A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавив да пишам најважното за Лига Шампиони правата за емитување во државава ги има Телеком Македонија. Што не дај боже можеби и значи дека овие од А1 и тој кабелскиот оператор од Прилеп ќе ги затемнуваат во тие термини освен ако не се имаат договорено со Телеком Македонија и Телеком Србија.

Телеком Македонија не ги емитува сите натпревари Лига Шампиони на посебен нивни канал туку преку Арена Спорт.

За Лига Европа правата за емитување во Македонија ги има Телеком Србија.

Заборавив да пишам најважното за Лига Шампиони правата за емитување во државава ги има Телеком Македонија. Што не дај боже можеби и значи дека овие од А1 и тој кабелскиот оператор од Прилеп ќе ги затемнуваат во тие термини освен ако не се имаат договорено со Телеком Македонија и Телеком Србија.

Телеком Македонија не ги емитува сите натпревари Лига Шампиони на посебен нивни канал туку преку Арена Спорт.

За Лига Европа правата за емитување во Македонија ги има Телеком Србија.

Dogovorite se bez zatemnuvanje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не се тргнати,кај мене на 211 е спорт клуб.
Znaci momentalnava situacija so A1 e kasa/popara.....
Автоматски споено мислење:

Dogovorite se bez zatemnuvanje

Sent from my iPhone using Tapatalk
K3b-Kds nesto da ponudite novo optika za internet ? pa da pravime muabet..( se izvinuvam no moram malce da izlezam od temata i pak kese navratam).so starite koaksijalni i lan kabli od 2001/2 na mojata ulica nisto se nema smeneto i poradi toa imate od 50kujki samo 3 prikluceno...
A sega vikate full ponuda za sport kanali ..?ama kako.?da duvni na pletvar slikata kockinse pravi ako denski sliki se ok.necinat navecer i obratno i taka vo krug se macevme nekolku godini....
Promenete nekoi raboti pa da pravime muabet za kombo paket i taka dogovorot mie uste 2m.so A1.

Последно уредено:
Znaci momentalnava situacija so A1 e kasa/popara.....

K3b-Kds nesto da ponudite novo optika za internet ? pa da pravime muabet..( se izvinuvam no moram malce da izlezam od temata i pak kese navratam).so starite koaksijalni i lan kabli od 2001/2 na mojata ulica nisto se nema smeneto i poradi toa imate od 50kujki samo 3 prikluceno...
A sega vikate full ponuda za sport kanali ..?ama kako.?da duvni na pletvar slikata kockinse pravi ako denski sliki se ok.necinat navecer i obratno i taka vo krug se macevme nekolku godini....
Promenete nekoi raboti pa da pravime muabet za kombo paket i taka dogovorot mie uste 2m.so A1.
Ако не се смени нешто до 1ви март ќе се има и арена спорт и спорт клуб а од после 1ви веќе ќе нема спорт клуб

Сите 5 арени ги имаат пуштено во ХД?
Кај мене само арена 4-5 ги најде само.

Сите 5 арени ги имаат пуштено во ХД?
Кај мене само арена 4-5 ги најде само.
Site gi ima i sd i hd. site kanali i arena i sk, so toa sto sk e premesten od 210 nagore na pozicija kako stose redeni od kaj niv ...posle ke vi pisam frekfencii

Site gi ima i sd i hd. site kanali i arena i sk, so toa sto sk e premesten od 210 nagore na pozicija kako stose redeni od kaj niv ...posle ke vi pisam frekfencii
Ако можеш да ми пратиш за Арена 1-2-3 во ХД фрекфенциите

Едит:Не видов дека си пишал дека ќе пратиш

Последно уредено:
Дали ги има новите канали и на А1 LITE (BOOM TV)?
Тешко тоа, не може на таа технологија да се додаваат канали, ако не грешам тоа ДВБ-Т, не е дури ни Т2, единствено ако го исклучат Ск и на негово место стават Арена.

Дали имам основа за приговор т.е раскинување на договор поради фактот дека ми ги исклучиле СпортКлуб каналите? Некој поупатен да каже...

Ако можеш да ми пратиш за Арена 1-2-3 во ХД фрекфенциите

Едит:Не видов дека си пишал дека ќе пратиш
674mhz 1,2,3 hd 578mhz 4ka i 5ka a arena sportE 658

Тешко тоа, не може на таа технологија да се додаваат канали, ако не грешам тоа ДВБ-Т, не е дури ни Т2, единствено ако го исклучат Ск и на негово место стават Арена.
Da promenat vo dvbT2 ke ima moznost za +100kanali....vaka. Na dvbT dokaj 60 mislam e.max tolku imaat multiplex frekfencii kupeno....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom