Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
23875_301146969997118_1552443390_n.jpg
И тоа е паразит според тебе? Фетус од 3 месеци.
Fetus_3_months.jpg

Пума ти си ставрно добра за читање, ептен добра...кога има запек човек...

Fetus_3_months.jpg

Дај ми добар аргумент против абортус од три недели, не три месеци.

Што не лупна бе 7ми месец бременост? Онака, да удриш на тежина на некој начин, било кој, бидејќи тежината на аргументите како во црна дупка ти исчезнува, со секој нов пост што го правиш на темава.

Шо облак му е она на глаата на марсоецон/ејлиенон?
Плацента бе мутаф :pos:
--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:26 ---
Дај ми добар аргумент против абортус од три недели, не три месеци.

Што не лупна бе 7ми месец бременост? Онака, да удриш на тежина на некој начин, било кој, бидејќи тежината на аргументите како во црна дупка ти исчезнува, со секој нов пост што го правиш на темава.
Знам дека такви работи не те интересираат, дека немаш мака дали на девојката ти и касни па да броите заедно :pos:
Ама ај, може велам „може„ некогаш и ќе ти притреба.
28 дена до новиот циклус, 10 дена преку... паника, тестови и пак некој ден поминал. Најчесто се прави абортус пред 3 месец, прашај гинеколог па ќе ти објасни.
п.с. Не биди арогантен со постовите, јас тоа го можам уште подобро од тебе, така да забриши се позади уво и седи мирен на гз или над како сакаш...

Плацента бе мутаф :pos:
--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:26 ---

Знам дека такви работи не те интересираат, дека немаш мака дали на девојката ти и касни па да броите заедно :pos:
Ама ај, може велам „може„ некогаш и ќе ти притреба.
28 дена до новиот циклус, 10 дена преку... паника, тестови и пак некој ден поминал. Најчесто се прави абортус пред 3 месец, прашај гинеколог па ќе ти објасни.
п.с. Не биди арогантен со постовите, јас тоа го можам уште подобро од тебе, така да забриши се позади уво и седи мирен на гз или над како сакаш...

Клучниот збор.

И те молам, има модерни процедури, кои и Македонија може да ги применува, каде се прави абортусот порано, а не да ми кукате дека се уништувало човечки плод. Изгледа дека спаѓаат под не-толку-честите-абортус-процедури кои ги запостави во твојот пост. Regardless, my point was made.

Неее. свемирски броТ, над Мартин д Маршан.
И, самостојно е? Може веднага, вака, во оваа форма, да опстои? Шо ако ја убива мајката во моментов?

Него, доцна ми е, утре појќе ;)
Ни новородено бебе без наша помош неможе да опстои. Туку со тебе ја имам одамна јадено темава, дај некој рецепт ако не ти е мака :D

Инаку за шкорпијата и пумата.

carnegie.jpg

--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:39 ---
Клучниот збор.

И те молам, има модерни процедури, кои и Македонија може да ги применува, каде се прави абортусот порано, а не да ми кукате дека се уништувало човечки плод. Изгледа дека спаѓаат под не-толку-честите-абортус-процедури кои ги запостави во твојот пост. Regardless, my point was made.
Те молам, во Македонија 70% од жените е табу тема да одат на гинеколог, фино лепо си чекаат кога циклусот бааги им касни...под два месеца никако не се.

Те молам, во Македонија 70% од жените е табу тема да одат на гинеколог, фино лепо си чекаат кога циклусот бааги им касни...под два месеца никако не се.

Тогаш, тие муабети не мене, туку на тие жени. Значи убаво се гледа што пишав јас во постот. Не барав изговори, извини.

Тогаш, тие муабети не мене, туку на тие жени. Значи убаво се гледа што пишав јас во постот. Не барав изговори, извини.
А што бараш, аргументи? Во кој најкраток рок може да се утврди бременост и да се направи абортус? Сликата на пума е после некој трет четврт ден, со такви глупости не ќе се залажуваме...Сите ние ја знаеме вистината, ама цврсто мижиме пред неа, може е страв :oops:

Ти ни тогаш не си добра, ама јебига.
Кај виде ти ембрион од 3 месеци, жити тебе?
Или имаш некаков сериозен проблем со расудување?
--- надополнето: 6 декември 2012 во 03:06 ---
Ни новородено бебе без наша помош неможе да опстои. Туку со тебе ја имам одамна јадено темава, дај некој рецепт ако не ти е мака :D

Инаку за шкорпијата и пумата.

--- надополнето: 4 декември 2012 во 23:39 ---

е 13 де.
Кој ти збори за тогаш?
Со мене муабетот си го имаш до 12. После тоа и јас ставам прашалник што е во ред, што не е.
Ти дај муабет напрај за до 12, иначе и јас можам со тие карти, онака гладни, 12 годишни деца во Газа, а ти си се фатила за неродените....
--- надополнето: 6 декември 2012 во 03:08 ---
А што бараш, аргументи? Во кој најкраток рок може да се утврди бременост и да се направи абортус? Сликата на пума е после некој трет четврт ден, со такви глупости не ќе се залажуваме...Сите ние ја знаеме вистината, ама цврсто мижиме пред неа, може е страв :oops:

У Македонија (изглеа си заборајла) не моеж да напраиш абортус после 12та недела освен ако е деформиран, или ако е потенцијално да те убие тебе. Иначе, ако си ти здрава, тој здрав, амин абортус. Така шо, у 12 недела, да не ти кажувам пак, белким немаш Алцхајмер, нит е бебе, нит го боли, нит слуша, нит осеќа, нит реагира.

У Македонија (изглеа си заборајла) не моеж да напраиш абортус после 12та недела освен ако е деформиран, или ако е потенцијално да те убие тебе. Иначе, ако си ти здрава, тој здрав, амин абортус. Така шо, у 12 недела, да не ти кажувам пак, белким немаш Алцхајмер, нит е бебе, нит го боли, нит слуша, нит осеќа, нит реагира.
Пума, има потреба да ти кажам дека 12 недели се 3 месеци? :facepalm: Јас немам Алцхајмер, ама не ќе е лошо ти да се провериш, мислам за твое добро... Колку имаше математика? За биологија веќе знам...

Еве ти пак, се си мислам дека ја имаш скокнато...
carnegie.jpg

Последното е со 56 дена, скоро 3 месеци, уствари малку попросто ко за тебе нема ни 12 недели... И знаеш дека ме мрзи да кажувам што се има развиено во 12 недела? Ама и да не ме мрзи џабе ќе везам, во шупливо не се полни. :mad:

у 12 недела, да не ти кажувам пак, белким немаш Алцхајмер, нит е бебе, нит го боли, нит слуша, нит осеќа, нит реагира.
А шо ти смета такво?

ПС
Јас мислам дека Наташа Радио Милева Мара те мафка со тоа дека 12 недели се 3 месеци.... нешто тука ми сумњиво...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom