H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Ем тоа де.Па не баш цело време, ама не можеше да се сурфа. Таман ќе се оправеше малку, пак паѓаше.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ем тоа де.Па не баш цело време, ама не можеше да се сурфа. Таман ќе се оправеше малку, пак паѓаше.
Абе тоа е, колку се имам жалено и пак џабе. Него сега на Facebook ме зеза. xDсум го правел грешка, нечини интермеци Драчево али пак се сурфа ама поспоро, барем има .
Има брзина но има голем ping.Само сега што ке правиме кога ке ја укинат аналогната телевизија која има болје слика него дигиталнатаКоа ќе го споредам интернетов на Близу, со другиве, мислам дека е прилично ОК.
Али затоа телевизијата и телефонијата им се слаба страна. Особено каналите на тв - понудата.
Има брзина но има голем ping.Само сега што ке правиме кога ке ја укинат аналогната телевизија која има болје слика него дигиталната![]()
Аналогна ќе престане да се емитува мај-јуни и се ке се пренесе на дигитална.Близу најави дека ке може да се следи само преку дигитален приемник.Не би се сложил со тебе зашто ја немам голем пинг?
Aналогната нема да се исклучи цитирам пасус од нивната страна: Сите корисници на Близу ДООЕЛ Скопје, без разлика дали користат аналогна или дигитална телевизија, ќе продолжат непречено да ги следат сите ТВ канали коишто се вклучени во нивните пакети. Промената на сигналот не подразбира никаква промена на квалитетот на сликата, ниту пак подразбира набавување на дополнителна опрема за следење на ТВ каналите.
Кога нешто не Ви е јасно не ширете дополнителни дезинформации. Никој не им наложува на кабелските оператори што да (не) пуштаат низ нивните мрежи. Дигитализацијата е само за терестријалните сигнали (тие што се пренесуваат преку етер)! Башка Близу никаде не изјавиле дека нивните услуги ќе бидат достапни само преку дигитален приемник. Напротив, на неколку места (па и на нивниот сајт) имаат објавено информации дека кај нивните крајни корисници се' ќе си остане како што е во моментов.Аналогна ќе престане да се емитува мај-јуни и се ке се пренесе на дигитална.Близу најави дека ке може да се следи само преку дигитален приемник.
Не паничи од две мислења за TV .Кога нешто не Ви е јасно не ширете дополнителни дезинформации. Никој не им наложува на кабелските оператори што да (не) пуштаат низ нивните мрежи. Дигитализацијата е само за терестријалните сигнали (тие што се пренесуваат преку етер)! Башка Близу никаде не изјавиле дека нивните услуги ќе бидат достапни само преку дигитален приемник. Напротив, на неколку места (па и на нивниот сајт) имаат објавено информации дека кај нивните крајни корисници се' ќе си остане како што е во моментов.
До администраторот на форумов - можеш овие мислења да ги преместиш во подфорумите за ТВ, оти очигледно не се за овде...
Сидаш нешто на торент?![]()
Абе нешто нетов не е како порано, често ping-от е многу висок, порано максимум до 20 ќе се качеше. А гледам сега и upload-от ми е мал, порано беше (како што треба) 10-11Mbps. Само download-от е ОК, треба да ми е 10, а моментално ми е 16.
Слични проблеми кај другите или само кај мене е вака ?
Не. Вака ми е во последно време.Сидаш нешто на торент?