A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
И мене ми се случуваше истото кога го ставив пакетот, пред некои 8 месеци. Незнам како го средија, но мислам дека на крај излезе дека модемот бил проблем, или поточно сетинзите во него, јави се во Близу и побарај помош од техничар од 1 класа (IT) т.е. објасни им го случајот и барај да биде разгледан-префрлен до стручно лице....не со тие што се јавуваат на телефон, значи биди одлучен дека сакаш случајот да го разгледа техничар (IT) не обична корисничка подршка.

без причина ме исклучуваат 48часа останувам без телевизија и интернет, се средува тоа и сега ми стига на сметка да платам 500денари за приклучување ради нивна грешка o_O

кажете на која кабловска да се префрлам откако стана близоо се катастрофа... коа беа кабелтел скоро ич или многу ретко да паѓа нет сега доста често ...

близоо(n)
можеш слободно да ги тужиш затоа што ти наплаќаат услуга ПО НИВНА ВИНА појди си до некој адвокат опиши му што е работата и фурај

можеш слободно да ги тужиш затоа што ти наплаќаат услуга ПО НИВНА ВИНА појди си до некој адвокат опиши му што е работата и фурај
Колку пари ќе платиш за адвокат, тужба и ПРЕВОЗ до сите тие места?
За 500 денари ќе се мавташ со тие работи? У минус ќе бидеш...Зотоа и не треба толкава паника да се крева околу ова...

А да имав некој оптик пакет од Т-Хоум, и те како има да идам од адвокат до адвокат...

Колку пари ќе платиш за адвокат, тужба и ПРЕВОЗ до сите тие места?
За 500 денари ќе се мавташ со тие работи? У минус ќе бидеш...Зотоа и не треба толкава паника да се крева околу ова...

А да имав некој оптик пакет од Т-Хоум, и те како има да идам од адвокат до адвокат...
демек ако имаше оптик пакет ке одеше а вака не. другар - не се работи за 500 денари. 500 тебе 500 мене и уште 10 случаеви дневно се 5 000 денара дневно! не е он единствен со таков проблем. на крај краева со која причина ти наплаќа монтажа ПО НИВНА ГРЕШКА? а адвокат трошоци курци палци плаќа тој што ке го загуби спорот. ја затоа му реков нека си појде на адвокат и нека си напраи муабет па нека бере есапот.

Што е со копиљациве бе, од почетокот на декември ги чекам да ми донесат интернет?!!!

На царина го сопреле.

Dali nekoj znae koga ovie sutracive ke stavat SportKlub na paket preku taseta veke

Dali nekoj znae koga ovie sutracive ke stavat SportKlub na paket preku taseta veke
Nikogas!
--- надополнето: 13 март 2012 во 16:26 ---
без причина ме исклучуваат 48часа останувам без телевизија и интернет, се средува тоа и сега ми стига на сметка да платам 500денари за приклучување ради нивна грешка o_O

кажете на која кабловска да се префрлам откако стана близоо се катастрофа... коа беа кабелтел скоро ич или многу ретко да паѓа нет сега доста често ...

близоо(n)
Odi vo AEK.

Сакам од Т-Хоме да се префрлам на Близу.Ме интересира откако ќе склучиш договор за колку дена ти го пуштаа нетот ?

Сакам од Т-Хоме да се префрлам на Близу.Ме интересира откако ќе склучиш договор за колку дена ти го пуштаа нетот ?

Коа беше Кејблтел ја истиот ден кога склучив договор покасно приквечерта дојдоа мајстори...е сеа мене ми се посреќи. А ко што глеам сеа имаат се поише и поише корисници така да, највеќе е до 5 работни дена...Значи ако за тие 5 работни дена не дојдат, ќе дојдат идната недела...Али теоретски, еве глеам има ПОЕДИНЕЧНИ случаи каде 1 месец каснат...

Коа беше Кејблтел ја истиот ден кога склучив договор покасно приквечерта дојдоа мајстори...е сеа мене ми се посреќи. А ко што глеам сеа имаат се поише и поише корисници така да, највеќе е до 5 работни дена...Значи ако за тие 5 работни дена не дојдат, ќе дојдат идната недела...Али теоретски, еве глеам има ПОЕДИНЕЧНИ случаи каде 1 месец каснат...
кај комшијава каснат веќе 18 рабтни дена и покрај тоа што во договорот пишува НАЈДОЦНА до 5 работни дена

Што е работава ? Од Оне ми викаат ќе чекаш минимум 30 дена .Вие ми викате за Близу исто 1 месец ќе чекам.Каде да одам договорот ми истекува за 3 дена а неможам да се оставам без интернет ? Овие Т-Хоме може да ме исклучат!

znae li nekoj so ima od blizoo net da mi kaze dali se otvoreni portite za dreambox potocno:
preku ruter na tcp port da bide otvoren za dreambox za razmena na clinii??

Што е работава ? Од Оне ми викаат ќе чекаш минимум 30 дена .Вие ми викате за Близу исто 1 месец ќе чекам.Каде да одам договорот ми истекува за 3 дена а неможам да се оставам без интернет ? Овие Т-Хоме може да ме исклучат!

Другар оди прашај ги од Близу најдобро, пошо ја не чекав месец дена, 5-6 дена беа некаде максимум. Повеќе чекав бројот да ми го префрлат, инсталацијата на опремата за нет е најмал проблем :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom