A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Еве, јас сум Карпош 4 па цел ден има и ТВ и Нет. Јавете се во контакт, што друго да ви кажам.[DOUBLEPOST=1397681867][/DOUBLEPOST]За вие што сте оставени на цедило од Близу:
70' FCB 1-1 RMA[DOUBLEPOST=1397682096][/DOUBLEPOST]75' FCB 1-1 RMA[DOUBLEPOST=1397682791][/DOUBLEPOST]85' FCB 1-2 RMA[DOUBLEPOST=1397683038][/DOUBLEPOST]90' FCB 1-2 RMA

Последно уредено:
Средено е проблемот со МРТ, вратен е HD каналот, сега и сликата ми некако подобра. Како и да е, проблемот цело време бил до МРТ, не до Близу и се гледа кој е неодговорен овие 2 месеци.

Средено е проблемот со МРТ, вратен е HD каналот, сега и сликата ми некако подобра. Како и да е, проблемот цело време бил до МРТ, не до Близу и се гледа кој е неодговорен овие 2 месеци.
Да да, уште сабајлево го пуштиле. Сега е доста подобра сликата на HD па и на SD каналот.

Да да, уште сабајлево го пуштиле. Сега е доста подобра сликата на HD па и на SD каналот.
Викате дека е подобра сликата.Мене ми изгледа како иста од претходно.Инаку конечно им текна да средат со HD.

Да не имате повторно проблем со МРТ 1 HD???

МАКС ТВ работи преку интернет boom tv работи со помош на антена а blizoo на кој принцип дава сигнал?

МАКС ТВ работи преку интернет boom tv работи со помош на антена а blizoo на кој принцип дава сигнал?
MaxTV = IPTV (интернет протокол)
boomTV = DVB-T (терестријално, преку антена)
blizoo = DVB-C (кабелско, преку оптички или бакарен кабел)
TotalTV = DVB-S (S2) (преку сателит)

Знае некој кога официјално ќе се случи ова со МРТ и БНТ?

Дечки чуден проблем со дигиталнава, ми се појавија 4точки на телевизорот, се извадив од памет, прво мислев дека е до телевизорот, но сменив на аналогна и ги нема тие точки. Од што може да е така? Има ли кај вас нешто такво?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Дечки чуден проблем со дигиталнава, ми се појавија 4точки на телевизорот, се извадив од памет, прво мислев дека е до телевизорот, но сменив на аналогна и ги нема тие точки. Од што може да е така? Има ли кај вас нешто такво?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Не со точки, туку на 1-2мин. ми сецка звукот и сликата на некои канали (МРТ и Сител).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom