Arena Sport каналите освен што се слободни за сите А1 претплатници, слободни се и со обична антена на тв приемник, исто како претходно што беа детските и Cinestar Premiere каналите. Ова значи дека наредните 3 месеци Арените ќе може да се гледаат и со обична антена. Колку е ова законски не знам, бидејќи нашите терестријални телевизии плаќаат голема сума пари за нивниот сигнал.
Сигурно уште ги немаат средено како треба, не верувам дека ќе дадат нешто бесплатно,
имам БООМ-ТВ ресивер, сега ги пребарав на антена 3 и 5 има програма, оние другите вика нема сигнал, а за сите други канали вика дека немам права (освен националните), исто е и на телевизор со само антена.
Ресиверот го купив 990 денари од тогашен УАН и требаше да ми дадат 1 месец бесплатно, они ми беа пуштиле 2 месеци гратис, сугурно сакале да ме навлечат, уште тогаш можеше да си земеш 30 дневен припејт пакет, со порака од мобилен, па се сеќавам имаше основен паќет 249, па со спортските мислам над 500 идеше, сега сигурно имаат нешто слично само не сум се замарал да гледам.