A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Не, јас сум на Телекабел, па ме интересираше дали е овој ок, па да се префрлам, инаку 4мб ти е константно цел месец или ти ја намалуваат после 10гб download/upload на пример?

da ti ja namaluvaat ama ne mnogu na pr.jas imam 2048kb/s a koga e nadminam download mi se namaluva na 1400-1500kb/s.U posledno vreme mnogu sum razocaran od CableTel mnogu mi e spor internetot

Не, јас сум на Телекабел, па ме интересираше дали е овој ок, па да се префрлам, инаку 4мб ти е константно цел месец или ти ја намалуваат после 10гб download/upload на пример?

Никогаш не е 4мб освен во 3-4 сабајле.Мене ми рекоа дека во договорот стои дека брзината ти е до 4мб а не константно дека толку ќе биде.Инаку одкај нив нема никакво намалување.

фала богу некој да кажи нема шанси 4М ни било а ке биде
кога тогас јас сум на 2мбпс брзина а цело време е 1мбпс

Го купија и некогашен БоНет од Прилеп, од кај шо имам интернет. Че си еби веко, или поарно че биди? Искуства?

Ново тарифирање на bandwidth од страна на CableTel.

Почитувани корисници,
Со цел да ги задоволиме Вашите се поголеми потреби од користење на интернет услугите, CableTEL донесе одлука да изврши
корекции на интернет пакетите.Примената на новите пакети ќе започне од 01.04.2008.

CABLETEL EXTRA
Download 1536 kbps
Upload 512 kbps
Трансфер: 5 GB
Цена: 450,00 денари + ДДВ

Доплата за секои наредни 100 мегабајти: 10,00 денари
(0,1 денар/1МB).Максимална цена со доплата 1450,00 ден

CABLETEL HOME
Download 2048 kbps
Upload 512 kbps
Трансфер: 15 GB
Цена: 950,00 денари

Доплата за секои наредни 100 мегабајти: 10,00 денари
(0,1 денар/1МB).Максимална цена со доплата 1450,00 ден

CABLETEL PROFI
Download 4096 kbps
Upload 512 kbps
Трансфер: неограничен
Цена: 1.450,00 денари

Пакети за ПРАВНИ ЛИЦА
CABLETEL PROFI + КТВ
Download 4096 kbps
Upload 512 kbps
Трансфер: неограничен
Цена: 1.800,00 денари

*** Напомена : CableTEL, со цел да овозможи квалитетна услуга за сите корисници, водејќи се по универзалниот принцип za FAIR USAGE POLICY го задржува правото да ја корегира брзината на пакетот во зависност од остварениот вкупен трансфер.Кoрекцијата на брзината ориентационо е дадена со следните параметри:

1.[FONT=&quot] [/FONT]CABLETEL EXTRA
За надминат трансфер над 50 GB брзината се намалува на 1 Mbps
За надминат трансфер над 100 GB брзината се намалува на 512 Kbps

2.[FONT=&quot] [/FONT]CABLETEL HOME

3.[FONT=&quot] [/FONT]CABLETEL PROFI
За надминат трансфер над 30 GB брзината се намалува на 2 Mbps

Супер беа до сега барем кај мене во Карпош, брзината горе доле е 4Mbps, торентите креваа и до 500Kbps ама да плаќам 1450 ден. за конекцијата да ми се скине на 512Kbps после 100GB нема резон.

Ако случајно некој се одлучи да се групираме со приговори за да се скинат новите ограничувања на брзини, нека повели нека пише.

PS:На кој не му одговара нека пишува приговори за од 01.05.2008 да раскине или смени пакет.

PPS:Веќе нема џабе ни код старе бабе...

А што, демек порано не ви ја намалувале брзината?:uvo:

Првите два пакета си имаат лимит, 5 и 15GB.А, "неограничениот" пакет после 100GB од 4096 kbps го намалуваа на 2048 kbps.

Муабетот ми беше дека порано пакетот ми беше за:
1450 ден.
4096 kbps - 2048 kbps

а сега ми е

1450 ден.
4096 kbps - 512 kbps

BTW ти воопшто си корисник на CableTel па не ти е јасно, или?:toe:

А што, демек порано не ви ја намалувале брзината?:uvo:

Ауч сеа не зезнаа,ја како иден корисник на профи пакет,па тоа 2048 беше фората над 100 гига,затоа и се одлучив да земам од кај Кејблтел :S
Сеа над 30 ако е 2мб/с,а над 50 е само 1 мегабит,тешко дека до тие 100 гига би дошле до 25/26 ионака
Но добро,да се надеваме дека бар на мегабит ќе го корегираат зашто 512 е само за Он.нет :)

И нема некаква шанса да се договориш да им плаќаш 1800 како правните лица,а да немаш намалување на брзина?

Секој со својата мака... мене ова ми одговара фантастично. Ми го качиле лимитот на симнување податоци. Сеа не морам да се мислам дали да пуштам музика на радио Кајгана :ojea:

Ама дегенски е на тие што плаќаат помалце да им зголемиш,а на тие што плаќаат повеќе да им скратиш :(

Аха значи така ви направија а?

Чекаа да се зголеми бројот на корисници,ве заглавија со една година договор и почнаа да ви измислуваат рестрикции.Не бе брат нејќу да си имам работа со такви провајдери,not me..................

Бугарска работа нема шо сега нема друг избор,stick with cabletel :uvo: ........

Какви договори имало,јас кога бев до пред 8 месеци требаше само да платиш 2700 за модемот и 800 монтажа.
Кабловската и нетот беа месец за месец,не знам јас за какви договори збориш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom