A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Планирам да ставам и јас од CableTel моментално имам адлс и ептен е тиња.Може некој совет да кажете дали вреди да ставам? Дали е стабилен... ова она повеќе информации
ај читни малку наназад по темава...

најјак е, немат подобар :pos:

Планирам да ставам и јас од CableTel моментално имам адлс и ептен е тиња.Може некој совет да кажете дали вреди да ставам? Дали е стабилен... ова она повеќе информации

немој да си се осудил! јас се распрашувам што ќе платам ако го откажам пред време ти па, баш од нив ќе ставаш:pos2: море земи си таму 3 макс пакетче и не се замарај (ако веќе избираш меѓу кејблтел и т-хоум)

немој да си се осудил! јас се распрашувам што ќе платам ако го откажам пред време ти па, баш од нив ќе ставаш:pos2: море земи си таму 3 макс пакетче и не се замарај (ако веќе избираш меѓу кејблтел и т-хоум)
Братучед ми има тоа пакет макс како и да се вика,И исто е како и адсл и не е задоволен од тоа.Веке се јавив да дојдат од CabelTel.:jaj:

Братучед ми има тоа пакет макс како и да се вика,И исто е како и адсл и не е задоволен од тоа.Веке се јавив да дојдат од CabelTel.:jaj:
Ај на здравје нек ти е.
Кини живци, ти е гајле :си_свирка:

А што им фали на Кејблтел точно?

Бидејќи минатиот месец имав 235 гига од торенти,и морав да купам додатни 500гб,само за да имам место за сите филмови/игри/серии.
Во последниве 10 месеци,се има случено прекин на нет само 6-7 пати на повеќе од саат време,и САМО ЕДНАШ пингот ми бил над 150 на тест сервери,што ме спречило да играм онлајн игри.
А тоа е научна фантастика за многу нет-провајдери.

Бидејќи минатиот месец имав 235 гига од торенти,и морав да купам додатни 500гб,само за да имам место за сите филмови/игри/серии.
Во последниве 10 месеци,се има случено прекин на нет само 6-7 пати на повеќе од саат време,и САМО ЕДНАШ пингот ми бил над 150 на тест сервери,што ме спречило да играм онлајн игри.

Така...значи ти го користиш тој најјакиот пакет каде што немаш намалување на брзината после 10 или 20 гига..што автоматски значи дека тебе не те ебаваат како нас(уште на 8-ми у месецот да ми каже дека сум напраил 10 гига)..др..да погодам..од Лисиче си??..ако си, само да знаеш дека имаат мн боље мрежа од Кисела Вода..што значи стабилност така?? (ова за мрежата ми го има кажано човек вработен таму).

а..и јас морам да изразам сочуство до @Dark Lord.

Им варира мрежата многу. Јас во јули немав 15 дена нет на пример.* Од тогаш е прилично стабилно освен што од 1 јануари до десетти годинава брзината беше не повеќе од 2 мбпс наместо 8те “ветени“. :)

*Кисела Вода

Од 1 до 9 Јануари не бев дома, кога се вратив на ресетиран сообраќај имав ставено 7 гига. Ако има духови низ станот и тие сурфаат додека не сум дома, можно е.

Во последните 10 месеци, неможам ни самата да избројам колку пати имало прекин, од кои траеле по неколку часа до дури неверојатни 4 дена.

Ветената брзина речиси да ни пола месец не ја добивам, останатиот пола месец брзината толку многу варира да понекогаш си помислувам дека на мојот интернет провајдер серверите му се од Пакистан.

Жално е што неможеме да го потврдиме сите корисници она што ти го напиша, а токму тоа ги прави и лоши кабелски оператори.

Жално е што неможеме да го потврдиме сите корисници она што ти го напиша, а токму тоа ги прави и лоши кабелски оператори.

уште пожално е што голем дел можеме да го потврдиме ова што ти го напиша:tapp:

Абе нетот по мене им е стабилен може би нема таа брзина што ви велат дека ќе ја добиете дека ќе ја добиете зс користам пакетот екстра веќе 8 месеци а последен пат кога брзината била над 2мбпс мислам дека беше пред 5-6 месеци:toe:... секој почеток од месец од 2-6 во месецот брзината паѓа на околу 300кбпс ама ај се преживува и со тоа, а највеќе сум не задоволен зс секој месец ми се случува да немам минимум 2-3 дена никаков сигнал...

а во кој реон се наоѓаш, ако нетот ти е преку лан , а не преку модем:)

Мене вчера ми беше тапа денеска ми е одличен досега(освен вчера) се ми било ОК само 2-3 пати сум немал интернет откако го имам ставено,модем немам Лан сум поврзан дека сум од Ново Лисиче а само тука е добра конекцијата а во другите населби гледам се жалат така да...

Од 1 до 9 Јануари не бев дома, кога се вратив на ресетиран сообраќај имав ставено 7 гига. Ако има духови низ станот и тие сурфаат додека не сум дома, можно е.
Ист случај - кај нас од пред нова година до незнам точно кој ден немаше никој во станов, а имаше трошено гигабајти, незнам ни точно колку беа, ама знам дека се зачудив ко проверив...
Во последните 10 месеци, неможам ни самата да избројам колку пати имало прекин, од кои траеле по неколку часа до дури неверојатни 4 дена.
На нас рекордот ни е 10 :pipi:
Секој ден ги викавме, никој не дојде од кај нив, и на крај сам си дојде нетот. Леси се врати кучи :pos:

Ново ново најново...од сигурни извори (значи чоек шо работи таму и мн почна да ме ку*чи)..праиме муабет за брзината и му викам, дај бе среди таму срамота е ова ке ги изгубите муштериите..знаеш давате само пола од тоа што треба...и он што ми вика..„Абе брат па ти си го прочита договорот?? Во него ти пишува дека тоа е максималната брзина што можеме да ти ја испорачаме..а тоа незначи дека секогаш ке ја имаш таа брзина“...ја го изглеав и го отерав у ПМ..

Jas sum korisnik na CableTel vo Lisice, tuka e dobar netot, retko pagja a brzinata skoro konstantno e 4Mbita, valjda zaradi mrezata e, tuka znam mestea nova opticka mreza pred nekoe vreme :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom