A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
И ја имав ептен проблеми , цел месец скоро немав интернет 3 пати доаѓаа и пак џабе . Да беа права фирма ќе ми одбиеа од сметка али чисто сумњам ... осеќам ќе треба и ја во АЕК да се жалам.
Нема да ти одбијат од сметка ако не поднесеш приговор кај нив. Штом си имал проблеми, поднеси си приговор на каса и сигурно ќе ти одбијат дел од сметка...

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Сосема му е точен текстот, многу зависи во која населба се наоѓаш....
тоа ми е и поентата: сериозен провајдер не зависи од микро географија. не ми беше муабетот дали Crazy Diamond е во право (во што не се сомневам, бидејќи нема мотив да лаже), туку дека воопшто се поставува прашањето кој од која населба е. демек ако не си од ново лисиче - tough luck. ако си од карпош 3 - it sucks to be you... јебеш ти таков провајдер...

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
тоа ми е и поентата: сериозен провајдер не зависи од микро географија. не ми беше муабетот дали Crazy Diamond е во право (во што не се сомневам, бидејќи нема мотив да лаже), туку дека воопшто се поставува прашањето кој од која населба е. демек ако не си од ново лисиче - tough luck. ако си од карпош 3 - it sucks to be you... јебеш ти таков провајдер...
Тука дефинитивно имаш право... Али ја верувам ќе се опраат...Шо и Македонски Телеком ко да беше бољи 5 години од нивното постоење?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Да ве прашам вас, корисниците на Blizoo оптичкиот интернет и дигиталната телевизија, како сте задоволни од провајдерот? Дали сте биле претходно на T-home и која е разликата, дали мислете дека сте згрешиле што сте се префрлиле на Blizoo?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да ве прашам вас, корисниците на Blizoo оптичкиот интернет и дигиталната телевизија, како сте задоволни од провајдерот? Дали сте биле претходно на T-home и која е разликата, дали мислете дека сте згрешиле што сте се префрлиле на Blizoo?
Зависи у која населба си. Телевизијата воглавно сегде им е катастрофа, интернетот кај мене во населба (Ѓорче сум) е одличен. Бев на телеком и ај што беше крш него ме нервираше што требаше да се штедам ко циган за мегабајти а плаќав дупло поскапо.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Зависи у која населба си. Телевизијата воглавно сегде им е катастрофа, интернетот кај мене во населба (Ѓорче сум) е одличен. Бев на телеком и ај што беше крш него ме нервираше што требаше да се штедам ко циган за мегабајти а плаќав дупло поскапо.
Само прашвев како е, значи немаш limit и како се брзините? Ама јас сум на пример многу задоволен од МаксТВ уште да ја збогатат HD понудата ќе е ТОП, на пример Eurosport HD.... то е то шо ми требат, зато прашвам за blizoo пошо таму го има во понудата ;) Иначе за Макс АДСЛ имам активирано до 29. февруари неограничен интернет па сега терам, еве 240 ГБ ги имам поминато и немам гајле, ама од 1. март пак по старо, 60 гига лимит, мизерија.:pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само прашвев како е, значи немаш limit и како се брзините? Ама јас сум на пример многу задоволен од МаксТВ уште да ја збогатат HD понудата ќе е ТОП, на пример Eurosport HD.... то е то шо ми требат, зато прашвам за blizoo пошо таму го има во понудата ;) Иначе за Макс АДСЛ имам активирано до 29. февруари неограничен интернет па сега терам, еве 240 ГБ ги имам поминато и немам гајле, ама од 1. март пак по старо, 60 гига лимит, мизерија.:pos:
Јас го имам тој пакетот со 10мбпс и без лимит. Стварно нема лимит, симнувам и за друштво, направив едно 500-600 гб и не ми ја намалија брзината. Сурфањето е супер а од торент тракери симнувам со 1.1 мбпс. Искрено сеа за сеа не ми ни треба нешто побрзо, доста ми е оваа брзина. А телевизија и така не гледам, ако сакам некој канал во одредено време да го гледам или одам доле кај моите на дримбоксот или наоѓам хд стрим. Башка изборот на канали на близу им е доџе ми да вриснем, Пајнер во ХД :eek:

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
Јас користам само интернет и сум задоволен со брзината на пакет 10 мб/с 500 ден неограничено терам колку сакам еве до сега 1300 GB или 1,27 TB така да брзината е се уште иста

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Презадоволни, сум бил и на T-home, поточно уште месец дена ми истекува договорот и ќе го раскинам, ќе продолжам со Близу, топ си е интернетот, 500 денари, 10 мегабити, неограничен

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Аха ок, а дали имате некој од тие брзите пакети, нели по 50 мегабити имаше?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Аха ок, а дали имате некој од тие брзите пакети, нели по 50 мегабити имаше?
Имав јас на почетокот, првиот месец, не се додржува :D
симнуваше со по 9 мегабајти, иначе има членови што го користат тој пакет, штипскио е еден од нив

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Имав јас на почетокот, првиот месец, не се додржува :D
симнуваше со по 9 мегабајти, иначе има членови што го користат тој пакет, штипскио е еден од нив
Како мислиш не се додржува ? Ти се лошит аку е многу брзо и без лимит или? :D

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Ќе ме префрлат на blizoo веројатно нареднава недела, па имам неколку прашања:

- Дали тие од вас кои имаат/имале проблеми со отворање на страници пробале да ги сменат DNS адресите?
- Дали на каналите за серии, филмови и документарни емисии (конкретно Fox Life/Crime, TV1000, Universal) има превод, барем на српски/хрватски?
- Каков е квалитетот (на звукот) на телефонијата? Дали има каснење, ехо и слични глупости?

Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom