Da , da . Svetec e :) Site svetci se nasobrale vo eden - Dedo Mraz :) I zato letat tipov :) Abe te lazea , majka ti i tatko ti ti nosea podaroci - DEDO MRAZ NA POSTOI :) Hehe . Da be man demek svetec bil tipov - Sv . Nikola mislam dane bil . Ama ne postoi vekje . Ednas zaborajl na Cak Noris da mu odnese poklon - i od togas ne postoi :)

Da , da . Svetec e :) Site svetci se nasobrale vo eden - Dedo Mraz :) I zato letat tipov :) Abe te lazea , majka ti i tatko ti ti nosea podaroci - DEDO MRAZ NA POSTOI :) Hehe . Da be man demek svetec bil tipov - Sv . Nikola mislam dane bil . Ama ne postoi vekje . Ednas zaborajl na Cak Noris da mu odnese poklon - i od togas ne postoi :)

Да бе не постоел дедо мраз... И баш случајно во стотици милиони семејства под елките осамнуваат подароци за Нова година. И милиони родители од светот се договориле да ги лажат децата дека некој си дедо мраз шо живее вечно на северниот пол за новогодишна вечер лета и носи поклони до секое дете.

Мислам стварно....
шо е следно шо ќе извадат?, дека Исус не постоел и не правел чуда туку се договориле некои луѓе во минатото да го лажат светото и народот??

Ај размисли
Могуќе ли је тоа, Дедо Мраз и Исус да се измислени ликови??
Није ваљда!

ЕТЕ ДОКАЖАВ ДЕКА :
1 ) НЕ БИЛ СОВРШЕН
2) НЕМАЛО ОТПАЃАЊЕ
3) НЕБИЛ ВОЗГОРДЕАН
4) НЕСЕ СМЕТАЛ ЗА ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ САКАЛ ДА БИДЕ ЕДНАКОВ СО БОГ НИТУ ИМАЛ ТАКВИ АМБИЦИИ...........НИКОГАШ.......

Бог намернио го создал СУЕТЕН .....крајно несовршен ...........

еве уште ..........
.

.
Прво послание на Јован 2 – ред 5..А кој го врши Неговото Слово , во него Божјата љубов навистина стигнала до СОВРШЕНСТВО .

Евангелие по Јован 15 – ред 12 ..Ова е Мојата заповед : да се љубите еден со друг како што јас ве засакав вас .

Ред 13 – никој нема поголема љубов од оваа : да го положи сопствениот живот за својте пријатели .

Прво послание на Јаков – ред 4 ..А од истрајноста – СОВРШЕНО ДЕЛО , за да бидете совршени и целосни , без нешто да ви недостига .

Прво послание на Јован 4 – ред 12........ако се љубиме еден со друг , Бог е во нас и Неговата љубов станува СОВРШЕНА ВО НАС .

Ред 18 ...Во љубовта НЕМА СТРАВ , туку СОВРШЕНАТА ЉУБОВ ГО ИЗГОНУВА СТРАВОТ , зошто стравот подразбира казна , а кој се плаши НЕЕ СОВРШЕН ВО ЉУБОВТА .

..
.
ВО ПРАШАЊЕ БИЛО ТАКА КАКО СИ ПИШУВА ...........КРАДЕЊЕ .................

...

Прашајсе подобро на кој ДАРИТЕЛ упатува дедо мраз?!
Сё што имаш ти е дарено од Оној ДАРИТЕЛ што во ИСУС и највредното во безкрајниот универзум, нам ни го дари!

Што мислиш: Ќе го прифатиме подарокот или одфрлиме?

Сё што имаш ти е дарено од Оној ДАРИТЕЛ што во ИСУС и највредното во безкрајниот универзум, нам ни го дари!

Чичко ми има висок шеќер а на еден шо го знам од порано му најдоа канцер. Газдата во една фирма има БМВ - џип а ќерка му отвори бутик.
И тие ли се дарови од Бога?

Да, и тие се дарови, поточно, допуштања од Бога. И што ти, како обичен смртник, можеш тука да сториш? Ќе кренеш револуција, терајќи некоја своја фикс-идеја за социјалната размноправност во „убавата„ и никогаш недочекана иднина?

Чичко ми има висок шеќер а на еден шо го знам од порано му најдоа канцер. Газдата во една фирма има БМВ - џип а ќерка му отвори бутик.
И тие ли се дарови од Бога?

Vidi brat , sega ok , edno e so mislime nie , ali ti kazvam kako velat "golemite" umovi spored crkvava za bolestive . Demek poubo ke bilo da te fatela nekoja bolest kao demek si znael deka ke umris ili neso tamu , si imal vreme da se pokaes , a so bolkive kao demek si plakjal na zemjava za da ne go papas tamu vo drugiot svet . Odkolku da umris da recime od infarkt . Nemas vreme da se pokajs taka nesto . E sega kazav so znam jebote :)

Да, и тие се дарови, поточно, допуштања од Бога. И што ти, како обичен смртник, можеш тука да сториш? Ќе кренеш револуција, терајќи некоја своја фикс-идеја за социјалната размноправност во „убавата„ и никогаш недочекана иднина?

Дали верниците кога ќе се разболат одат на доктор по лек или среќни чекаат да умрат и да се сретнат со Бога?

Дали верниците кога ќе се разболат одат на доктор по лек или среќни чекаат да умрат и да се сретнат со Бога?

Cekaat cudo da se sluci :) "puf" so prstite nekoj svetec i gotovo mu pomina . Prvi trcaat na lekar man - PRVI

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom