Абре Македонче- до кога ќе толерираш се и сешто?

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
комбинација од Илири и словени да скратиме полемиката
-.-
ме стегна серка од темава
сериозно
Кој што како чив спрем донор какво предигре има ебати ме заболе главата , сте се напнале ко некоја мистерија да разрешувате на животот и ко да ќе ја победите смртта со тоа
Аманте...

Прво, супер е што повеќе не зборуваш за себе во трето лице еднина. Честито за тоа.

Второ, ако ти се сере - сери, ама у шоља, а не тука. Или пак, имаш тамо форум Лепота и Здравље и Љубав или како и да се вика. Тамо не решаваат мистерии и не се борат против смртта. Антилаксативно делуваат тие места.

мн глупо кажано пикасо
оти тебе не те крстиле Стојан пример а? :vozbud:

Хахахахаха еј, кловнови бе... по Форуми...

Е оти дедоми го крстиле Мустафа? Оти прадедоми го крстиле Муса?

И оти Македонците муслимани сите се викаат, ДЕНИС, АЛИМ, ИСА, БЕЌИР, ЌЕБИР, АЗБИЈЕ.... ?

Прво, супер е што повеќе не зборуваш за себе во трето лице еднина. Честито за тоа.

Второ, ако ти се сере - сери, ама у шоља, а не тука. Или пак, имаш тамо форум Лепота и Здравље и Љубав или како и да се вика. Тамо не решаваат мистерии и не се борат против смртта. Антилаксативно делуваат тие места.
фала за честитките, не знам дали до сега си спиел или си бил премногу зафатен али одамна прекинав.

А ти имаш историја подфорум каде што не требаше да искочите со вашите националистички сеништа каде секој пат излагаат кога ќе се спомнат Македноци .
И покрај тоа што треба некој да ви нацрта дека дел од етничкото потекло значи дел да повторам пак дел од етничкиот индетитет се гените како и да е го скокате она најважното а тоа е КАКО СЕ ЧУСТВУВААТ ТИЕ ЛУЃЕ , ако они речат дека ЧУСТВУВААТ како албанци се албанци, како торбеши се торбеши .
Секоја понатамошна дискусија е само обвинување дека албанецот/македонецот врши асимилација и служи како повод за добивање на ерекција и притоа почнуваш да навредуваш како секој типичен припадник на балканот во типичен балкански манир и да се препукуваш со овој или оној кој е у право.
Паралелно со тоа си го пумпаш егото демек као си патриот и чувар и бранител на македонското макар и да било по цена да испаднеш смешен и патетичен .Да не спомнувам тука тастатура револуција и остали срања кои се типични за таквите од твојот вид .
:pipi:

И оти Македонците муслимани сите се викаат, ДЕНИС, АЛИМ, ИСА, БЕЌИР, ЌЕБИР, АЗБИЈЕ.... ?

нема врска со муабетов:
Има некое арапско (муслиманско име) тука?

Денис е чисто турско.

Иса е еврејско, само со арабизирана форма (како што е Исус, погрчена форма на истото).

Другиве?

нема врска со муабетов:
Има некое арапско (муслиманско име) тука?

Денис е чисто турско.

Иса е еврејско, само со арабизирана форма (како што е Исус, погрчена форма на истото).

Другиве?

На ова и мислев, а падна во стапица сам. Оти?

Затоа што Турците го носеле Исламот, и импонирале и нивни имиња.
На Балканот или Славјаните го имале Божјиот јазик или Грците, а понекогаш и Латините.

Православците користејќи го славјанскиот јазик импонирале славјански имиња. И тоа е најдобар пример со Романците.

Владислав, Богдан, Светислав...

Мислам дека ме разбра што сакам да ти кажам, барем со тебе не сакам да си имам вакви површни проблеми.

нецивилизирани племиња
зулумќари
2 пати ја запалија Битола
ние нема пак да ве палиме не бери гајле
сами ќе се запалите
и не го спомнувај алах кај шо не треба оти знајш шо ќе ти се случи
:baeh:

нецивилизирани племиња
зулумќари
2 пати ја запалија Битола
ние нема пак да ве палиме не бери гајле
сами ќе се запалите
и не го спомнувај алах кај шо не треба оти знајш шо ќе ти се случи
:baeh:

Не ти го разбирам постот?

Палевте вие два пати, и на Македонци и на Албанци.

Поголем простотилак од тоа има? Ај мене, ја шќиптар сум, ама што баравте да им палите на Македонци? И после сакате тие Македонци да бидат горди македонци како вас?
Многу е полошо да мислиш дека си цивилизиран, а да не си, при секоја таква ситуација да го манифестираш нецивилизираното.
Така не е ?

можам да ти објаснам
ама не планирам
оти мн си јак и од овде ќе ме банираш
срам да ти е

Не те банирам јас. Те банира твојот пис јазик!

На ова и мислев, а падна во стапица сам. Оти?

Затоа што Турците го носеле Исламот, и импонирале и нивни имиња.
На Балканот или Славјаните го имале Божјиот јазик или Грците, а понекогаш и Латините.

Православците користејќи го славјанскиот јазик импонирале славјански имиња. И тоа е најдобар пример со Романците.

Владислав, Богдан, Светислав...

Мислам дека ме разбра што сакам да ти кажам, барем со тебе не сакам да си имам вакви површни проблеми.

Сфаќам бе Битолец. Има секакви примери, секаде. Така на пример, Фиона и Бренан не знаат ни "а" да кажат на Ирски, ама не се Англичани, дури не се ни Германи, како јазикот што го зборат (ангискиот).

Анологииве уопште не ти е доказ дека Шкретите се Албанци. И џабе се трудиш да најдеш нешто што го нема. Пробувале и Грците и Србите и Бугарите, да го прават ова што ти го правиш. Имуни сме на вакви обиди.

Сфаќам бе Битолец. Има секакви примери, секаде. Така на пример, Фиона и Бренан не знаат ни "а" да кажат на Ирски, ама не се Англичани, дури не се ни Германи, како јазикот што го зборат (ангискиот).

Анологииве уопште не ти е доказ дека Шкретите се Албанци. И џабе се трудиш да најдеш нешто што го нема. Пробувале и Грците и Србите и Бугарите, да го прават ова што ти го правиш. Имуни сме на вакви обиди.

Шкретите зборуеле само Албански јазик, и останале Албанци!
И јас носам Италијански фармерки, ама не сум италијанец!

Се знае кој зборува дома Македонски, и кој Албански.

Не сакам ништо да докажувам, туку само еве да помуабетиме. За тоа си има надлежни институции, историчари, антрополози, генетичари, кои ќе си го земат тоа како предмет на истражување.

прашање за пикасо што се торбешите???
Македонци со муслиманска вероисповед или албанци???????
ако ти текни пиши:pos2::pos2::pos2:

Горјаните зборуваат македонски што се тие???????

во пустец зборуваат македонски што се тие??????

прашање за пикасо што се торбешите???
Македонци со муслиманска вероисповед или албанци???????
ако ти текни пиши:pos2::pos2::pos2:

Горјаните зборуваат македонски што се тие???????

во пустец зборуваат македонски што се тие??????

Македонци бе сурло! Македонци!

1. Ilirite bile avtohton anticki narod isto kako i ostanatite od toa vreme na ovie prostori
2. Albanskiot jazik ima koreni od Etrurskiot
3. zboruvanje ( na neliteraturen) albanski jazik ne znaci deka si navistina potomok na Ilirite, baska i Hrvatite vadat teorii za Ilirsko poteklo
4. Albanija e dominantno risjanska drzava (katolici i pravoslavni), posebno vo juzna Albanija
5. Albancite muslimani koj ziveat vo Makedonija mozebi ne bile avtohtoni vo periodot na Balkanskite vojni, no vo ovaa nova drzava formirana 1991 tie se realnost i najgolemo avtohtono malcinstvo
6. Vistinski interes na Albanija ne e golema Albanija, iako vo carsijata vo Albanija se prodavaat peskiri so mapa na golema Albanija koja vklucuva i del na Grcija; ne samo sto toa e iluzija poradi Nato i EU, tuku duri i da e mozna takva tvorevina bi gi poremetila megureligiskite odnosi vo samata Albanija i bi ja destabilizirala..
7. istoto vazi i za Makedonija, i zanesuvanjata " Solun e nas"...
..razbiram da ima vo grckata Makedonija ostanato barem edno milion pravi makedonci pa da potpadneme nie pod niv a ne tie pod nas...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom