A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го мојот од Т-ХОМЕ

1680306863.png

Каков интернет провајдер е тој кој нема интернет понуди низ цела Македонија? Каква конкурениција барате во тој случај?

Интернет провајдер кој сеуште се развива :) Т-хоум си имаат линии уште од 70-ите, тоа значи 30 и кусур години постоење на телефонска мрежа која сеуште до ден денес се развива.. Зотоа имаат у секое село и секој град...Близу се на сцена (интернетот наравно) уште од 2007 година, до ден денес тоа се 5 години.
И ај после пак кажи ми зошто Т-хоум е постабилна и многу поголема мрежа...Луѓево не сваќаат...

Интернет провајдер кој сеуште се развива :) Т-хоум си имаат линии уште од 70-ите, тоа значи 30 и кусур години постоење на телефонска мрежа која сеуште до ден денес се развива.. Зотоа имаат у секое село и секој град...Близу се на сцена (интернетот наравно) уште од 2007 година, до ден денес тоа се 5 години.
И ај после пак кажи ми зошто Т-хоум е постабилна и многу поголема мрежа...Луѓево не сваќаат...

Во кафич кога одам помеѓу кокта и кока кола секогаш ја одбирам втората.

Да имаше ваква опција во Пробиштип дефинитивно би избрал пакет од близоо ама за жал нема :| а и не верувам да има во скоро време :|

Ти како сакаш наречи го тоа. Вистината е таква.

Тоа не е на т-хоме племе им ебам, него на нас народот, што плакаше по 2000марки за број(приклучок),а се чекаше по 2години.Така исто и за Мобимак што беше приклучок за мобилен по 800марки за постпејд,и после се најаки, па се најаки на туг грб.

Затоа вино лепо ги откачив, и се префрлив на Каблетел сеа Близоо и сум презадоволен.

Мене ми нема паднато еве да чукнам во дрво веќе недела дена...Стабилна конекција дури при симнување/играње...Неам сменето ниту рутер ниту ништо...Рутерот не ми се кочи, нетот е екстра стабилен и дообра брзина...
Одкога беше она со нивните сандучиња проблемот утредента па се до ден денес ми нема паднато нетот.

Да кажам само тие што го имате тој од илјадарка рутерот у АМЦ шо е (TL-WR740N) флешнете го со DD-WRT,многу постабилен е вака.само прочитајте инструкции убаво.

untitledu9p.jpg

Да кажам само тие што го имате тој од илјадарка рутерот у АМЦ шо е (TL-WR740N) флешнете го со DD-WRT,многу постабилен е вака.само прочитајте инструкции убаво.

untitledu9p.jpg

ОК го најдов на dd-wrt и сеа шо да праам? прво ова factory-to-ddwrt или како?

Глеј кој ревижн ти е само.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/TP-LINK_TL-WR740N

и 2.1 верзијата ја подржува но ти провери си кое е твоето.

Еве шо пишува у сетинзите кај мене:
Firmware Version:

3.12.4 Build 100910 Rel.57694n

Hardware Version:

WR740N v1/v2 00000000

Значи ако ги следам интрукциите не би требало да иам проблем така? А шо неам IE6? :D Иам само IE7 и Chrome...
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 19:10 ---
ОК го направив све (влегов во администрација успешно) али не ми дава интернет, ја копирав MAC адресата, не ми дава никаква WAN IP адреса...
Што да правам?

Еве и ја го напраив аман! :D
Али нешо дали само кај мене (за на вајрлес), на спидтест и на торенти не ми вади голема брзина (а стаено ми е на Wireless N... и тоа mixed како и кај претходниот) на торенти ми вади до 1.5 мб/с, а на спидтест иде до 10мбпс, али аплоудот си е океј
1686532850.png

tMYXi.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom