Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Секако дека е вистина има и видео каде што таа дава изјава Имав семинарска по социологија на темава и женава ја посочив како пример, да не беше вистина немаше да ми ја признаат семинарската... Ама како и да е женава е во право. Абортусот не треба да се смета само како право на жената, туку и како право на детето. Дозволвајки го абортусот се уништува правото на лчноста која се наоѓа во утробата... Мислам дека едно невино битие не треба да биде убиено поради нечија туѓа грешка. Има многу причини поради кои жените се одлучуваат да абортираат. Секако не би им судела на оние кои абортирале, тие знаат зошто го направиле тоа и веројатно најдобро размислиле пред да го извршат тој чин. Но лично јас никогаш не би се одлучила да абортирам. Народов не за џабе измислил контрацепции. Тоа е мое гледиште, мое мислење за абортусот.

Ако фетусот добие права, јас сакам кучиња во Парламент.

Убаво рече Тоше "Што е тоа во луѓето тажно, што живеат во животи туѓи...". Така да не се мешајте во нечии животи, ако некој не сака да си го упропасти животот и сака да абортира ќе абортира. И да го забранат абортусот пак ќе се случува само во по нехигиенски услови и по ризично ќе биде.

Еве овој на пример глупости тресе и логиката ама баш ич не му е на место.

„Моите млади родители одлучија дека мора да бидам абортирана“. Својата приказна Џиана Џесен ја раскажува ширум светот. „Нивната одлука била јасна, мајка ми отишла во клиника и ме абортирала, сакала да се ослободи од мене. Ме абортирала. Но јас сум го преживеала тој абортус.
Не ми се верува за женава. Мислам дека е измислена приказна

Девојката држи говори, имаше и клипови мислам во Австралија беше тој јас што го гледав.
Како и да е, фетус стар 12 недели не може да преживее во никој случај, а и денес, безболно истиот се усмртува пред да биде исфрлен.
Така да, не можеме да споредуваме денес и денешните методи со оние од пред 30 години.

Под маана не подразбирам мал недостаток како во твојот случај (што се корегира) или благ хендикеп како во некои други случаи.

Тоа не било мал недостаток, немам карлична чашка на левата нога, докторите рекле дека до крајот на животот ке бидам инвалид и дека тоа нема да може да се корегира... Но за среќа сега функционирам прилично добро...

Но како и да е никогаш не би се замешала во туѓ живот и да кажувам што да прави личноста која одлучила да абортира. Доколку тоа е нејзина одлука јас секако дека ке ја почитувам и нема да противречам.
--- надополнето: Jul 1, 2011 11:11 AM ---

Вистина е, значи женава оди секаде по светот и ја раскажува својата приказна со цел да ја разбуди свеста кај народот во врска со абортусот. Можеш да најдеш на нет има видеа и слични ствари... :)

Вистина е, значи женава оди секаде по светот и ја раскажува својата приказна со цел да ја разбуди свеста кај народот во врска со абортусот. Можеш да најдеш на нет има видеа и слични ствари... :)
сум го видел порано но не ми се верува. Мислам дека е во функција на кампања против абортус. Физички бебе од неколку денови не може да преживее само ако малку го притиснеш...а збориме за фетус со неоформени органи и садови, неоформен скелет, плод кој се третира хемиски или механички и се фрла.
Требаше да ме викаат Томе :) ама секогаш сум скептик за вакви видеа.

сум го видел порано но не ми се верува. Мислам дека е во функција на кампања против абортус. Физички бебе од неколку денови не може да преживее само ако малку го притиснеш...а збориме за фетус со неоформени органи и садови, неоформен скелет, плод кој се третира хемиски или механички и се фрла.
Требаше да ме викаат Томе :) ама секогаш сум скептик за вакви видеа.

Луртз, и да не е вистина ова нејзиново, а мислам дека од етички причини е, сепак, реалноста е дека тоа се случува(ло). Од тие причини денес се абортира до 12 недела, после тоа за абортус (легален) е потребна цела комисија од 3 доктори кои ќе потпишат дека детето нема да преживее или дека е опасно по животот на мајката за таа да абортира. Затоа денес, кај посакуваните бремености, односно, кај оние кои одлучуваат да родат дете, се препорачува амнисинтеза за уште пред 12та недела да се дознае дали е се во ред со плодот (верувам дека знаеш што се се открива со амниосинтезата) и дали плодот би и штетел на мајката.

Абортусот е право на избор. Оправдувам абортус кога за тоа постојат оправдани причини. Но во никој случај не оправдувам абортус како средство за контрацепција, а за жал ги има и такви случаи и тоа во доста голем број.

НЕ!!! Освен ако е спонтан абортус тогаш е ОК, но во никој др случај не го оправдувам.

Оправдувам абортус!

BUSH+Nose+Finger+funny.jpg

Поддржувам абортус само за овие 2 причини

1, ако девојката/жената има здравствени проблеми, па никако не смее да раѓа
2 ако девојката/жената останала бремена кога била силувана

Абортус не оправдувам,освен ако детето нема некој здравствени проблеми/проблеми во развојот.
Следнава слика,не ја отварајте ако не сте 18 години,или ако имате слаб стомак.
902739_f496.jpg
Жалосно,вистина жалосно

Абортус не оправдувам,освен ако детето нема некој здравствени проблеми/проблеми во развојот.
Жалосно,вистина жалосно
Ептен жално, да. :( Моето жалење е поголемо од твоето, толку жалам што секогаш кога прскам девојката го собира во палома и ги ставам во ладилник. Да не изумре секоја капка живот.

Да немаше хипокризија во постов немаше ни да коментирам, но ЈАС СУМ ПРОТИВ АБОРТУС АЛО - освен кога се работи за мене. Ако детево не е убаво на око, иако со пократка рака или блага ретардација И може да живее, оправдувам абортус. Нели, не ни беше поентата зачувување секој живот по секоја цена, дури кога мајката е курва и има сида, таткото се фикса, или и двајцата се по 17, нема пари за млеко.. еt cetera.

Не пишувај глупости..

Против абортус не сум кога веке се генерализира цел термин....пример шо верувам дека го имат спомнато 10000 пати и каде правам исклучок е силувањето како и опасност по живот за мајката и такви слични екстремни и грозни ситуации..Инаку да,во секој друг случај мислам дека секој треба да сносе одговорност и да стисне заби колку и да изгледа се сиво у иднина.Но сепак кога мајката би решила да абортира од чиста причина што не е спремна за дете не осудувам ниту пак го доживувам како убиство (sue me) .И да лесно е овака на форум не посакувам на никој да се најде у ситуација каде шо би морал да бира или да прифане став спротивен од својот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom