A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Тенисот е врзан со Еуроспорт и Спорт клуб,како што се и зимските спортови.
Додека им трае договорот а после ќе видиме дали Аrena Sport ќе земе нешто тенис или останува на Sport klub.

Noviot modem,Ubee 5ti den nee rekonektiran, na nego 24/7 povrzani pomejgu 10-15uredi
2 na Lan/2 na 5ghz, ostanatite na 2.4ghz
momentalno 13 uredi
brzinata i na lan i na 5ghz i na 2,4ghz e 49/3 mbps

Attachments

• Screenshot_20221221_190829_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20221221_190829_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    143,1 KB · Прегледи: 13
А да пише некој дали сите канали се во HD на тоа Xplore TV ?Гледам го рекламираат тоa Xplore дека квалитетот е HD aма во листата канали кога ќе отвориш не ги пишува сите HD. Ме интересира дали РТС Свет, BBC Earth, Viasat каналите и другите се во HD.

И ако некој има тоа Xplore TV нека ни сликне интерфејс, и што се се нуди на тоа.

А да пише некој дали сите канали се во HD на тоа Xplore TV ?Гледам го рекламираат тоa Xplore дека квалитетот е HD aма во листата канали кога ќе отвориш не ги пишува сите HD. Ме интересира дали РТС Свет, BBC Earth, Viasat каналите и другите се во HD.

И ако некој има тоа Xplore TV нека ни сликне интерфејс, и што се се нуди на тоа.

Ne e bitno xplore tv, ako nudat hd preku kabelskata ke ima i tamu, xplore tv e samo so dobar interfejs dobar softver i za vrakjanje i snimanje a televizijata ode preku kabelska sekako u resiverot mora da odi i lan kabel i koaksijalen kabel. Mislam deka bbc earth e hd i rts a za viasat ne sum siguren bas

Sent from my iPhone using Tapatalk

4G od A1 e katastrofa bev tamu se orefrliv pred dva meseci vo teleko prezadovolen
4g,e diskutabilno poslednive 2-3meseci da e konstantno brzinata promenliva, dali poradi inplementacija na 5g,dali poradi lycamobile, green, mtel, comboBox ne znam...
eve momentalno...

Attachments

• Screenshot_20221221_195230_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20221221_195230_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    148,3 KB · Прегледи: 19
4g,e diskutabilno poslednive 2-3meseci da e konstantno brzinata promenliva, dali poradi inplementacija na 5g,dali poradi lycamobile, green, mtel, comboBox ne znam...
eve momentalno...
Eве јас тестирав на Телeком 4G тестот не ми измери Upload.

Screenshot_20221221-202107_Chrome.jpg

Морав да вклучам dekstop mode за да ми мери и Upload. И не знам зошто дава Велес кога јас сум во Тетово.
14105324233.png

Последно уредено:

Attachments

• Screenshot_20221221-203107.png
    Screenshot_20221221-203107.png
    147,4 KB · Прегледи: 21
  • Screenshot_20221221-203056.png
    Screenshot_20221221-203056.png
    144,4 KB · Прегледи: 21
Eve rezultati sto sum merel i so 5G i so 4G na telekom
Mене сега кога мерев со 4G Македонски Телеком ми даде тој слаб резултат кој го објавив. И не ми измери Upload се додека не вклучив на Chrome Dekstop site па повторно од ново да мерам а и еднаш место Македонски Телеком ми даде како да сум на А1, друго не знам зошто секогаш пишува Скопје или друг град наместо градот во кој сум и го користам интернетот.

Mене сега кога мерев со 4 G ми даде слаб резултат. И не ми измери Upload се додека не вклучив на Chrome Dekstop site па повторно од ново да мерам а и еднаш место Македонски Телеком ми даде како да сум на А1, друго не знам зошто секогаш пишува Скопје или друг град наместо градот во кој сум и го користам интернетот.
Neznam sto da ti kazam iskreno ovie se rezultatite 4 G nikogas ne mi bilo pod 120 mb

Neznam sto da ti kazam iskreno ovie se rezultatite 4 G nikogas ne mi bilo pod 120 mb
Premnogu varira kacuva nad 120 i sleguva do 65 pa 80 i tuka nekade stoi....
Автоматски споено мислење:

Eве јас тестирав на Телeком 4G тестот не ми измери Upload.

Прегледај го приврзокот 359691

Морав да вклучам dekstop mode за да ми мери и Upload. И не знам зошто дава Велес кога јас сум во Тетово.
14105324233.png
Ke da ima nesto....

Attachments

• Screenshot_20221221_205412_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_20221221_205412_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    147,8 KB · Прегледи: 12
Ke si simnes aplikacija Speedtest za da ti meri i Upload

Sent from my iPhone using Tapatalk
Eве со апликација измерено LTE 4G
https://www.speedtest.net/my-result/a/8927337596

Врска немам зошто пишува Conection Multi Телекабел Скопје а LTE си пишува како што си е мрежата Македонски Телеком.
Не се разбирам воопшто зошто Телекабел пишува.

Eве со апликација измерено LTE 4G
https://www.speedtest.net/my-result/a/8927337596

Врска немам зошто пишува Conection Multi Телекабел Скопје а LTE си пишува како што си е мрежата Македонски Телеком.
Не се разбирам воопшто зошто Телекабел пишува.
Телекабел е серверот до каде ја тестираш брзината

Гледам ја имаат регистрирано и Love Nature. Убав канал само што нема превод.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom