А1 Македонија

Denes od sabajle zakocenite od A1(posle 15~16 prijavi samo dekemvri),mi se javija i me zamolija da im posocam povejke lolacii vo Prilep kade e internetot 1/2/3mbps, im prenesiv,potoa povejke razlicni broevi mi zvonea do kaj 18h, za da posledniot kaze deka otkrile sto go pravi problemot so mrezata,ama ke treba Xx vreme da go sredat a samo sega napravile sitni korekcii koe vednas se sejkavaat, denes nema ni 1 gluv VoLte povik, a internetoto e cel den download nad 100ka...
Автоматски споено мислење:

Btw h+/3g e od 15~20mbps, a upload 5, nikogas porano ne bil povejke od 2,5mbps Upload....
Izgleda navistina nesto smenija,ili pojacale brzina na optika do bazni ....
Проблемот дополнителен е што голем број квалитетни инжинери за планирање и конфигурации на мрежи се одамна заминати и од А1 и од Телеком.

Не е само стави ја базната уштекај ја у струја и терај.

Проблемот дополнителен е што голем број квалитетни инжинери за планирање и конфигурации на мрежи се одамна заминати и од А1 и од Телеком.

Не е само стави ја базната уштекај ја у струја и терај.
Има луѓе на фејзбук се жалат од Телеком и од А1, навистина страмота е да плаќаш претплата, а да не го добиеш она што го плаќаш.

Denes barav 3ca kolegi od Struga site nedostapni, pokasno vecerva na viber mi pisale deka nemale cel den mreza... Ili ako ima nisto ne moze da se komunicira nit povici/sms/data ...
Ima nekoj od Struski reon okolu gradot da kazi sto se slucuva...?

Дали кај овие има опција да делиш интернет со друг број како што има во Телеком? Мислам се плаќаше 99 денари месечно таа услуга

Дечки какво искуство имате со а1 нет сеф и интернет во роаминг? Јас до сега стално кај идев си земав картичка за интернет од таа држава, ама сега имам многу неискористен интернет во а1 нет сефот па ме интересира како сте задоволни, како функционира и на што треба да внимавам?

Дечки какво искуство имате со а1 нет сеф и интернет во роаминг? Јас до сега стално кај идев си земав картичка за интернет од таа држава, ама сега имам многу неискористен интернет во а1 нет сефот па ме интересира како сте задоволни, како функционира и на што треба да внимавам?
Здраво
Јас имам користено во Турција роаминг заменив 50гб за 10гб во роаминг.Треба да внимаваш на која мрежа си поврзан таму во Турција требаше на Водафон.

Здраво
Јас имам користено во Турција роаминг заменив 50гб за 10гб во роаминг.Треба да внимаваш на која мрежа си поврзан таму во Турција требаше на Водафон.
Океј, активирав и јас тоа преку апликацијата, ама сеуште ми пишува дека имам 100 гб во а1 нетсеф и покрај активацијата. Дали е активирано? Веројатно ќе почне да се намалува бројката кога ќе почнам да го користам интернетот?

Sum koristel razmeneti 50Gb za 10gb, eu roaming, bugarija,grcijaa,romanija raboti ima i 4g+.
Mislam deka ovie drzavi/operatori se ...ako gi imas na spisok tamu kade ke odis
Автоматски споено мислење:

Sum koristel razmeneti 50Gb za 10gb, eu roaming, bugarija,grcijaa,romanija raboti ima i 4g+.
Mislam deka ovie drzavi/operatori se ...ako gi imas na spisok tamu kade ke odis
Eve posledno grcija

Attachments

Океј, активирав и јас тоа преку апликацијата, ама сеуште ми пишува дека имам 100 гб во а1 нетсеф и покрај активацијата. Дали е активирано? Веројатно ќе почне да се намалува бројката кога ќе почнам да го користам интернетот?
Треба да го има во листата на пакети како активен пакет така знаеш дека е активен

Pokraj XX,mnogubrojni problemi vo Pelagonija i Prilep, denes mobil data leta, ili toa sto ostana naselenie e zaminato nadvor od PP,pa baznite se relaksirani ili nesto optimizirale od novata oprema na starite bazni....

Attachments

• Screenshot_2023-12-30-15-47-22-937_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-12-30-15-47-22-937_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    247,3 KB · Прегледи: 30
A1 brzina Prilep na 100m,od baznata(vo tipski naselba)i na 500/600m, bez nikakvi prepreki do bazna

Attachments

• Screenshot_2024-01-06-15-35-58-903_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-01-06-15-35-58-903_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    254 KB · Прегледи: 30
  • Screenshot_2024-01-06-15-40-51-260_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2024-01-06-15-40-51-260_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    248,6 KB · Прегледи: 32
  • IMG_20240106_153512.jpg
    IMG_20240106_153512.jpg
    3 MB · Прегледи: 33
A1 ovie denovi vo Kocansko DOCSIS mrezata lom nikako stabilna imam drug ruter a ubee mi e na bridge mode dzabe e se kace brzina do 90mbps i naednas padne

A1 ovie denovi vo Kocansko DOCSIS mrezata lom nikako stabilna imam drug ruter a ubee mi e na bridge mode dzabe e se kace brzina do 90mbps i naednas padne
Dzabe, eve so sliki i dokazi do baznata +200mbps, na 500metri 15mbps.! Od a1 mi vikaat da si go proveram telefonot ...im vikam kako do baznata e 230mbps, i testirano so 6 razlicni telefoni so istata sim,na site e istata brzina...
Nema povejke fajde .!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom