Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
И со сликиве планирате да исплашите некоја настроена за абортус?
Нема никаква врска, сите сме добро информирани каков е и како изгледа абортусот, не ништо убаво и симпатично во истиот, само не ви ја гледам целта, сте отвориле статистики да видите колкав е бројот на абортуси, и дека секоја година истио расте енормно?
Значи некој што е решен ќе го направи тоа, па ние колку ида ги плашиме со слики, еве јас имам присуствувано на абортус и? Пак одобрувам во мои горе наведени причини, кај мајки кои се желни веднаш да се отарасат само што ќе го родат, силувања, плод со аномалии, и нормално 15 годишни девојки кои незнаат ни кондом како да си купат, па камоли нешто толку свето да растат и воспитуваат.

Па мртво е бе нормално,нема валјда после абортус да ти извадат распеано бебе!Ебати белја ебати.

Е сеа незнам дали сте бегале од часој по семантика со другаркати Мараната, оти гледам ми пливате низ реченици, ама па по 100 пати нема истите работи да ги пишам.

Ембрионот е биолошка творевина, не живо човечко суштество.

Чедоморството е убиство и казниво, абортусот не е и е легален.

Жена која доживеала спонтан абортус не се чуствува исто што и мајката на која и умира дете.

Треба да ја остајте Библијата малце со другаркати и да ги согледате реалните ситуации кога се прави абортус и кога жената се одлучува на истиот. Се дури мислиш дека не можи да ти се случи тебе лесно е да дебатираш и да заземаш радикален став. Лесно е да речиш дека оправдуваш смртна казна на сериски убиец (пример), ама ако треба да го земиш ти пиштолот во раце и да го застрелаш нема така лесно да го сториш то.

Ова на сликиве што е абортирано на колку месеци е?
Чисто информативно,дали може да биде оставен линкот од каде може и самите да се увериме дека е до 3 месеци?

Ова на сликиве што е абортирано на колку месеци е?
Чисто информативно,дали може да биде оставен линкот од каде може и самите да се увериме дека е до 3 месеци?
Не се дефинитивно на 3 месеци, првите 2 пиши дека се на 22 недели во самиот линк.

Не се дефинитивно на 3 месеци, првите 2 пиши дека се на 22 недели во самиот линк.

22 недела е скоро 6 ти месец, значи овие не се веќе фетуси, ова е веќе недозволен аборутс, кога се прави после 3 тиот месец.

Научи прво старословенски, па после кажувај што е тоа чедоморство. Чедоморство е збор кој се користи во црковниот јазик и означува убиство на дете, а тука спаѓа и ембрионот и фетусот. Чедоморство означува убиство, прекинување на живот кој веќе постои.

Kako сакаш врти ја работата, зачетокот е жив од првиот момент, а ти теши се колку сакаш дека не е така!

Maran Ata, за жал, твојот став го протежираш брз база на твои верски убедувања, несакајќи да прифатиш други причини.

Само мала компарација....да бевме во минатото, ќе беше од оние кои тврдеа дека Земјата е плочка, затоа што Црквата тврдела така, а останатите ќе гореа на клада.

Штознам, беспредметно е да се полемизира со верски фанатици на вакви теми, кои се убедени дека мора да се роди по секоја цена затоа што така вели црквата, без разлика дали тоа понатаму ќе значи уште поголемо страдање за некого.

И тоа е тоа.

Немам намера да одговарам на коментари кои не се со основна меѓучовечка култура и кои само докажуваат какви луѓе се поддржатели на абортусот.

Ама ова што го рече за Кина, морам да го реплицирам, оти од кој ракав го извади, не знам. Дете, живеам со кинези, сум била во Кина и знам како е и што е. Тој закон, можеби и неофицијално, сеуште важи, и само да видиш колку е тоа жално. Да се абортираат деца, само заради тоа што така им текнало на некои „паметни“.

А да не навлегувам во кинеските илегални „закони“ за врбување на 3-4 годишни деца по фабриките итн.

п.с. со се што ќе кажеш во одбрана на ставот за абортусот, можеш само да си се тешиш дека не е страшно дело, ама реалноста е подруга...

Број 1: КАДЕ жити леб прочита дека јас го бранам абортусот??!?!
Број 2: ПО која основа ти заклучуваш дека јас сум дете и немам меѓучовечка култура кога ти седиш овде се расправаш со сто души и аргументираш со факти шо ги препишваш од библијата!

Па немој молим те ти мене да ми контрираш,реплицираш или нешто слично.
Оти само шо се докажа дека не си достојна за дебата.
Чисто онака ти ги расчистив грешно-земените аргументи ВО ВРСКА СО ОВАА ТЕМА, ти крена раце да навредуваш и јадиш баклава.

Живеела со кинези. Мај ес.
И внимавај до кој степен одиш со простачката провокација. Има луѓе шо нема да те толерираат.

Maran Ata, за жал, твојот став го протежираш брз база на твои верски убедувања, несакајќи да прифатиш други причини.

Само мала компарација....да бевме во минатото, ќе беше од оние кои тврдеа дека Земјата е плочка, затоа што Црквата тврдела така, а останатите ќе гореа на клада.

Штознам, беспредметно е да се полемизира со верски фанатици на вакви теми, кои се убедени дека мора да се роди по секоја цена затоа што така вели црквата, без разлика дали тоа понатаму ќе значи уште поголемо страдање за некого.

И тоа е тоа.

А од каде ти заклучи дека јас сум убедена во тој став од верски аспект? Ти дадов аргументи од врвен генетичар, кој вели дека самиот зачеток е жив.

Не верувам дека ќе бев во минатото поборник на католичкиот став дека земјата е плочка, затоа што самата Библија кажува дека не е така

Исаија 40:22 Он е Оној, Кој седи над кругот на земјата, а оние, што живеат на неа, се како скакулци пред Него;

И што мислиш, зошто има фрески на кои Господ е со топка во рацете?

Мислам дека ова е форум на кој може секој да си го каже своето мислење, но според твојот коментар изгледа не ти се допаѓа баш кога некој има спротивно мислење на твоето.

А од каде ти заклучи дека јас сум убедена во тој став од верски аспект? Ти дадов аргументи од врвен генетичар, кој вели дека самиот зачеток е жив.

Не верувам дека ќе бев во минатото поборник на католичкиот став дека земјата е плочка, затоа што самата Библија кажува дека не е така

Исаија 40:22 Он е Оној, Кој седи над кругот на земјата, а оние, што живеат на неа, се како скакулци пред Него;

И што мислиш, зошто има фрески на кои Господ е со топка во рацете?
Па повторно се ти се сведува на верски апсект. Абортусот е убиство, цитати, библија...тоа се аргументите со кои бараташ. Научните аргументи повторно ти се сведуваат само на тоа дека абортусот е зачнат и жив. Поглед понатаму нема, кратковидност. Убиство, убиство, убиство... не бе, убиство е, крај на муабетот. А дали некој ќе страда уште повеќе и ќе си го осакати живот, не е битно.

Мислам дека ова е форум на кој може секој да си го каже своето мислење, но според твојот коментар изгледа не ти се допаѓа баш кога некој има спротивно мислење на твоето.
Баш затоа што смее, и јас си го кажувам моето, исто како и ти. Не се согласувам со тебе, па дебатираме, ти текнува? Тоа е форум.

Ако не ти се допаѓа, да те оставам да запоседнеш ад-хок и да те прогласиме за апсолутен владетел на темава? Пиши еден сублимат за абортусот по твое, ќе го ставиме стики најгоре, со катанец да не може никој да реплицира и да бидеш среќен.

Ако не се сликиве од првите три месеци,што бараат како аргументи против абортус?
Да ставиме грозоморни слики од починати од глад,студ,болест,за да ја трогнеме читателската публика,како аргументи за дозволен абортус?
Бог да чува.

Број 1: КАДЕ жити леб прочита дека јас го бранам абортусот??!?!

Твојот коментар звучеше така, а ако не е така како што сум заклучила, јавно те молам да ми простиш.

Број 2: ПО која основа ти заклучуваш дека јас сум дете и немам меѓучовечка култура кога ти седиш овде се расправаш со сто души и аргументираш со факти шо ги препишваш од библијата!

1. Дете е поим на нешто мило, и многу ме чуди зошто се лутиш што така те ословив.
2. Она за меѓу човечката култура се однесуваше на овие твои зборови „туку беше некојаси мочана комисија составена од група дрсловци шо им фуфкаше од бунтови и протести на геј-нацијата.“
3. Каде јас спомнав факти од Библијата, освен последниот коментар каде му реплицирав на администраторот за тоа дека и во Библијата кажува дека земјата е топка? Зарем аргументите на докторот и сликите на абортирани деца ги извадив од Библијата? (ова ми звучи на предрасуда)

И таман помислив дека сум погрешила со заклучокот во однос на меѓучовечката култура, а ти истапи со овој коментар и само ја докажа :(
Па немој молим те ти мене да ми контрираш,реплицираш или нешто слично.
Оти само шо се докажа дека не си достојна за дебата.
Чисто онака ти ги расчистив грешно-земените аргументи ВО ВРСКА СО ОВАА ТЕМА, ти крена раце да навредуваш и јадиш баклава.

Живеела со кинези. Мај ес.
И внимавај до кој степен одиш со простачката провокација. Има луѓе шо нема да те толерираат.

И барам да ми покажеш каде јас провоцирам.

п.с. администраторе, прво велиш дека беспредметно е да се дебатира со мене, за потоа да смениш и да речеш дека дебатираме? Треба да се одлучиш на кој став си, за да знам дали треба да дебатирам со тебе или не.
Мојот став не е тазе став. Ако јас сум сега верник, тоа не значи дека отсекогаш сум била.

И до Леандра, зарем ако ембрионот е помлад од 3 месеци, тоа не се смета за абортус? И да, и јас велам Бог да чува на такви громорозни убиства (за жал...:()

п.с. администраторе, прво велиш дека беспредметно е да се дебатира со мене, за потоа да смениш и да речеш дека дебатираме? Треба да се одлучиш на кој став си, за да знам дали треба да дебатирам со тебе или не.
Па баш затоа е беспредметно.

Јас ти го кажувам еднаш мојот став, а понатаму те оставам да си тераш по твое, повторувајќи си едно исто.

Јас не сакам да се повторувам, доволно ми е во еден пост да склопам што мислам.

Мојот став не е тазе став. Ако јас сум сега верник, тоа не значи дека отсекогаш сум била.
Твојата вера е твоја лична работа. Само, верата не може да служи како аргумент во случајов за да се држиш цврсто до некој став - само затоа што верата вели така.

Тоа е тоа, останете ми живи, здрави и весели, се читаме по други теми.

Е сеа незнам дали сте бегале од часој по семантика со другаркати Мараната, оти гледам ми пливате низ реченици, ама па по 100 пати нема истите работи да ги пишам.

Ембрионот е биолошка творевина, не живо човечко суштество.

Жена која доживеала спонтан абортус не се чуствува исто што и мајката на која и умира дете.

Треба да ја остајте Библијата малце со другаркати и да ги согледате реалните ситуации кога се прави абортус и кога жената се одлучува на истиот. Се дури мислиш дека не можи да ти се случи тебе лесно е да дебатираш и да заземаш радикален став. Лесно е да речиш дека оправдуваш смртна казна на сериски убиец (пример), ама ако треба да го земиш ти пиштолот во раце и да го застрелаш нема така лесно да го сториш то.
Зошто мислиш синдикалецу дека зборам од верски аспект?Реална ситуација е таа како јас ја гледам,може и твојата за мене е не реална..и бесилка?
Ако увидам дека смртна казна си заслужил,ќе те убијам без око да ми трепне,НО само ако увидам.
Ако не се сликиве од првите три месеци,што бараат како аргументи против абортус?
Да ставиме грозоморни слики од починати од глад,студ,болест,за да ја трогнеме читателската публика,како аргументи за дозволен абортус?
Бог да чува.
А зошто да не се абортира и на 7,8 месец бе???Која е разликата од 3 и 6 месец?Па фетусот уште не е роден,зошто би било неоправдано?Ете тука не ве разбирам... :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom