A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Еј убаво ме потсетитве. Правев муабет со службата и ме убедуваат да го продолжам договорот, и ке одам кај нив. Дали Vip Konekt S, или Blizoo Smart пакет не е важно исто ми е. Рекоа дека ке ја сменат опремата. Е сега мене уопште тоа не ми одговара. Имам доста поскап рутер, и сега сакам да ми го остават модемот(Cisco 2.0 Docsis) или другиот Cisco 3.0 модем. Тие CBS, Arris,Thompson се тешко ѓубре така?

Мојот CBS го користам веќе 6 месеци и не можам да го наречам ѓубре, си функционира најнормално, Wi-Fi дометот му е добар, сигналот стабилен.. Не сум го тестирал на поголеми брзини од 50 Mbps и повеќе од еден лаптоп и еден-два мобилни немало закачено на мрежата, ама вака за нормална секојдневна употреба ми изгледа сосема ОК.

Меѓутоа ако си имаш поскап рутер тој е сигурно во секој случај подобар од CBS-от или сличните што ги даваат и барај само модем да ти стават без рутер.

^^
Почна од завчера и траеше поголемиот дел од вчера - после кога се оправи работата, само донекаде се оправи. Подоста сајтови воопшто не ги отвараше, меѓу нив и Кајгана.
Така беше до доцна синојќа, а денес не знам како е - тек вечерва ќе бидам дома.

Цел месец има проблеми со нетот... :mad:

U posledno vreme tesko sranje im e netov u Hrom. Ne se brzinite problem tuku nekoj strani ne gi otvara ili se maci, pa random ke padne... i ke nema 5-10 min

Истото се дешава и кај мене,на секој 10-15 мин паѓа нетот па потоа од кога ќе се стабилизира морам да рестартирам и рутер за да се уклучи.. Пред малце се јавив во Близу да им кажам за проблемот кој го имам веќе цела недела и повеќе и ми рекоа дека знаеле и дека не било само кај мене, туку било некој си надворешен проблем и да сме имале уште малце трпение...

Де бе?!? Кај мене вози без никаков проблем. Пингот супер, брзина супер, стабилност супер.... Од каде сте?

Чаир, поконкретно Топанско поле е во ред после повеќечасовниот прекин за сите корисници.
Стабилен и брз, каков што и си беше.

Пржино, и тоа баш сега пред едно 10 мин на два пати падна сигналот и нормално после од кога се стабилизираше морав да рестартирам рутер за да се врати се во нормала... таа од близу ми рече дека колегите знаеле за овој проблем и да сме имале трпение уште малце додека не го сределе, иначе овој проблем барем кај мене го има веќе 10-тина дена,незнам како е кај другите... се надевам дека бар до Понеделник ќе го средат проблемот, ако не тогаш идам директно во салон а не преку телефон да се објаснувам...

Земи види Орав или некој од нашиве политичари да не чепка по каблите :pos:

ps: немој погрешно да ме сфатиш. ако се навреди, извини :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom