A2 - Нов телевизиски канал на А1

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Најдобро би било да стават телетекст титлови. Ако некој сака да гледа филм/серија/програма на албански, ќе си пушти телетекст на страна XXX и ќе си гледа среќно. :wink:
Всушност, веќе сите канали треба да имаат такви титлови, барем на вестите. Не на албански или на друг јазик, туку на македонски. (Closed Captioning).

Нема апсолутно ништо лошо во тоа да има и програма на албански јазик А2, не знам што толку се уплашивте. Изгледа видоа дека парче прави АлсатМ на таа "фора" па и овие може нешто слично ќе прават. Да видиме...
Нема нишо лошо, само шо поголем број на луѓе не разбира албански. :wink:
Еве сеа има филм. И титлот е на албански. И како да гледаат тие шо не разбираат. Ај ја разбирам и англиски, па ако оригиналнио јазик е англиски нема проблем. Ама има луѓе шо не знаат...

Во среда стартува А2 и тоа ке оди на местото на А1 плус, само што објавија на сателитскиот канал.
-Технички параметри за прием:
Сателит: Intelsat-Thor 1w
12607 V 27500
Па да почекаме уште 2 дена и да видиме што ке биде.:toe:

Најдобро би било да стават телетекст титлови. Ако некој сака да гледа филм/серија/програма на албански, ќе си пушти телетекст на страна XXX и ќе си гледа среќно. :wink:
Всушност, веќе сите канали треба да имаат такви титлови, барем на вестите. Не на албански или на друг јазик, туку на македонски. (Closed Captioning).
Se slagam

Во среда стартува А2 и тоа ке оди на местото на А1 плус, само што објавија на сателитскиот канал.
12607 V 27500
и шо корист ако го сменат...т.е прекрстат...:uvo:

dali od sreda eve ako pocni so rabota A2 televizja ce bidi kako zadolzitelen kanal vo programskata sema na site kabelski operatori vo drzavava pozz

И јас се прашувам дали одма ќе биде додаден на кабловските...
Мислам, би требало, но... :uvo: Нашиве кабловски и така се ужас.

12607 V 27500

И ја ова сеа че го пишував. :)
Глеав пренос од Будва фестивало малку на А1+ (пошо а1 ми се губеше) и имаше известување за ова... Гарантирано го иам на кабловска одма:)
Па, за два дена че видиме...:tv:

eve za A2 ok no koga alfa i sky net ce bidat i tie na satelit dali mozi nekoj ima nekoja informacija za tie kanali pozz

Ух супер на Тор ќе биде.Убава програма ќе има си велам.Јован, не е само во прекрстувањето, различна ќе биде програмата.А1+ беше сателитски канал на А1 со иста програма, овој А2 ќе има различна програма.

А да не знае шо ќе се дава на а2,нешо серии фудбал спорт нешо слично.

Нели среда ќе почнеше А2 со работа? Епа денес е среда. Или за некоја друга се мислеше? :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom