Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
TheBestTipster напиша:Мислиш да си маж на таа жена која е силувана или воопшто со жената да не сакате да имате дете ?
Ако е детото од силувач , со согласност на жената , дефинитивно абортус .
Кога е мое и нејзино , тогаш е подруго , некако ќе се снајдеш , ќе има големи проблеми , финансиски , психички , социјални итн.. , а ако веќе немаш избор , тогаш пак би се одлучил за абортус , како крајна цел . Зошто ? Која е целата да го родиш и да го фрлиш , други да се грижат за него , на тој начин тоа дете ќе има многу тешок живот .
А што ако човекот никогаш не се освести и ако не стане зрел човек а и ме интересира која е оваа религија која го оправдува абортусот
А што ако човекот никогаш не се освести и ако не стане зрел човек а и ме интересира која е оваа религија која го оправдува абортусот
дека постојат кои со својот ум остануваат вечно деца со децки мозок
дека постојат кои со својот ум остануваат вечно деца со децки мозок
Kaj nas vo Crkvata mnogu retko se zboruva za takvite raboti. Hristos veli: "Bidete kako deca za da go nasledite carstvoto Nebesno". Ne se veli deka samo decata ke vlezat vo Carstvoto Nebesno, tuku i sekoj dusa sto ke bide nezlobliva, nelicemerna, sto ne pravo zlo, ne se srdi,ne misli zlo sto na nepravdata ne se raduva tuku na vistinata se raduva se izvinuva vo se veruva na se se nadeva se pretrpuva, e samo takvat dusa ke dobie zivot vecen.
Deteto mora da se rodi bez razlika od kogo e pa zatoa postojat i domovi za zgrizuvane i na takvite deca no da se pazi da ne se pravi biznis so prodavane na deteto
Deteto mora da se rodi bez razlika od kogo e pa zatoa postojat i domovi za zgrizuvane i na takvite deca no da se pazi da ne se pravi biznis so prodavane na deteto
ме4ката не е женска ...:pos2: :pos2: