Аца Лукас, Метрополис - 26.12.2009

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекајте малку? Па нели човеков концерт имаше и лани на исто место? Не му беше доста?

Аца е цар.....колку многу и да се сере за него пак ќе ја напуни цела метрополис поише од фетбојслим и чола заедно и тоа за гага, чак и на крај ќе направи луѓе да пукаат по улици од шо им се напраил кејфот....легенда која оди

Ќе ја наполни нормално..сите сељаци ќе отидат на негов концерт..
Ќе кршат чаши,ќе се радуваат на неговите хитови,ќе се пијанчат..

Ќе ја наполни нормално..сите сељаци ќе отидат на негов концерт..
Ќе кршат чаши,ќе се радуваат на неговите хитови,ќе се пијанчат..

Море лани и шанкови кршеле. :pos2:

И наравно опет не идам (имам обврски тој ден иначе ќе идев обавезно). :)

„Горим знојим се за свој живот борим се“ овој ја пее?

Од 22 почиња Жаре, така да накај 12 би требало Аца да почне да пее.

карти југотон по цена од 250 ден така?:vozbud:

се иде на настанов , заеби нова година ова е правото .... лани беше одлично во метрополис нема причина да не биде така и овој пат

Да си кажам право, изгледа ќе идам. Све жени, алкохол, ах како добро ќе ми дојде за постколоквиумско опуштање мх мх мх:lollipop:

„Горим знојим се за свој живот борим се“ овој ја пее?
е не ти ја пееш!

Инаку некој да ми рекол некоаш дека ќе идем и ја на Аца Лукас ќе му се искинев од смеење и ќе го напраев будала.
Но не се каем што бев на него, едноставно звер!

Све почна со Жаре берберот (таќе го викаја, нели? xD) ..бш ја загреа атмосверата. Испеја и екс ју хитчиња нешто Бијело Дугме, а и Цеца и сл.

Соло гитара, бас гитара, бубњеви и клавијатура заедно на сцената имаше со Аца Лукас (рокер сакал да биде чуекот бе, ама сватил дека парете са у турбо фолкот).
Све започна со Бај Пас.. Аца се качуе на бина Бас Пас у позадина и почиња да пее и после 10 000 људи полудaa :)
Дојдов порано (од те сум јбг) и фатив место у први редоој иако чекав надвор да отвора саат време. Имаше доста гужва, среќа што дојдов порано :)

Инаку концертот ако некој го интересира заврши со ,,Неко те има ночас,, од Ван Гог колку да знаете ;)

..нема што да пишуем, кој бил знае :helou:

Обично почнува со Упали светло, сега со Бајпас. Крал е чоекот, толку :)

[zEUs];3204841 напиша:
Инаку концертот ако некој го интересира заврши со ,,Неко те има ночас,, од Ван Гог колку да знаете ;)

..нема што да пишуем, кој бил знае :helou:

Е, нееее!!!!! :)

Колку да знаете Аца Лукас ја исвири и Турски Марш (т.е. еден дел од неа) веројатно сакајќи да ја покаже својата универзалност и широки познавања. Језиво. Моцарт после ова се враќа ко зомби да заврши една работа овде, се кладам со секого :)

И да, на крај концертот му го заврши гитаристот кој ги свиреше Ван Гог-овци. Ваљда тарзан сакаше да се врати меѓу своите, ама некоја девојка во бело можеби го задржала по пат па рекол, нека исвири овој што ќе исвири и сви по дома.

Бај пас мај пас, или таа една друга... многу фанки песна... хмм.... „ти имаш седамнајс а ја двапут толико“, така некако беше... значи волшебни теми, феноменални нумери. Од јетра до уво, ти создаваат една врска налик папочната. Знаев дека мора да одам во бесознание на саем, и чоекот и верната запеана публика ми ги исполнија сите очекувања. Шо би рекол Зевс, „нема што да пишам, кој беше знае“ :)

Прекинвам со пишење пошо се сак'лдисвам сеќавајќи се на синоќа. Или на нашки, „горим, знојим се“.

Сабајлево се ми е некако поинаку. Аца Лукас, животов ми го промени...

п.с. Особено голем поздрав до Буљо, Јурук и Уредникот ако читаат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom