A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Еј зошто некој програми не ги отвара,како на пример еуро спорт 2 ехтриме спорт итн инт ?
До мене е или кај сите е така,бтф проверете 1 мин работа.
Ке може некој да ми одговори.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Еј зошто сликата ми е помала од екранот, од десно и од лево има по 5 см?
Еј зошто некој програми не ги отвара,како на пример еуро спорт 2 ехтриме спорт итн инт ?
До мене е или кај сите е така,бтф проверете 1 мин работа.
брат сигналот ти лош односно антената ти е на лошо место поставена а за првото прашање чепкај малце во опции (кога имав тест период таму го наместив а го имав истиот проблем).

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
брат сигналот ти лош односно антената ти е на лошо место поставена а за првото прашање чепкај малце во опции (кога имав тест период таму го наместив а го имав истиот проблем).
Али преку 15 програми не ми фака како на пример:HRT 1,Da vinchi learing,Eurosport 2,Extreme Sport,AXN,TV 1000,NBO Comedy,En entertaimer(ne sum siguren dali e vaka),VH1,Carton Network,Boomerang,BBC Word,B92 INFO.
Премногу програми не фака,до што е проблемот?Антената на добро место си е поставена,тоа како што пишува BER треба да е помалку од 200,мене ми е 100.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Али преку 15 програми не ми фака како на пример:HRT 1,Da vinchi learing,Eurosport 2,Extreme Sport,AXN,TV 1000,NBO Comedy,En entertaimer(ne sum siguren dali e vaka),VH1,Carton Network,Boomerang,BBC Word,B92 INFO.
Премногу програми не фака,до што е проблемот?Антената на добро место си е поставена,тоа како што пишува BER треба да е помалку од 200,мене ми е 100.
Vidi na toj program sto nemas slika proveri kolku ti e berot ne na tie sto gi fakas tuku tie sto ne gi fakas proveri go berot...

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Vidi na toj program sto nemas slika proveri kolku ti e berot ne na tie sto gi fakas tuku tie sto ne gi fakas proveri go berot...
Леле другаааааар околу 100 000,затоа не фаќало,а сега чаре ако ја сфртам антената сите други програми ке сецкааат...
Чаре... ?

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Леле другаааааар околу 100 000,затоа не фаќало,а сега чаре ако ја сфртам антената сите други програми ке сецкааат...
Чаре... ?
Nema da seckaat site, proveri milimetarski da ja sfrtis antenata ne mnogu, mnogu poleka da ja sfrtis i ke gi fatis site...:smir:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Nema da seckaat site, proveri milimetarski da ja sfrtis antenata ne mnogu, mnogu poleka da ja sfrtis i ke gi fatis site...:smir:
Фала другар сега ке се обидам...:wink:

Ги наместив сите само некои ми се околу 900-1000 BER,али сега сите ги фаќам.Фала:smir:

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Дека не сме во с.Троло не фаќа :pos2:
Мака ми е да барам во претходните постови, ако може да ми кажете, колку е ресиверот и како потоа оди со претплатата за наши и странските канали и како сте задоволни...нешто на кратко ако може, фала :smir:

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Дека не сме во с.Троло не фаќа :pos2:
Мака ми е да барам во претходните постови, ако може да ми кажете, колку е ресиверот и како потоа оди со претплатата за наши и странските канали и како сте задоволни...нешто на кратко ако може, фала :smir:
Услугата вклучува 44 канали, во кои има 9 бесплатни, 30 претплатнички, 3 канали од пакетот за возрасни и 2 канала од HBO пакетот*. Во пакетот доаѓаат и 5 радио канали. Со оваа услуга освен што бесплатно го добивате дигиталниот приемник за користење, добивате 30 дена гледање за само 1 денар. За оваа услуга потпишувате договор на 24 месеци.

Освен дигиталниот приемник во кутијата доаѓаат и
програмска картичка - Smart Card
далечински управувач
2 батерии
адаптер
скарт кабел
упатство за употреба на три јазици (македонски, албански и англиски)

Земете лична карта и повелете во кој било салон на ONE и One to One.
Од скоро и во Хедис маркетиве

http://www.boomtv.mk/paketi/post-pejd-paket/paketi

Јас сум задоволен од квалитетот на каналите кои ги нудат но секогаш може и повеке како и од квалитетот на сликата и звукот,единствена мана е доколку немаш некој пакет од Оне за вториот ресивер или третиот ресивер ке мораш да плакаш претплата за вториот односно третиот ресивер по 500 денари а од 1 јуни и за ХБО каналите ке треба да плакаш 300 денари за секој ресивер

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.658
Поени од реакции
8.089
пак овој Жаре со нова реклама иде он по улица и ги прашува луѓево што е Бумтв,море ебате тоа А1 што ја ставија у тој Бум тв само се рекламира у таа телевизија :tapp:

DejanB.

Се залетувам...
Член од
20 декември 2009
Мислења
506
Поени од реакции
14
Еј јас имам тел,нет и бум со два ресивера и плакам 1500.Ке може да земам уште еден ресивер ?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Планираат да прошират покриеност овие?

Kajgana Shop

На врв Bottom