Аца Лукас, Метрополис - 26.12.2009

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене ме викаа да одам ама не отидов овој како да е преселен во Скопје секој викенд го викаат досаден е више нека викнат нешто ново па да идеме сите вака изживеано.Ја не му идам тоа мое мислење а вие како сакате ваше сие дали стално ке му идете :wink:

Ау, е*авање мајка беше. Стигнав таман на време, на финиш на Жаре нормално спремен, на концерт од таков калибар да не си спремен е кардинална грешка. Не знам колку пати сум бил на саем Таксират, Скопје Гори, Масив Атак, Архангел, Леб и Сол... ама вакво нешто немало до сега. Накрцано беше до крај, ме испогушкаа еден куп момци и девојки од кои повеќето не ги знаев атмосферата не се опишува со ништо што сум видел до сега. Се беше пијано и сите беа во невидена еуфорија од прв до последен. Ја пееше Бај Пас 2 пати, Сада пао сам на дно, Нисам преживео, Куда иду људи као ја, Беле руже, Сва моја песма је од бола, Ако су твојa уста отров сипала, Лешче, Не дај да ти љубав сречу квари, Хилјаду пута (на мое огромно задоволство), Лична карта, Упали светло, Мирис тамјана, Нешто против болова, Дијаболик, Да поднесем бол, Кома, Истина је да те лажем, Нисам добар био, Реци, и секако мојата најомилена Кафана на Балкану. Направи и кавер на Еј од кад сам се родио-Синан Сакич, Остани џубре до краја-Рибља Чорба, А каде падне ноч-Рибља Чорба, Ако умрам ил загинам-Јонче Христовски, Игра рок ен рол цела Југославија-Електрични оргазам, Неко те има ночас-Ван Гог, а имаше инструментални верзии на Јовано, Јованке, Турски марш-Моцарт, Инсомниа-Феитлес, Смоук он д вотер-Дип Парпл. Единствено ми е криво што не ја отпеа Чивас. Докажа дека е последната балканаска боемска легенда, имајќи го во предвид фактот дека повеќето од песните му се автобиографски. Ова беше едно кратко резиме иако ниту еден земски јазик нема толкав широк вокабулар да се опише се што се случуваше. Нека ми го поживее Господ.

Добро бе ова сериозно е за болдираниве или е некој ремет? :uvo:

НАЈКОНТРОВЕРЗНИОТ ТУРБОФОЛКЕР ПЕЕШЕ ПРЕД ПРЕПОЛНА МЕТРОПОЛИС АРЕНА

Аца Лукас по стоти пат растури во Скопје

66827E98513E09439FBF901EA0DA01EA.jpg
"Бај пас", "Лична карта", "Лешче", "Песма од бола", "Упали светло", "Кома", "Нешто против болова", "Нисам преживео", "Чивас", "Хиљаду пута", "Пао сам на дно", "Нисам добар био"... нешто повеќе од два и пол часа журка со најголемата српска турбофолк ѕвезда Аца Лукас, време и хитови сосема доволни Метрополис Арената да биде пополна од кога и да било. Очекувано салата преполна со фанови, но и скопски џетсетери кои "никогаш, ама баш никогаш не слушаат турбофолк". Контроверзната ѕвезда од соседството иако пред околу два месеца гостуваше во Скопје успеа предновогодишната журка да ја направи повеќе од успешна и да постигне рекордна посетеност кога е оваа сала во прашање. Освен своите добропознати хитови, кои публиката ги отпеа наизуст, Аца во репертоарот вклучи и дел од омилените рок теми, а падна и македонската "Јовано, Јованке". И по два часа пеење и богами добро потење зашто во салата освен место повеќе се бараше и трошка кислород кога ѕвездата на вечерта се обиде да си замине публиката бараше уште. Речиси трисетминутниот бис и неколкуте неуспешни обиди да ја напушти сцената завршија со уште еден микс од неговите најголеми хитови.
Повеќе од успешна новогодишна журка, која со оглед на тоа дека се случува веќе две години по ред и во речиси идентичен термин има амбиции да прерасне во традиција. Аца Лукас во неколку наврати има изјавено дека го обожава Скопје, а по се изгледа истото важи и за неговата тукашна публика. И после некој ќе речел - Не слушам турбо-фолк!

http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=27B310EF1B2E804C8F42B4D43B1CE86E

дали знае некој отприлика колку луѓе имаше?

ја у живот неам видено попуна метрополис арена.

дали знае некој отприлика колку луѓе имаше?

ја у живот неам видено попуна метрополис арена.

Рачунај си сам:
-Цело арачиново
-Цел бутел, и цело ченто
-Пола кондово
-2/3 тетово
-Куманово
-Бразил, мадагаскар...

Ботовите напредуваат- српски турбофолк е психопатолошка појава која ги фаќа тинејџерите и адолесцентите...

ИИи нештоо противв боловааа:tapp::tapp::tapp::tapp:

Најубаво беше. Мада што човекот беше шмркал и ги испеа сите песни за саат ипол. :pos2: :pos2: :pos2:

Најубаво беше. Мада што човекот беше шмркал и ги испеа сите песни за саат ипол. :pos2: :pos2: :pos2:

не знам кога тој не шмркнува и после метал изведувачите и другите ги прават наркоманишта :tapp:

Цц како не сум бил,сигурно било најубафко и влечење:vozbud:
Ама добро си се удоми тука сигурно у гранд ќе дојде за недела-две:pipi:
Волимо те Аца гу6ки и бацуф4иња:back:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom