Дивајн
блаблабла
- Член од
- 3 април 2005
- Мислења
- 15.748
- Поени од реакции
- 1.856
А како се прави дете, златна? Како некој може да ти направи дете без да сакаш ти? Треба да имаш нешто со него, да не мислиш убаво што правиш, па да направите дете. А ако имаш 17 години, колку мислиш дека е здраво за тебе да абортираш и да си играш такви игри? Кажуваш толку едноставно, како да се работи за едно испиено кафе.Mislev go opravduvam iako e ubistvo sepak e edinstvenata racionalna postapka ako si premnogu mlad!Na primer sega mene da mi napravi nekoj dete... imam samo 17 .. da go rodam ? Impossible!
А ти знаеш како е да се биде родител со твои 17 години, па најде тука да се фрлаш со критики на два пати повозрасни луѓе? Па ти немаш ни речник, а не нешто повеќе. Што муабет ќе беше некој на некого да начука бебе? Како не ти е срам.Pa normalno deka se citam ako toa ti e nameneto za mene.I namesto da stavas sliki i da mi dokazuvas deka bilo plod ili kiznej so priznaj si deka toa e eden obicen embrion,a sto koga ke se maci na svet ako go doneses ?
Vie si mislite da se bide roditel e lesna rabota,ako ne mozes nemoj ni da bides roditel.Ke te vidam tebe da i nachukas na nekoja tinejdzerka bebe dali ke bides tolku pameten i ke ja zemis za zena ili ke razmisluvas za opcijata da ne go rodi bebeto.Ednostavno sum realna,a za vas podobro e da ne se pravite toa sto ne ste.
И да, едноставно и јас сум реална, а за тебе подобро е да не се филмаш толку и да фатиш малку книга, најпрво речник најверојатно.
Леле колку забега ти. А од каде си сигурна дека ќе имаш се` што ќе посакаат твоите деца кога ќе ги имаш на 27 години? Ако завршиш факултет, ќе се вработиш некаде каде што ќе земаш 2000 евра плата? Те прашувам, бидејќи за да не му фали ништо на едно дете и тие пари би ти биле малку.,бидејки секое утро се будам и гледам три мали ангели полни со живот>> ke te vidam koga bi dosla vo situacija tie angelite da te prasaat "zosto si me rodila ako ne si imala uslovi da me gledas?Zarem ne gledas deka jas sum edinstvenoto dete vo klasot sto odi vo istite alista na uciliste i deka patikite mi se skinati i za toa mi se potsmevaat decata od skoloto?Ili pak da ti reci>> mamo mamo.. treba da platam participacija na fakultet za da mozam da gi polagam narednite ispiti i toa ti go vika so ambicii i so zelba za ucenje,a ti krpis kraj so kraj sekoj mesec.Ke te vidam kaj ke ti e togas glavata."
P.s mnogu ni e polesno sto ziveeme vo moderen svet i mora da se stitime ali ako se sluci nestoto.. toa e toa... ima samo dve opcii.. dobro poznati
Муабетов испадна дека деца имаат само тие што имаат пари. Другите ги фрлаат или абортираат. Како да е така лесно секој човек да може да му купува секој ден нови алишта на детето. Или па тие што го немаат тоа не вреди да живеат. Деца бе.