A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
По долго пребарување на наши и странски форуми дојдов до заклучок дека при користење рутер или DSL модем ИП адресата е динамична т.е. ип адресата зависи од рутерот може да се приклучат 10 уреди и сите би имале иста ИП адреса, но кај кабелските модеми ИП адресата зависи од мрежната картица на компјутерот и може да се смени единствено ако се смени мрежната на тој компјутер.

Сепак фала на одговорите :)

Сакам да ве прашам вечерва дали иматр интернет преку Близу ... јас живеам во Ѓорче и скоро цел ден до овој момент нема интернет,на модемот ми светат сите 6 сјалички дека има конекција но не трепка,имам Сиско модем од Близу шо е ... сите светлички се упалени,дава знак дека има конекција, но нема интернет,проверив и преку три компјутера шо ги имам и преку смартфон,но нема интернет,моментално куцам од кај другар,па да прашам фидбек дали има од овој проблем ....

Сакам да ве прашам вечерва дали иматр интернет преку Близу ... јас живеам во Ѓорче и скоро цел ден до овој момент нема интернет,на модемот ми светат сите 6 сјалички дека има конекција но не трепка,имам Сиско модем од Близу шо е ... сите светлички се упалени,дава знак дека има конекција, но нема интернет,проверив и преку три компјутера шо ги имам и преку смартфон,но нема интернет,моментално куцам од кај другар,па да прашам фидбек дали има од овој проблем ....
Кај мене се е во ред и јас имам Циско модем ама јас сум во Чаир :)
Претпоставувам проба да го исклучиш од струја па по минута две да го уклучиш пак?

Кај мене се е во ред и јас имам Циско модем ама јас сум во Чаир :)
Претпоставувам проба да го исклучиш од струја па по минута две да го уклучиш пак?
Да неколку пати го направив тоа и над 10 секунди го оставив исклучен но залудно, шесте сјалички се заглавени и стојат така не трепкаат,а супер ми се компјутерите ... шо е работава цел ден нема :)

Само мене ми е ултра спор интернетот ?
не само да е спор ,катастрофа е !!! ..... претходно го фалев интернетов ,но откако последнава година/две Блузу ја ебава работава со нати го/дај ми го програма на канали и понуди , човек да им отиде со базука пред централа и да ги стреља .... не ми се верува дека го тргнаа Дискавери од Аналогна ,причина било ставените македонски преводи не можеле да се прикажат на Аналогна зш не сме имале боксови .... ми пркоси на логика, како можеше цели 5 години без превод да клацаме ,а наеднаш им се исквачи на мозокот мисла дека требало да се исклучат каналите заради македонски превод ,кој и покрај дава знак да субтибл дека постои а не се покажуваат ... БЛИЗУ МРШ У БУГАРИЈА/ ШВЕДСКА !!!! ЗЛатен Наумовски кабелска еХ .... :place:

Имавте проблем вчера, завчера а може и денес со босиве? Им се јавив, испадна дека се едини оператор што работат до 22 часот :tapp: и демек ќе ме контактирале. .!. Еве вчера пак свртев, зборев со таа, слаб бил сигналот, денес екипа ќе прателе .!. и од тоа.

Имавте проблем вчера, завчера а може и денес со босиве? Им се јавив, испадна дека се едини оператор што работат до 22 часот :tapp: и демек ќе ме контактирале. .!. Еве вчера пак свртев, зборев со таа, слаб бил сигналот, денес екипа ќе прателе .!. и од тоа.

Јас вчера рутерот го рестартирав 20+ пати ,денес пу пу пу само 2 пати. Тоа силата на фреквенцијата покажуваше 1,2-3 а нормално било 4-4,5 ,денес е 2. Што ке се јавувам знам ке дојде ке смени конектор и толку

И кај мене немаше нет вечерта, се среди од сабајле.

3137339114.png

Blizoo....моќта се осеќа

Да не знаете која е адресата на Циско модемиве? Нешто ... ... 101. 1 ли беше?

Да не знаете која е адресата на Циско модемиве? Нешто ... ... 101. 1 ли беше?

Не можеш да чепкаш низ него :) Само системски може да се менува, не ти како краен корисник. Тоа е за рутер, не за модем.

Не можеш да чепкаш низ него :) Само системски може да се менува, не ти како краен корисник. Тоа е за рутер, не за модем.
Знам бе друже дека не можам да си чепкам, само да погледнев нешто ме интересираше. Можеше и овој Цисково модемов само ја заборавив адресата точно како беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom