A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вчера преку ден не паѓаше,туку едноставно download-от се губеше.
Гледав на торентите,они се аплоадираат,ама нема download.

Ова е првпат после,штознам,два месеци нетов да заебава нешто :)
Ама сеа пак е во нормала.

Г

Гоццццце

Гостин
Цел ден немавме интернет еве сеа тек дојде. Алал да им е.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
абе луѓе, на мене еден чуден проблем ми се појави...имено, последните неколку дена, а го уклучам модемот одма после 2-3 минути компјутерот се гасеше...сега денес тера да чукнам во дрво. што мислите можно ли е да е проблемот до модемот, или пак поради проблемите со струјата што беа овие денови тука во к.вода?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Заебава нетот кај мене и кај некои други. Филмот е вака- Седиш на интернет 5 минути и ти се одлогира од мсн и неможе да сурфаш иако ти кажува дека имаш интернет. И така сто пати во ден. Веќе заморно ми е вака. Утре денски ке им се развикам на оние Кабелтел....

П.С. На мсн траблшут (ајдеее..) ми вика DNS нешто заебава...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Заебава нетот кај мене и кај некои други. Филмот е вака- Седиш на интернет 5 минути и ти се одлогира од мсн и неможе да сурфаш иако ти кажува дека имаш интернет. И така сто пати во ден[/B]
Ист случај и кај мене.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дечки кажете дали има лек и дали има и друг ваков проблем, на 5 минути паѓа, а сијаличките си светат. Само се одлогира мсн све снеммува нет..после пак ке дојде 15тина секунди и пак снемува.

А да напрам енејбл-дисејбл пак има 5 минути и пак снемува :(

Г

Гоццццце

Гостин
Еее истите маки ги имавме во Велес ( и бетер ). Ке почекате некој ден ке се среди. :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
И овие од техничка за кој кур земаат плата коа не се јавуваат. гејови

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
И овие од техничка за кој кур земаат плата коа не се јавуваат. гејови

Mислиш дека многу ќе ти помогнат ако се јават?
Освен што ќе имаш помалку кредит или поголема сметка и одоговорт,ресетирај го модемот....почекајте се ќе биде во ред за пола саат работиме на проблемот...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Се јавив сабајлево, ми рекоа да сменам УСБ со Етернет кабелот и сеа вака пробува, ваљда нема да има проблеми сеа.

Исти курац џабе се пофалив

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
еве еден добар текст :)

„Кејблтел“ им ги кине нервите на корисниците

Прекини на телевизијата и по неколку часа, слаб сигнал, исклучување канали и предводи, паѓање на Интернет сообраќајот - се проблеми со кои секојдневно се соочуваат корисниците на услугите на кабелскиот оператор „Кејблтел“. Граѓаните се жалат дека навремено ги плаќаат сите сметки, кои пред неколку месеци поскапеа за 100 денари, поточно од 350 на 450 денари, а за возврат добиваат прекини во Интернет и кабелските услуги. Тоа најинтензивно се случуваше за време на новогодишните и божикните празници, кога најмногу се користи Интернет и се гледа телевизија.

Од „Кејблтел“ на овие поплаки одговараат дека проблемот наскоро ќе биде решен, бидејќи нивните екипи од вчера излегле на терен за да ги отстранат недостатоците. Но, корисниците реагираат дека таквата инертност е недопустлива ако се знае дека проблемот со кабелското опслужување постои повеќе од еден месец наназад.

„Му плаќам на ’Кејблтел‘ 450 денари за кабелска, плус 350 за дигитална телевизија, поради дополнителните канали и плус 500 денари за Интернет. Тоа значи дека овој оператор од мене добива 1.400 денари секој месец, а се што добивам од него се чести прекини во програмата и Интернет- конекцијата. Најчести прекини имаше за време на новогодишните празници, кога овие услуги ми беа и најпотребни. Најдраматичен беше моментот кога го гледав натпреварот меѓу Динамо, кој го обожавам, и Хајдук, кој не можам да го смислам, и ми снема сигнал. Е, тогаш бев подготвен на се'. Згора на се', кога сакам да го пријавам прекинот, никој никогаш не се јавува на дежурниот телефон“, се жали еден скопјанец, жител на Општина Кисела Вода.

Овој пример на незадоволен корисник на услугите на „Кејблтел“ не е осамен. Повеќе жители реагираат на лошите услуги. И додека граѓаните на Кисела Вода најмногу се соочуваат со проблемот на прекини во конекцијата на сигналите, жителите од другите делови на градот се жалат на подолг прекин на некои канали, како што е ТВ Нова.

„Ја исклучуваа Нова во време кога се емитуваше ’Операција триумф‘, но и по завршувањето на ова шоу, ние апстинираме од гледање на овој канал, бидејќи ’Кејблтел‘ често не го вклучува. Освен тоа, сигналот на оние програми кои ни се на располагање е многу слаб. Се' на се', овој оператор не нуди никаква услуга“, вели жителка на Карпош.

Образложението на „Кејблтел“ за честите прекини во опслужувањето на граѓаните со нивните услуги е дека тоа било поради прекинот во напојување со електрична енергија.

„Во реонот на Кисела Вода изминатиов период имаше прекин во напојувањето со електрична енергија, поради што нашата мрежа не можеше да дистрибуира сигнал до корисниците и поради тоа немаше можност да се следат програмите и да се користи Интернет-услугата“, вели менаџерот за програмски пакети во „Кејблтел“, Лидија Голубова.

Таа најавува дека деновиве проблемот ќе биде решен, бидејќи вчера екипи излегле на терен и работат на надминување на проблемот.

„И за нас не е пријатна ситуација, бидејќи имаме чести поплаки за прекините, но со интервенцијата на терен се надеваме дека овие проблеми ќе бидат отстранети и клиентите ќе добијат редовна дистрибуција на сигналите“, објаснува Голубова.

Поплаките на граѓаните се од оние делови каде што нема алтернативен избор за кабелски оператор. Еден од најголемите конкуренти на овој странски оператор, е домашниот „Телекабел“, кој се' уште се нема проширено во сите населби низ Скопје. Дел од незадоволните тврдат дека се пријавиле за „Макс ТВ“ на „Т-хоум“, бидејќи таа понуда е подобра, иако е поскапа.

Што се однесува до негодувањето на граѓаните дека не можат ниту да се пожалат на лошата услуга на „Кејблтел“, бидејќи никој не се јавува на телефоните, од овој кабелски оператор велат дека кога сите оператори се зафатени, корисникот добива сигнал за слободна линија, но мора да се почека или да се јави повторно. Но, оттаму изразуваат и сомневање дека операторите намерно не се јавуваат на дежурните линии.

utrinskivesnik.com.mk

GrD

Член од
27 октомври 2008
Мислења
289
Поени од реакции
5
Vaka sea. Jas sum doma na kejbltel i cesto mi se slucuva ne signalot tuku internetot da se izgubi. site sijalicki si svetat (znaci ima signal) a internet nema.

Vo toj slucaj pingam na MAX Arena serverot 195.26.159.82 (po IP pingam)
i si pinga sve okej a internet nema.
poslem im gi pingam DNS serverite na kejbl TEL i sto da vidis katastrofa od 100 paketi 75 DROP im pravi. znaci vo toj moment koga toa go javuva internet nema. Znaci celata frka im e do DNS serverite.
Im se javiv i uste mi se zablagodarija zasto sum im kazal i rekoa deka ke go sredat najbrzo sto moze.
DA NAPOMENAM: toa bese pred 3 meseci :D isti kur e od togas do sea. :pos2::pos2::pos2::pos2:
A za brzinata nema sto da se komentira.
Od koga go potpisav dogovorot odma staviv ponuda od 1450 denari i trebase da ide so 4Mbps (toes download da ide so 512kbps odprilika). posto ja imav najakata ponuda gratis dobiv od 10 na 20 kbps. i sekoj eban den so niv se raspravav za taa brzina uste budala me pravea. koga dojdoa serviserite kaj mene doma i oni se cudea zasto e tolku sporo.
taka bese 5-6 meseci od dogovorot.
Pa ne im plativ 2 meseci me isklucija. pojde stariot i im spiska tamu i na kraj tie 2 meseci gaga i plus 1 mesec test period. toa bese negde mart od togas stanaa podobri ali pak ne e toa. da kazam so brzinata se nede 60-70 % od ona sto treba da bide. a nikoj ne ocekuva da bide perfektno zasto i teoretski ne e mozno.da si nabavam modem za testiranje koj ne im ja butne mrezata GrD da ne me vikaat :P.

aj i moze pomos nesto soveti i takvi raboti. jas citkav nesto denovive za modemive. najdov sema za da mozes da se zakacis na modemot preku seriska porta i da go konfiguriras.

Pozz

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
1 година некој месец се во Драчево не можат да спроведат оптички кабел ! ! !
Нека идат во п.м:devil2:

Kajgana Shop

На врв Bottom