A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира дали доколку гонат некој за неплатени сметки, тоа ќе биде оној кој се потпишал на самиот договор кој се склучил за поставување на пакетот, или оној кој се потпишал дека бил присутен кога го поставиле пакетот во домот? Дека кај нас бивша цимерка потпиша договор, а цимерот потпиша кога местеа. Сметката што стигна сега е на нејзино име, дали цимеров би бил вмешан доколку сметките не се подмирени? Ова малце нечесно звучи ама другачкава малце не заеба со некои други сметки, неќеше да плаќа, а прва се крена за интернет, немој да нема, па после си ги собра парталите, па сега доколку сметките би стигале на нејзино име и нејзе би ја гонеле, и ние малце да ја зезнеме, да не мисли само она дека знае. :D (иначе сметките стигаат на нејзино име денес видов)

вас ќе ви смета интернетот?:unsure:

Ме интересира дали доколку гонат некој за неплатени сметки, тоа ќе биде оној кој се потпишал на самиот договор кој се склучил за поставување на пакетот, или оној кој се потпишал дека бил присутен кога го поставиле пакетот во домот? Дека кај нас бивша цимерка потпиша договор, а цимерот потпиша кога местеа. Сметката што стигна сега е на нејзино име, дали цимеров би бил вмешан доколку сметките не се подмирени? Ова малце нечесно звучи ама другачкава малце не заеба со некои други сметки, неќеше да плаќа, а прва се крена за интернет, немој да нема, па после си ги собра парталите, па сега доколку сметките би стигале на нејзино име и нејзе би ја гонеле, и ние малце да ја зезнеме, да не мисли само она дека знае. :D (иначе сметките стигаат на нејзино име денес видов)
Ако не сакате интернет , не плаќајте и ке ве исклучат + цимерката ке ја бараат да си плати тоа што должи со пенали за раскин на договор.

^ ситуацијата е малце покомплицирана oд колку што изгледа. :D фала ви на одговорите.

Колку подобри пакети нудат овие во бугарија....
Нетот им е лудница , ставам филм да се симнува 4,5 гб , идам да правам кафе ,се враќам и симнат е, а пакетот е основен. Мислам 50 со 25 беше брзина за 700ден со дигитална 25х подобра од нашава

Ајде, од 2020 помали брзини од 30 mbps нема да смеат да нудат.

Да не има некој, нешто инфо за зголемување на итернет брзините (посебно Up брзините)?[DOUBLEPOST=1416514052][/DOUBLEPOST]Брат, не се нормални:
111049005.png

3925249480.png
[DOUBLEPOST=1416514369][/DOUBLEPOST]Гледај во БГ еј, за 750 денари што се добива:
Capture.JPG
Capture.JPG Capture 1.JPG

Последно уредено:
Да не има некој, нешто инфо за зголемување на итернет брзините (посебно Up брзините)?[DOUBLEPOST=1416514052][/DOUBLEPOST]Брат, не се нормални:
111049005.png

3925249480.png
[DOUBLEPOST=1416514369][/DOUBLEPOST]Гледај во БГ еј, за 750 денари што се добива:
Прегледај го приврзокот 107305
Прегледај го приврзокот 107305 Прегледај го приврзокот 107306

Едно да разјасниме. Македонскиот Близу веќе не е баш никако поврзан со бугарскиот. Македонскиот дел е сега сопственост на Телеком Австрија и според тоа споредбата повеќе не е релевантна. Заедничко им е името кое наскоро ќе биде сменето поради купувањето од страна на Телеком Австрија со кое ќе настане реблендирање или пак промена на визуелниот идентитет ради дистинкција како во рамките на државата така и надвор од неа.

имав аналогна и нет 10 плус дигитален ресивер плус 50ден=750 сеа новиот пакет ми е 20мб 850ден,иам од старите модеми Циско,ми рекоа дека ќе го сменат со модем и рутер заедно што е,пакетите им почнувале од 1ви,дали одма од утре или после 00 ќе се смени брзината и за рутерот рекоа ќе се јават пред први ама ги нема

претходно имав 10mb,сеа 20mb на торенти пак исто си иде,ни до 500кб не иде,спид тест 19mb вади:facepalm:,уште ми е стариот модем циско

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom