Oвој каналов BBC Earth има ли македонски превод ? Јас колку што имам читано на некој балкански канали нема така да ќе се гледа канал со превод на српски а исклучуваат канали од Discovery што повеќето имаат превод на македонски 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И спортот ќе го снема во наредниве 5-6 години од класичниве телевизии. Целиот квалитетен спорт ќе се емитува преку pay per view платформи. Што воопшто не е лошо ако се занемари фактот дека пие платформи ќе бидат регионални ако не и глобални, што значи и цените ќе бидат прилакодени за поголемите и побогати пазари. За еден анериканец воопшто не е проблем да плари 10-15$ за Netflix 10-20$ за Eurosport player или некои сервиси слични на нив, ама во Македонија незнам колку луѓе би можеле да ја плаќаат оваа цена.Телевизијата полека но сигурно изумира, освен за емисиите во живо, пред се спортски надпревари, каде се вртат ОГРОМНИ пари за лиценци и договори, за се друго и да не нема голем интерес, посебно за земја како нашата, каде сеуште цвета пиратеријата, зошто би плаќал 300 денари за ХБО за да го гледаш Гуардианс 2 во Јануари, кога можеш да го гледаш во Мај, или да гледаш некои стари документарци на Дискавери кога можеш да ги гледаш одма после Америчката премиера. https://www.discovery.com/schedule Секако дека има исклучоци, како на пример татко ми кој гледа iDX
Ама во ред, ете нека се доплаќаат, само нека има да доплатиш а не воопшто да нема. За сите оператори ова го зборам.И спортот ќе го снема во наредниве 5-6 години од класичниве телевизии. Целиот квалитетен спорт ќе се емитува преку pay per view платформи. Што воопшто не е лошо ако се занемари фактот дека пие платформи ќе бидат регионални ако не и глобални, што значи и цените ќе бидат прилакодени за поголемите и побогати пазари. За еден анериканец воопшто не е проблем да плари 10-15$ за Netflix 10-20$ за Eurosport player или некои сервиси слични на нив, ама во Македонија незнам колку луѓе би можеле да ја плаќаат оваа цена.
Изгледа филмови ќе гледаме преку торенти, додека не ги забранат, а спорт преку стримови.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Не би рекол баш, повеќе ми е поради СК 1-3 во HD што ќе бидат, отколку 4-6. Сепак еве од Премиер Лига многу натпревари во терминот од 16:00 одат исклучиво на СК 4 или СК 5, а не на 1-3.Програмите што ги тргаат се за класа подобри од оние кој ке ги постават...
Тргаат документарци а ти ставаат во понудат Ск 4,5,6 кај што идат неатрактивни утакмици или скоро ништо нема на тие програми,после тоа гледам некој се радосни што ке ги стават Синестар и немало да се плака за нив,ете јас ги плакам и можам да кажам дека се срање од програми,си се редат све едни та исти филмово од пред 20 години на програми и скоро па ниту една премиера или некој понов филм.
Eurosport Player се плаќа 3€ месечно. И досега можеш са гледаш ако платиш.Не би рекол баш, повеќе ми е поради СК 1-3 во HD што ќе бидат, отколку 4-6. Сепак еве од Премиер Лига многу натпревари во терминот од 16:00 одат исклучиво на СК 4 или СК 5, а не на 1-3.
Сепак не го толкувајте ова како замена за Еуроспорт 1 и 2, ова на Вип повеќе им беше како маркетиншки трик за Еуроспорт т.е. им се подредија коцките или испланирале СК токму сега да ги стават токму кога ќе ги исклучат Еуроспорт. Прашање на време беше само кога и Вип ќе ги стави овие канали во понудата бидејќи сите други веќе ги имаат. Сепак и едно нешто според мене е дека СК вреди многу повеќе од Еуроспорт. Да не бидам погрешно сфатен и јас сум против ова исклучување, и другиве имаат добра спортска понуда но нема што да се прави кога 2та најголеми оператори во МК го искачуваат овој канал во исто време.
Сепак треба да се види подетално што е работава, бидејќи не е само до Вип работава, и Телеком е тука, Discovery Communications, можеби и до дистрибутерот е, навистина не знам, малку знаеме за ситуацијава. Можеби и договорена работа е јбг што знам кога имаш дуопол на пазарот тоа е, им одговара и на двете компании помалце ќе плаќаат. Да видиме на 1ви што и како ќе биде пред се со другиве оператори пред се Неотел и Телекабел а и локалните.
И да кој е во можност нека им напише мејл https://www.eurosport.com/contactus.shtml Да се надеваме дека ќе кажат што е работава. Инаку добив потврда од нив ама само за Eurosport Player дека ќе може и од Македонија да се следи, ќе треба да почекам за информација за Тв каналите. Ако воопшто добијам ќе информирам овде.
Кока ги прескенирав каналиве кај мене се наредија од 701 до 715. Сите тие ќе ги изкасат после нова година.a zosto operatorive ne kazuvaat deka I animal planet ke bide isklucena I drugite discovery kanali tuku discovery kanalot I eurosport ke bidat iskluceni
nesto info imaat dadeno I za drugite kanali ili?Кока ги прескенирав каналиве кај мене се наредија од 701 до 715. Сите тие ќе ги изкасат после нова година.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Го нема.Sport Klub HD го имате ли уште тој канал што беше до сега или ми се избришал кај мене?
...
Сепак треба да се види подетално што е работава, бидејќи не е само до Вип работава, и Телеком е тука, Discovery Communications, можеби и до дистрибутерот е, навистина не знам, малку знаеме за ситуацијава. Можеби и договорена работа е јбг што знам кога имаш дуопол на пазарот тоа е, им одговара и на двете компании помалце ќе плаќаат. Да видиме на 1ви што и како ќе биде пред се со другиве оператори пред се Неотел и Телекабел а и локалните. Сепак тогаш и многу повеќе корисници ќе видат дека ќе ги нема каналите, мал е бројот кој знае за ова така да допрва ќе се дигне прашина па мислам ќе каже некој што е работава од кај нас...
И да кој е во можност нека им напише мејл https://www.eurosport.com/contactus.shtml Да се надеваме дека ќе кажат што е работава. Инаку добив потврда од нив ама само за Eurosport Player дека ќе може и од Македонија да се следи и понатаму, ќе треба да почекам за информација за Тв каналите. Ако воопшто добијам ќе информирам овде.
А сега во хд ке ги пуштат Спортклуб од 1 до 3 или како?