Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сепак е се тоа демагогија. Или сме луѓе или не. Или сме здрави во главата (нормални/стрејт/кошоереТ) или сме извитоперени или болни (ненормални/нестрејт/обратни/кошоеНереТ).
Изборот, без ограничувања (во земска смисла на зборот) е неприкосновено право на сите.
И ти рипаш ко прле пред магаре., Прашањето беше што ако мажот, дечкото го сака детето,ако она не сака сам да си го изгледа, по што добив одговор кога он ќе зачне тогаш има право на глас...
Дава право на сите, дур и сурогат ќе се прај за педери, ама за мажот сус стап игра. Не оди тоа така, или на сите право или на никој![]()
Бреј бреј, природа и абортус. Не идат тие работи заедно pearl. Природно е да затрудниш, неприродно е да абортираш. У стилу пикаш прсти кај што не ти е место (no pun intended).природата на нештата е таква, конечната одлука лежи кај на
Бреј бреј, природа и абортус. Не идат тие работи заедно pearl. Природно е да затрудниш, неприродно е да абортираш. У стилу пикаш прсти кај што не ти е место (no pun intended).
Засега во демократија демек само на жените им се дава за избор дали ќе го задржат плодот или не, ама кога веќе сме забегале на место е и мажите да имаат збор дека и нивен материјал е детето.
А има ли поголема демократија да му се дозволи законски на момчакот да си каже и да си избере што сака, без притоа да му се накалемат на сила обврски на врат.
Што се однесува до мене, јас сум за демократија на зборот, чист и чесен, ама таква демократија светов не познава, т.е. ретка е.
Не може Наташа, природата на нештата е таква, конечната одлука лежи кај нас, независно од нашата добра/лоша воља. Тоа ти е исто ко јас да барам да станам мајка на 70 години. И светов да се преврти, не можам.
Затоа јас сум да се воведе сурогат опција за мажите, пишував на таа тема. Жените кои се слободни/немажени/нетаксани/сонедадуензбор (ова колку да го имитирам Мачорот) можат да си одат на ИВФ и оп детенце секое летенце. А кај машките тоа не е законски можно. Јас велам дајте и таква опција, па никој никому со сила ништо нема да наметнува.
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 13:20 ---
Мада, искрено, тоа е на некој начин да се протне под тепих дозвола на деца за педери. Ама има и тука двојно. Лезбејките денес можат да си имаат детенце без да бараат дозвола.
Бреј бреј, природа и абортус. Не идат тие работи заедно pearl. Природно е да затрудниш, неприродно е да абортираш.
Засега во демократија демек само на жените им се дава за избор дали ќе го задржат плодот или не, ама кога веќе сме забегале на место е и мажите да имаат збор дека и нивен материјал е детето.
Муабетот ти е некому мајка некому маќеа...Такви се борците ко тебе
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 09:20 ---
Немаат права, мое тело мој избор, ако сакам ќе си абортирам, ако не ќе си родам и ќе го терам да плаќа...тој е муабетот на пумаКој го мота мажот... сакал неќел има да ќути
![]()
Ма немој. Барем 30 пати во темава повторив дека наметнување родителство е најпогрешно, и ако јас сакам да раѓам, а тој не сака, најверојатно нема да родам, но и да одлучам да раѓам, нема да барам ништо од него.
Од каде го извади заклучоков, алал да ти е.
А да купефте кондоми за резерва, ко за нуклеарна зима? Па ко не ќе ви се раѓа, да не се деси упс, несакафф???!!
Зошо ма не би раѓала ако сакаш? Ако неќе тој, не мора...Ама ти да сакаш, а да не родиш, ради некој бесполез, не ме е јасно.
Под услов да најдеш манук де.
Вибам, браните гејоњ, а од друга страна кондоми ска.Па види, има ситуација и ситуација.
Не зборувам сега со некој плански да правам дете или да рачунаме на неговата ,,вадачка,, способност.
Зборувам ако веќе користиме заштита значи дека и двајцата, или барем едниот - не сака дете.
Без оглед, не би можела некому да наметнам такво нешто. Ниту би дозволила некој мене да ми наметне![]()
го клааш на кофа да се поткачи, ти онака, одади наместена, и така работаате и штом почне да брефта ко у неола фрлен, одзади со нога, ритни кофата, ќе испадни и ќе се заклати назад и падни, и ќе го истај совреме.
Вибам, браните гејоњ, а од друга страна кондоми ска.
Немај гаље, ја иам бајаги искуство на ваѓање, ама за да се избегне несакани состојби со неузнаени лошоваѓачи, ја да ти кажам една тајна дур не ги научиш:
То ти е кумановска контррацепција, ама викаат врши работа дур не се научи некој на раат да знае.
abortusot e ubistvo i kraj na diskusija za objasnuvanje ne vi objasnuvam mislite sami machete se.