A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Znam porano bese Telekabel internetot nema fer koristenje ama tapa se so kanali nikakov izbor mislam deka i sega nema fer koristenje

Znam porano bese Telekabel internetot nema fer koristenje ama tapa se so kanali nikakov izbor mislam deka i sega nema fer koristenje

И денес кабелскиот Интернет на Телекабел е неограничен без идиотската таканаречена политика на фер користење, и исто така е достапен без обврзувачки договор.

А кога сме кај телевизиската понуда на Телекабел, за толку ниска претплата со толку добра телевизиска понуда без обврзувачки договор, никој не може да се споредува со Телекабел, а особено не Македонски Телеком и Вип.

И денес кабелскиот Интернет на Телекабел е неограничен без идиотската таканаречена политика на фер користење, и исто така е достапен без обврзувачки договор.

А кога сме кај телевизиската понуда на Телекабел, за толку ниска претплата со толку добра телевизиска понуда без обврзувачки договор, никој не може да се споредува со Телекабел, а особено не Македонски Телеком и Вип.

Da ama bar da gi imaat pink kanalite i red drugi ex-yu kanali treba sekoj vkus da se pocituva a telekabel nema dobra ex-yu ponuda na tv kanali

чиста вистина иако има некои работи кои не се баш нај-нај сепак е за пофалба да нема обврзувачки договор, а и зошто би имало да не ќе ми ја остават опремата (модем-рутер) после завршувањето на договорот како во мобилната телефонот ?

Da ama bar da gi imaat pink kanalite i red drugi ex-yu kanali treba sekoj vkus da se pocituva a telekabel nema dobra ex-yu ponuda na tv kanali

Па и Телекабел можеби во иднина ќе ги додадат Пинк каналите - со дополнителна претплата, исто како што е кај Вип ТВ.

чиста вистина иако има некои работи кои не се баш нај-нај сепак е за пофалба да нема обврзувачки договор, а и зошто би имало да не ќе ми ја остават опремата (модем-рутер) после завршувањето на договорот како во мобилната телефонот ?

Порано се купуваше опремата и се задржуваше по истекот на договорот или кога корисникот своеволно ќе одлучи да ја откаже услугата, ама тоа беше пред повеќе од 10 години.

Moe mislenje e deka treba da gi ima
No sega za sega nema najava za pink. Na Telekabel

Katastrofa denovive od vip e lan paket 60 mb/s edvaj do 15 mb ide se javiv nekokupati djabe sreka mozam da go raskinam pominat mi e dogovorot i vise da ne gi vidam u zivot lopovi.

Прашав денеска кога пополнував договор, само Vip Net (само интернет е ова) пакетите имаат бесконечен интернет, другите биле ограничени со фер полиса, барем така ми кажаа во едно од партнер местата на Vip (Handy).

e pa airlija te zafrknale i jas imam vip net m samo internet i ogranicen mi e na 500 gb potoa pagja brznina na 10mb/s

e pa airlija te zafrknale i jas imam vip net m samo internet i ogranicen mi e na 500 gb potoa pagja brznina na 10mb/s
Не знам, не пишува ништо кај мене. АЕК е тука доколку ми успорат нешто, така да... Богами и ќе ги пријавам во Austria Telekom Group, сегде кај што можам.
Нема логика да е ограничен интернетот.

Не знам, не пишува ништо кај мене. АЕК е тука доколку ми успорат нешто, така да... Богами и ќе ги пријавам во Austria Telekom Group, сегде кај што можам.

Не пишува нормално, ти нема да бидеш ограничен со симнување него брзината ке ти се намали за 70%

Абе види сега, во општите услови не пишува многу ама во дополнителните услови кои тие ти ги немаат дадено пишува многу, а во општите кои ти ги потпишуваш ти наведува дека ако ги потпишеш општите се согласуваш и на дополнителните. Валкана игра нели? :D
IMG_20170626_154056.png

Не пишува нормално, ти нема да бидеш ограничен со симнување него брзината ке ти се намали за 70%
Ама не се нормални, 500 ГБ ставаат лимит, па многумина тоа на пола месец го надминуваат. [emoji35] Не дај боже на YouTube или Netflix да гледаш нешто во 4К, или да користиш IPTV. На ова прашање Телекабел и Неотел моментално се најдобри. :)

Ама не се нормални, 500 ГБ ставаат лимит, па многумина тоа на пола месец го надминуваат. [emoji35] Не дај боже на YouTube или Netflix да гледаш нешто во 4К, или да користиш IPTV. На ова прашање Телекабел и Неотел моментално се најдобри. :)

Јас имам 100/3 пакетот после 500гб оди на 70% над 750гб оди 90% од брзината што ја имаш, а све ова они ти го кажуваат на телефон, а во фер усчуги пишува дека одат на 5/1 брзина све тоа багра невидена, пс4 една игра да симнам во дигитал ми е 50гб, да имам и Ип тв исто троши како лудо

Момци, било кој пакет на телекабел(оптика препорачливо, зашто е екстра цената) или уште подобро neoTrio пакет од Неотел(3 услуги). Само тука имате неограничен интернет без тие фер услуги, успорувања и такви финти. Навистина лош потег на Вип со оваа, ама тоа е, им се може.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom